Výška hCG v 6. týždni

18. feb 2024

Ahojte. Je tu mamina ktorá mala zníženie hcg a nakoniec všetko dobre dopadlo?
Mala by som byť 6tt. Prvý odber dopadol dobre (v pondelok), druhý (v stredu) už nie. Zajtra idem znova na odber. Hcg mám momentálne 15tisic (včera mi potvrdili na pohotovosti) . Neviem aké hodnoty mi nameral gynekológ (nepýtala som sa bola som v šoku)
Mám doma mikrofón na bruško a počujem tlkot srdca. Včera mi ale žiadnu akciu lekárka nepotvrdila. Na pohotovosti som bola kvôli spineniu.

Ďakujem za všetky skúsenosti. Potešia ma veľmi tie pozitívne 🤞🙏

patusss
18. feb 2024

V 6tt ešte nie je možné počuť akciu srdca dopplerom, plod má pár mm. Asi si počula svoju tepnu.

anjelicek26
18. feb 2024

V 6.tyzdni ešte nemusí bit srdiečko. A doppler pred 9-10.tyzdnom nemá zmysel vyťahovať. Počuješ len svoje tepny.

domka222
18. feb 2024

V 6tt počuješ možno tak svoje srdce. Ak hcg klesá, nie je to dobré. A ešte ak sa rozbieha špinenie

aliaray1
18. feb 2024

15k HCG mas krasne vysoke. Mne pred 2 rokmi odpisali z gyndy Agel KE, ze ak raz namerali hcg, nema zmysel dalej merat a len cakat a neskor spravit usg.
Ja som mala v 5tt+0 hcg cez 10.000, krvacala som a na urgente ma poslali v nemocnici na gyndu-oddelenie. Spravil sono a ze mam hematom, nevidi akciu srdca a mam opuch plodu a ze teda a asap vyvolat potrat. Nesla som. Dala som si konzultacie s usa a KE Agel, obe potvrdili, ze sa jedna o blbost. Novy gyndekolog mi predpisal progesteron a vynosila som krasne zdrave dievcatko.

Bit srdce nemusi ani v 6tt a ni este v 5tt, opuch plodu nevie takto skoro a ani po 10tt diagnostikovat ani USA a hematom casom zmizne. Pri HCG sa maju brat do uvahy pri posudzovani progresu nie len 1 velicina (ako v sr), ale aj dalsia: 1.namerana hodnota, pretoze zena s 10.000 hcg nemoze skakat rovnako vysoko ako zena s 1.nameranym 3.000 v rovnakom tt. Oni to tu nemeraju s tymto ohladom a potom panikaria.

Ponaucenie: treba v klude cakat a ak nastane spinenie alebo krvacanie, nech ti gyndos nasadi progesteron (utrogestan). Moj povodny aj s nemocnicou odmietol, nasla som noveho gyndosa a ten asap predpisal, narodila sa nam krasna zdrava dcerka.

Drz sa a usmev na perach.

nika11103
18. feb 2024

Ja som bola v 5 plus 3 tuším u ženského čiže tiež 6tt a srdiečko ešte nebolo . Zbytočne sa stresujes ja som v tom čase o tom ešte nič nevedela , keby som vedela , nejdem tak skoro , ale hold tak má objednala sestrička . Podľa mna to je úplne zbytočnosť a ženu to len vystresuje . Ale ja ta chápem bola som rovnaká . Srdiečko aj keby bolo to ešte nie je možné počuť , ver mi. A aj neskôr je to ešte obtiazne nájsť , ja som si prve týždne čo som mala angelsound počúvala vlastný tep a veľmi má to ukludnovalo lebo som nevedela že je zo moj tep a tešila sa zo srdiečka haha . Až potom neskôr časom si nájdeš na to cvik a budeš to vedieť rozoznať . Držím ti moc palce ! Všetko bude v poriadku len sa zbytočne nestresuj.

kiki68
6. mar 2024

Mas jedine 15 tis hcg, kde to klesa akoze? Mas to primerane tyzdnu, nezabudaj, ze prilis vysoke hcg casto indikuje vazne postihnutie, alebo problem s placentou. Cize to mas akurat na ten tyzden. Normalne to nechaj na dalsie vysetrenie.

zuzi0911
6. mar 2024

V 6tt hcg 20000 a prázdny vak ..6+3 bolo srdiecko

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre