Výrazné priberanie v 1. trimestri, je to v poriadku?

andula2020
1. dec 2019

Ahojte, som v 13 tt, ale veľmi výrazne priberám, na oko to možno tak nie je vidieť, ale váhu neoklameš 🙂 pred tehotenstvom 58kg, na konci 12 tt už 64kg.. Čítala som ze v prvom trimestri je horná hranica maximum 3 kg.
Papám viac je to pravda, aj keksik aj všeličo pretože keď sa nenajem je mi extrémne zle. Prestala som aj fajčiť takže asi zato som stále hľadala sladké, je to ale v poriadku toľko to pribrať za prvé 3 mesiace?? Poraďte baby dakujem

jaroe
1. dec 2019

@andula2020 ja som tiez toto tehotenstvo pribrala hned na zaciatku, potom sa to trosku zastavilo, momentalne mam + 5kg a som v 20tt. Ale 4 kg z toho som mala uz do 13tt. V prvom tehu som sa v 20 tt len dostala na povodnu vahu po nevolnostiach....

lenka2710
1. dec 2019

@andula2020 Ahoj ja som v 11tt, ale zatiaľ som pribrala take 1-2 kg! Tiež musím jesť lebo keď mam prázdny žalúdok,tak mi je zle!
Ale zatiaľ váha nič moc neukazuje
V prvom tehu som pribrala 12 kg za celé tehu, ale je to strašne individuálne! Jedna kamoska pribrala 30kg, druhá 8 kg! Niekde som.čítala ze optimalna váha, ktorú by mala žena pribrat cez tehu je 13-16 kg

andula2020
autor
1. dec 2019

Ďakujem vám, ja viem ze je to individuálne, no mam obavy ci to je u mňa v poriadku, na najbližšej poradni sa spýtam lekára ale to je až 18.12 :(

lenka2710
1. dec 2019

@andula2020 ale môže to byť spôsobené aj tým,že si prestala fajčiť! Môj muž keď prestal,tak tiez pribral

mogaa
1. dec 2019

@andula2020 jasne že je to v poriadku...si zober že je ok aj keď si nebola tehotná a pred menzesom si mala o 2-3kg viac ako po.....telo zadržiava vodu, rovnako hormóny...je uplne ok ak žena priberie počas celého tehotenstva 10kg ale aj 15kg🙂dokonca tá čo priberie 15kg to môže dať skôr dolu ako taká čo priberie len 8kg....je to strašne individuálne, sú ženy čo zo začiatku priberú a potom minimálne ale aj také čo najviac priberú na konci tehu

mogaa
1. dec 2019

@andula2020 na váhu sa v tehotenstve nedá spoliehať, sú ženy čo zadržiavajú veľy vody a z 15kg im po pôrode ostane len +3kg....

andula2020
autor
1. dec 2019

@mogaa ďakujem, podporila si ma lebo ja už som bola vyplašená, dúfam ze sa to priberanie troska pozastaví v najbližších týždňoch, inak priberiem takýmto tempom aj 30 kg... Ale ďakujem vám baby za rady

mogaa
1. dec 2019

@andula2020 vôbec sa nestresuj s váhou, dôležité je zdravé bábo, váhu po pôrode upravíš neskôr cvičením ak bude treba...

julinkazanova
5. dec 2019

@andula2020 ja som pri prvom tehu pribrala 30 kg otras hnus.. Hnusila som sa sama sebe keďže som nízka mala som 90kg cca 🤭😂 teraz som v 13tt a zatiaľ som len schudla 2kg ale to bude tým ze nejem nič sladké akosi mi nechuti jest sladké inak jem tri krát denne ako mam čas. Niekedy prídu na mňa chute aj v noci tak sa kľudnr najem aj o 2 ráno 🤭

mibalu
11. dec 2019

Tak ja som v prvom tehotenatve mala v 11+0 o 6kg viac, z 55 na 61 🐧 do porodu som mala +30🙄, teraz pri druhom sa snazim viac ovladat, tolko kil navyse bolo dost narocnych ku koncu tehotenstva.

chocolate_cake
11. dec 2019

Ja som v 9tt a mam 3 kg navyse. Jem vela, teda casto, lebo mi je dost zle a len ked sa najem, mi je lepsie. Pri prvom som pribrala 17 kg, pri druhom 25 kg, ale vsetko som po par mesiacoch od porodu zhodila. Ja verim, ze v druhom trimestri, ked mi uz nebude tak zle, uz budem jest menej a moc nepriberiem...

ledgerka
11. dec 2019

ja naopak zas vyzeram ze som pribrala aspon 5kg, vaha ukazuje ale len 2.5kg. Som v 14tt. Zle mi nebolo vobec, ale prve 2 mesiace som jedla velmi vela. Mala som take hlady cely den ze sa to nedalo vydrzat. Aj ked som sa snazila jest menej kaloricke jedla (ked uz vela), aj tak to nepomohlo a pribrala som. Nevadi, kym u teba je to naopak ze vaha ukazuje viac ale necitis sa ako slon tak bud rada 🙂

bobo2433
11. dec 2019

Ja som v 9tt a pribrala som 2kg , jem dosť ,lebo keď sa nenajem je mi zle 😖

andula2020
autor
11. dec 2019

@ledgerka práveže sa cítim ako slon 🙈🙈🙉🙉 ale nevadí, ja sa len modlím aby bolo malinke ok ❤️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre