Ahojte, toto je moje 2 tehotenstvo. Od začiatku je úplne iné ako to prvé (tam mi bolo od 7 do 11 tt zle ma žalúdok a strašne mi všetko smrdelo) teraz nastúpili nevoľnosti na konci 8 tt a ustupili v polke 9 tt. Bolo mi celkovo menej zle, len ma pobolieval žalúdok a boleli ma prsia. V polke 9 tt mi zostalo uplne fajne, vôbec som sa necitila tehotná, boli sme v zahraničí a celkovo som mala iné myšlienky. Dnes zacinam 10 tt. vcera ma trosku večer bolel zaludok ale keď som sa najedla mi to hned preslo.. bradavky ma stale bolia na dotyk, v brusku ma nic neboli (predtym ano)
. Myslite ze je to ok? Strašne sa bojim MA, dokonca sa mi o tom aj sniva 😭 kontrolu mam az o 2 tyz
Neviem ci to pomoze ale ja som priznaky mala aj ked MA uz prebehol takze riadit sa priznakmi je nic . A zmiznutie priznakov nieje ziadny problem. Ked sa tak bojis kup si napriklad angelsounds
@lucikee chapem ta, som na tom rovnako. Toto je moje tretie tehotenstvo. Pri prvom dietati mi bolo cely cely prvy trimester ale aspon som vedela ze som tehotna 🙂 Potom som mala jeden potrat a teraz som zase tehu, no citim sa celkom ok, nevolnosti minimalne...tiez neviem vydrzat do dalsej kontroly...
ja som to bohužial tak mala pri MA ale to nemusi nič znamenať, nestresuj sa. Kedy mas kontrolu?
@snazilka_bio_mamka až o 2 tyzdne 🙄
Ja to poviem takto, mala som kontrolu u lekara vecer, vsetko ok, srdiecko bilo, miery super, priznaky boli a v noci MA. Takze priznaky/nepriznaky to nic neznamena. Kazde tehu je ine a nie je dovod mysliet na najhorsie. Skus sa uvolnit a tesit.
Každé tehotenstvo bolo iné. Ale strata príznakov v tak skorom týždni u mňa znamenalo MA
Tie príznaky jak prišli, tak odišli a znovu prišli. Ja som teda nemala žiadne okrem vynechanej ms a bolelo ma brucho. V nejakom 8tt zrazu prestalo bolieť, cítila som sa tak normálne, "netehotne". Po pár dňoch sa bolesti vrátili a trvali až do 17tt. Všetci ma strašili že to nejni normálne keď nemám nevoľnosti, nepriberam, negrciam od rána do večera atď. Treba veriť svojmu telu a malinkemu že bojuje a keď má byť s nami tak aj bude.
@lucikee ahoj, drzim silno palce aby bolo vsetko ok 🤞a neboj sa vsetko zvladnes ! Ja som mala bohuzial MA v 8.tyzdni a priznaky som nemala skoro ziadne pocas celeho tehotenstva akurat ma prestalo tak boliet v podbrusku taka ta roztahovacna bolest ( co som az si spatne uvedomila, dokym som sa nedozvedela o MA neuvedomovala som si to, mala som pocit ze je vsetko v poriadku) . Aj tak to nijako neovplyvnis, ked sa babo ma udrzat udrzi sa a ked nie tak mozes aj cele dni prelezat a jest tu najzdravsiu stravu sveta neudrzi sa :( tiez inak som mavala nocne mory o potrate skoro cele moje kratke tehotenstvo, strasne som sa toho bala ze sa mi to stane, a ked som sa dozvedela o MA hned zle sny skoncili, takze ja to beriem ako taku predzvest.
Ja mam tento proble. Teraz v 7+4 tt. V pondelok som bola u Dr a vsetko ok. Srdiecko bilo. V utorok mi bolo tak neznesitelne zle ze som skoro zomrela. Aj som zvracala aj cely den uplne zle. Od stredy som sa citila lepsie, potom zas dosli take lahdie nevolnosti a od ccera sa citim fakt dobre. Prsia bolia, brucho sem tam pobolieva ale uz mam strach ci je vsetko ok kedze sa citim v pohode. K dr mam ist az 6.6 a zas nechcem tam stale vyvolavat a dramatizovat..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@lucikee samozrejme ze je to ok, nestresuj sa, tiez mi vsetky priznaky vymizli zo dna na den 🙂