Výpočet správnej veľkosti gestačného vaku

babygirl1995
6. dec 2024

Ahojte,

je pravda, že gynekológ vychádza z toho, že pri pravidelnom cykle nastáva ovulácia v strede cyklu? A na základe toho vypočíta aj napr. správnu veľkosť gestačného vaku?
Som v 5+3tt a vak mal dnes 6,6mm (gyn povedala, že veľkosťou to zodpovedá skôr 4+5tt). Lenže ovuláciu som nemala v strede cyklu, ale cca o 4-5 dní neskôr.

Ďakujem za odpovede.

colsami
6. dec 2024

To je datum TP podla ms. Vychadza sa z prveho dna poslednej ms plus sa berie do uvahy, aka je dlzka ms. "Dalsi" TP dostanes na screeningu v 12 tt, podla merani.

Je to len priblizny TP, ak bola posunuta ovulacia, vies to, tak nevidim problem. 4 dni hore dole nehra taku rolu potom 🙂 porod najcastejsie nastane medzi 38-42tt. Hocikedy v tom rozmedzi. Jasne ze teraz v prvych dnoch su tam rozdiely co sa tyka merani, ale ak vies o posunutej ovulacii, aspon nemusis zbytocne stresovat.

stellarstar
6. dec 2024

Tt sa ráta od posl ms nie od ovu

babygirl1995
autor
6. dec 2024

Gyn ale počíta tt podľa meškajúcej MS, no niekedy je tehotenstvo "skoršie/mladšie" alebo ako to nazvať, ak mala žena ovuláciu neskôr. Preto sa pýtam.

colsami
6. dec 2024

@babygirl1995 to je to co Ti hovorim. Ze jeden TP sa pocita podla terminu ms, a druhy termin podla merani na screeningu v 12tt.

babygirl1995
autor
6. dec 2024

@colsami áno, áno, ďakujem. 😊

danyelia
6. dec 2024

A na čo sú Ti tieto podrobnosti? 😃 Neber to v zlom, ja som pri 4 deťoch riešila len to, či som tehotná alebo nie som...milimetre gestačného vaku...🤔

babygirl1995
autor
6. dec 2024

@danyelia lebo ma trošku zneistilo, že gyn povedala, že je trošku menší ako by mal byť podľa poslednej MS.

elisabetta14
10. dec 2024

@babygirl1995 mne Gyn povedal že na začiatku tehotenstva je týždeň hore dole. Že to vôbec nevadí. Hlavne je že bábätko rastie.
Ja som na poslednej kontrole bola 7+5 a bábätko malo 7+2 povedal že je to úplne normálne a v poriadku

zuza265
10. dec 2024

@danyelia ono inak sa na to pozeras bud po negativnych skusenostiach alebo ked je to vytuzene babo po dlhorocnom cakani. Toto je take dehonestovanie pocitov, ked sa niekto boji

zuza265
10. dec 2024

@babygirl1995 ono pri dalsej kontrole uvidis ako sa bude vyvijat dalej a zvacsovat. Teraz vedela zhodnotit len velkost a k tomu prislusny den tehotnosti. Tych par dni je okej, nie je to vela. Nabuduce uvidi ci vsetko podrastlo ako malo a ci je uz nieco viac vidiet🤗

babygirl1995
autor
10. dec 2024

@zuza265 ďakujem pekne.
Nemám žiadne negatívne skúsenosti, ani sme sa, vďakabohu, nemuseli snažiť dlho. Ide len o to, že som hrozný "bojko", zbytočne sa stresujem a premýšľam nad vecami, nad ktorými nemusím. 🙈🤭 Verím, že bude o týždeň všetko v poriadku a už bude vidieť aj našu lásku❤️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre