Ahojte kocky, potrebovala by som radu. Podla poslednej ms, som v 5.tyzni, k doktorke som objednana 19.12. Do pondelka som mala tehotenske priznaky,boleli ma prsia, napinalo ma z jedla, hlava sa mi tocila, no uz 2 dni nemam ziadne priznaky. Moze to znamenat nieco zle? Za Vase odpovede vopred dakujem 🙂
@torticky002 Moze aj nemusi, mne ked vymizli priznaky skoncilo to dvakrat missed abort v 8 tt. Ale je to individualne, preto ta nechcem strasit.V piatom tt je este skoro, to ti ani srdiecko este neuvidi, skus pockat, mozno to mas len nieco prechodne. Drzim palce. 😉
moze a nemusi, este si vo velmi rannom stadiu...nic nie je nikdy iste...ale ty to nijako nezmenis ani neovplyvnis, teda okrem toho, ze budes v pohode a jest kyselinu listovu a spravat sa ako tehotna, t.j.zodpovedne....vela stastia prajem!
@mamamonika A to si sa citila uplne fajn po vymiznuti priznakov? Bo mna presla aj ta unava, prsia bolia len na dotyk, jest mozem vsetko, z nicoho ma nenapina. Tebe to zistili az na sone?
@torticky002 ja mam tiez za sebou MA, diagnostikovany v 11tt, postupne mi priznaky vymizli, ale aj tak som ich moc nemala - len prsia a byvala mi zima...inak nic....bolo mi podozrive, ze vobec nepriberam, ale tehotenstvo som brala ako samozrejmost...a to je hlupost....kazde tehotenstvo je zazrak, zeny, co maju problem otehotniet a donosit, o tom vedia svoje...
Baby, mam pockat do toho 19.12., alebo zavolat lekarke, i ked mi v pondelok hovorila, aby som isla az bud.tyzden lebo este ajtak nic nebude vidno? Ci este cakat 2-3 dni ci sa priznaky neobjavia? Som bezradna...
@torticky002 Zistila som, ze mi splasli prsia a zacala mi byvat zima podvecer . Inak to nezistis, len na sone, ze nebije srdiecko a to je vidno najskor v 6 az 7 tt, takze pockaj este pojdes tam zbytocne.MA sa inak neprejavuje , ani som nekrvacala.Ale si este v skorom tyzdni pockaj verim,ze to dobre dopadne. 🙂
Dakujem velmi pekne za pomoc 🙂
@torticky002 Mne sa v 11. tyzdni stalo, ze mi vsetky priznaky zmizli asi na 3 dni - nevolnosti, caste mocenie a unava. Psychicky som to trosku nezvladla a zbehla za svojou lekarkou, urobila mi sono, vsetko v poriadku. Tebe ale z toho sona zatial nema Dr. co povedat, kedze akcia srdiecka este nie je. Skus sa len ukludnit.
@torticky002 akoze nic v zlom,ale vacsina zien ani v takom stadiu nema ziadne priznaky,ved tam mas max plodovy vacok a nemas ani akciu srdiecka..skor si tie priznaky zeny vsugeruju ako ich naozaj maju...ukludni sa a nemysli na zle veci,je to zbytocne a aj tak to nijako neovplyvnis...myslime pozitivne,to je dolezite a kasli na priznaky ktore nakoniec vobec nemusis mat..kazda sme ina...
Ahojte, som asi v 8tt a priznaky v podstate presli. To co som si vsimla ale hned bolo moje brusko. Asi 2 tyzdne som ho mala uz nafuknute no dnes je ploche. Bojim sa, ze odumrel plod. Poradte prosim ak mate s tym skusenost. Dakujem
ahojte, mám podobný problém, podľa kalkulačky by som mala byť tehotná 12týž., ale podľa sona je to o 2-3 týždne menšie, vo štvrtok som začala špiniť, takže som šla hneď na druhý deň k lekárovi, predpísal mi duphaston, ale hneď ma upozornil, že to nevyzerá "ružovo", ale že vraj zázraky sa dejú. Tiež mi zmizli tehotenské príznaky, ale akosi som si to sama neuvedomila, až po tom čo sa ma lekár začal vypytovať. Prestalo mi byť zle, ani nafúknutá už niesom, dokonca aj prsia ma nebolia. V pondelok som bola opäť na sone, tak bábo sa drží, je stále menšie, no a večer som sa rozkrvácala na 1/2 hod. a odvtedy len špiním. V piatok opäť na kontrolu, no už sa prestávam cítiť ako tehotná, skôr ako pri menštruácii. Neviem či je to psychika alebo som už naozaj o bábo prišla ☹. Viete o tom niečo?
@majinka851 ale pokial bolo sono ok tak mohol sa objavit hematom alebo nieco...chod na pohotovost vecer,a ak bude srdiecko a mimi ok tak nieco ti daju na zastavenie krvacania...
sono bolo relatívne v poriadku, len bábo sa pravdepodobne nevyvíja tak ako by malo, ale je tam aj možnosť, že som neskôr otehotnela. Mám z toho už plnú hlavu na prasknutie a neviem čo čakať. Dnes bohužiaľ na pohotovosť nemôžem, mam 2ročnú dcérku a som sama dom, manžel príde až zajtra, tak uvidím do zajtra ako bude. Zatiaľ mám iba bolesti v krížoch a špinenie, tak dúfam že to nič vážnejšie nebude ☹
@majinka851 skus viac oddychovat....ja som mala takto hematom...drzim palceky
pokúsim sa, hoci teraz akurát Vianoce, no ale miminko má prednosť 🙂. Ďakujem za radu.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ahoj, mna tiez na zaciatku velmi boleli prsia, ale preslo mi to a teraz okrem velkeho bruska nemam ziadne priznaky. Nemusi to znamenat nic zle 🙂 .