Ahojte,
je pravda, že gynekológ vychádza z toho, že pri pravidelnom cykle nastáva ovulácia v strede cyklu? A na základe toho vypočíta aj napr. správnu veľkosť gestačného vaku?
Som v 5+3tt a vak mal dnes 6,6mm (gyn povedala, že veľkosťou to zodpovedá skôr 4+5tt). Lenže ovuláciu som nemala v strede cyklu, ale cca o 4-5 dní neskôr.
Ďakujem za odpovede.
Tt sa ráta od posl ms nie od ovu
Gyn ale počíta tt podľa meškajúcej MS, no niekedy je tehotenstvo "skoršie/mladšie" alebo ako to nazvať, ak mala žena ovuláciu neskôr. Preto sa pýtam.
@babygirl1995 to je to co Ti hovorim. Ze jeden TP sa pocita podla terminu ms, a druhy termin podla merani na screeningu v 12tt.
@colsami áno, áno, ďakujem. 😊
A na čo sú Ti tieto podrobnosti? 😃 Neber to v zlom, ja som pri 4 deťoch riešila len to, či som tehotná alebo nie som...milimetre gestačného vaku...🤔
@danyelia lebo ma trošku zneistilo, že gyn povedala, že je trošku menší ako by mal byť podľa poslednej MS.
@babygirl1995 mne Gyn povedal že na začiatku tehotenstva je týždeň hore dole. Že to vôbec nevadí. Hlavne je že bábätko rastie.
Ja som na poslednej kontrole bola 7+5 a bábätko malo 7+2 povedal že je to úplne normálne a v poriadku
@babygirl1995 ono pri dalsej kontrole uvidis ako sa bude vyvijat dalej a zvacsovat. Teraz vedela zhodnotit len velkost a k tomu prislusny den tehotnosti. Tych par dni je okej, nie je to vela. Nabuduce uvidi ci vsetko podrastlo ako malo a ci je uz nieco viac vidiet🤗
@zuza265 ďakujem pekne.
Nemám žiadne negatívne skúsenosti, ani sme sa, vďakabohu, nemuseli snažiť dlho. Ide len o to, že som hrozný "bojko", zbytočne sa stresujem a premýšľam nad vecami, nad ktorými nemusím. 🙈🤭 Verím, že bude o týždeň všetko v poriadku a už bude vidieť aj našu lásku❤️
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
To je datum TP podla ms. Vychadza sa z prveho dna poslednej ms plus sa berie do uvahy, aka je dlzka ms. "Dalsi" TP dostanes na screeningu v 12 tt, podla merani.
Je to len priblizny TP, ak bola posunuta ovulacia, vies to, tak nevidim problem. 4 dni hore dole nehra taku rolu potom 🙂 porod najcastejsie nastane medzi 38-42tt. Hocikedy v tom rozmedzi. Jasne ze teraz v prvych dnoch su tam rozdiely co sa tyka merani, ale ak vies o posunutej ovulacii, aspon nemusis zbytocne stresovat.