Vysoké TSH v 1. trimestri.

julsh123
3. apr 2020

Ahojte, myslite, ze TSH =5 je v prvom trimestri v poriadku? :/ som v 6tt,a pred týždňom som podla krvi mala 5 ale v decembri 5,4.
Beriem euthirox 50.
Mam strach ci to nemôže spôsobiť niečo zlé :(

henka80
3. apr 2020

Zavolat v pond endokrinologovi. Zrejme ti spravi odber krvi. Mne pocas teh. upravil davku L thyroxinu..

julsh123
autor
3. apr 2020

@henka80 áno už mi upravil z 25 na 50 len sa bojím, že je to málo. Lieky beriem ešte len do januara

e1i
3. apr 2020

@julsh123 mne endokrinologicka povedala ze v tehotenstve ma byt tsh do 2 tak aj mi drzala,brala som 112,po porode mi ostalo 100 davka

julsh123
autor
3. apr 2020

@e1i myslíš ze 50 je malo?

mima1
3. apr 2020

Tak ked ti upravila tak asi vie kolko. Ja som sledovana tiez a tiez mi raz upravila davam euthyrox 50a75 na striedacku.

julsh123
autor
3. apr 2020

@mima1 berieš obden alebo tu 75 kedy?

mima1
3. apr 2020

Obden davam

julsh123
autor
3. apr 2020

@mima1 a tsh máš aké?

mima1
3. apr 2020

Februar som mala tusim 3,75 na zaciatku tehotenstva 5,5myslim

julsh123
autor
3. apr 2020

@mima1 minulý rok február myslís tak? 🙂 tak teda fajn, dúfam ze to ok je aj u mňa. 🙂
Nechali ti celé tehotenstvo takúto dávku?

mima1
3. apr 2020

Som sledovana od oktobra minuleho roku myslim ze som tam bola tak 12tt neviem musela by som kuk kartu. A potom som bola na kontrolu december min rok a teraz februar 2020. Mala by som o dva tyzdne ist zas no predpokladam ze sa nebude dat ist

julsh123
autor
3. apr 2020

@mima1 tých 5,5 si mala asi až v tom 12 týždni ci skoer? Ono je to asi tak podobne ako u mňa. Lebo ze v tehotenstve sa to trocha zhoršuje tak. Rozmýšľam ci by som si aspoň cez víkend sama ne nastavila 75 lebo mam veľký strach :/

mima1
3. apr 2020

Predtym som nechodila na endo tak neviem povedat ci som mala uz nieco pred tehotenstvom. Ale rovnako som to mala pri prvom. Kym som nebola tehotna som nikde nebola a ako som 1krat otehotnela som tiez brala ale 25a50. Teraz pri druhom mi to na gynde nasla z odberu a poslala ma na endo.
Sama by som si asi nedavala nic naviac. Ked tak sa objednaj.

ervenka
3. apr 2020

@julsh123 v ziadnom pripade sama si nedavaj vyssiu davku. Ma sa zvysovat postupne a to kazdych 6t max. +25% z davky ktoru mas. Pri velkom skoku sa mozu objavit vedlajsie ucinky.
Euthyrox nie su lentilky.
Treba riadne prekonzultovat s osetrujucim lekarom.

julsh123
autor
3. apr 2020

@mima1 ďakujem pekne ze si napísala skúsenosť 🙂 máš pravdu radšej si nič sama nenaordinujem

julsh123
autor
3. apr 2020

@ervenka áno máš pravdu, nebudem riskovat

e1i
3. apr 2020

@julsh123 ak mas tsh 5 tak ano,mala by ti upravit davkovanie

e1i
3. apr 2020

@julsh123 sama nenastavuj,zavolaj dr a skonzultuj. V tehotenstve je dolezite to mat ok lebo nedostatok moze sposobovat mentalne poruchy,tak mi dr povedala.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre