Vyšetrenia v tehotenstve

zuz_anaa
4. jan 2018

Ahojte 😊 chcela by som sa len popýtať ako často Vám vaša gynekologička robila ultrazvuk v prvom trimestri a ake vyšetrenia Vám ešte robila, nakoľko mne sa zdá že moja mi ho robí často. Som v 9tt a buduci týždeň idem na 3 ultrazvuk. Prvý krat som bola v 5tt, potom v 7tt(to už bolo srdiečko) a zase v 10tt a je jasne že ma znovu zavolá keď budem v 12tt. Som aj rada že viem že je bábätko častejšie kontrolovane ale logicky v práci o tom ešte nevedia a nemôžem chodiť každé 2 týždne pretože to nieje jedine vysetrenie ktoré musím kvôli tehu absolvovať. Čo sa týka krvy brala mi ju len raz v 5 tt a už predtým ako som otehotnela som si bola vedomá toho že mám negatív krv a priateľ pozitív. Nejaké skúsenosti ? Ďakujem 🙂🙂

pininka
4. jan 2018

Kazda lekarka to robi inak, mne v prvych dvoch tehu robila pri kazdej poradni, potom som zmenila doktorku a ta mi robila ovela menej. Ved to kludne doktorke povedz, chodit by si tam mala raz za mesiac, to len na zaciatku to moze byt castejsie.

lia23
4. jan 2018

Mne robi rychle sono v kazdej poradni...tak to bolo aj pri prvom synovi a aj teraz ...je to volba kazdeho lekara..jw to.otazka mozno pol.minuty ...skontroluje akciu srdiecka to je vsetko a som.kludnejsia...:)

deti95060810
4. jan 2018

tak keď prídete k lekárke v 5tt tak tých vyšetrení bude ešte poriadne veĺa....Ja som neprišla skôr ako v 8 tt., raz sa podarilo prísť v druhom trimestri.... reakcia lekárky? žiadna...

nikusiak9
4. jan 2018

na uvode aj mne casto. 10t ti uz mozno zoberie aj krv do knizky tehotenskej

trashpanda
4. jan 2018

Ja som bola 7tt, 9tt (tam mi brali krv a dostala som knizku) a 11tt a teraz 16tt. Prist mam zase o mesiac. Ak nie su problemy, je to vzdy nejako takto, co viem. 🙂

basska_b
4. jan 2018

Mne robí ultrazvuk furt, pri každej návšteve, ktorá je raz za mesiac, koncom tehotenstva už každé dva týždne. Odkedy som tehotná, nepozrel medzi nohy ani raz, takisto nikdy nekontroloval brucho dotykom, alebo nejako zvonku... všetko vidí na ultrazvuku, aj srdce pustí na reproduktor.
Má veľmi moderný prístroj, všetko je tam krásne vidieť, aj manžel sa môže pozerať na "kino" + je to úplne bezbolestné 🙂

tana85
6. jan 2018

tazko je tym lekarom vyhoviet ked jedna chce sono kazdu chvilu, druhej to uz pride vela...ako bolo spomenute, ked ides tak skoro, tak je vysetreni mozno viac. ten v 12tt je dolezity a potom by mal byt az v 20-23tt morfologicky. ak ti tolke ultrazvuky vadia, tak ich odmietni, ved mas pusu, rozpravaj sa s doktorkou. a ze co na to v praci - zo zakona mas 7 dni lekara a toto ma ozaj netrapilo, ze co si pomyslia...

sense
6. jan 2018

Ked so bola tehu a volala som k lekarke tak prvy termin a ultrazvuk az medzi 10-12tt, ...aby si sa vyhla v 1'trimestri castym ultrazvukom netreba hned pri 2palickach utekat k lekarovi, ak bemas bolesti, v 5tt vidi vacok, akciu srdca viduet az neskor...

zuz_anaa
autor
7. jan 2018

@sense presne toto si myslím aj ja! Žila som 8 rokov v zahraničí a tam je prvý ultrazvuk vždy po prvom trimestri. Ja som tam neutekala ale zistila mi to gynekologička náhodne pri vysetreni na ktoré som bola objednaná po menstruacii. Ešte som špinila ale aj tak mi ultrazvuk urobila a zistila že som tehu. Videla vačok, zobrala krv a bolo.

zuz_anaa
autor
7. jan 2018

Preto sa pýtam ako ste to mali vy či neporuším zase nejaký trápny slovenský zákon keď tam nepôjdem a nebude mi uznaná materská. Lebo už som čítala aj to že v podmienkach na materskú je že sa treba zúčastňovať všetkých poradni. Keby bolo na mne stačilo by sono v 12tt tak ako je to v zahraničí. Lebo zachraňovať plod do 12 tt je nereálne a proti prírode si myslím. A samozrejme že ma objednáva na ultrazvuk každé 2 týždne keď berie vždy odomna peniaze za každý úkon aj keď nieje súkromná gynekologička a s mojou poisťovňou ma zmluvu. Len pre info neutekala som tam v 5tt, zistila mi to gynekologička pri vyšetrení na ktoré som bola objedná po x menštruaciach ktoré boli čudné a týždeň som stále špinila kým prišla normálna menstruacia. Môj cyklus bol horor posledný rok takze som navštívila gynekologičku kvôli úprave cyklu a nakoniec som bola v 5tt.

timuska33
7. jan 2018

hojte🙂 mám menší problém...24 dni mi mešká menzes. Zhruba pred týždňom a pol má každé ráno trápili bolesti podbruška a ukrutné bolesti hlavy.
Približne každý deň mám vytok. Nieje ho veľa,no vidno ho na nohavičkách,je nejaký hustý a biely. Nie taký ten hlienovity. Celý deň by som kľudne vydržala aj nejesť,keď niečo zjem je to iba malicko. Čo myslíte ,čo by to mohlo byť? Ku dokimu sa chystám v stredu.

zuz_anaa
autor
7. jan 2018

@timuska33 robila si si test ??

trashpanda
7. jan 2018

@timuska33 Tak vzdy si mozes spravit tehotensky test, ked ti meska menzes. Tak vylucis/potvrdis aspon jednu moznost. 🙂

timuska33
7. jan 2018

@zuz_anaa
@trashpanda test som robila keď mi menzes meškal 6dni,výsledok bol negatívny.

zuz_anaa
autor
7. jan 2018

Mozno bolo hcg moc nízke ešte. Skús si urobiť ešte raz a ak nič tak pomôže len gynekológ

artemiss1
7. jan 2018

Ja sa chcem opýtať ci nevadí keď absolvujem 4 ultrazvuky
s odstupom troch týždňov ďakujem

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre