Baby som tuhý fajčiar... 1.5 krabicky denne, zistila som že som tehotná....cim ste.nahradili cigarety vy ,, viem že sú tu šikovne silné ženy čo to dali zo dňa na deň prestať ale ja.som len hodne ubrala ...potrebivala by som nejakú radu alebo podporu ....poznam baby čo fajcili celé tehu a bábo je zdravé ale to ja nemienim riskovať , mamina len ťažko otehotnela a 2 krat potratila bojím sa že u mňa to bude podobné...ale ona nefajcila....dajte radu
@maria955 babatko sa napaja na tvoj krvny obeh okolo 8.tyzdna. Cigarety nenahradzaj zo dna na den, ale redukuj, kazdy den dve menej a o dva tyzdne si cista bez nejakeho soku, potom kup slane oriesky, tycinky, zuvacky, zamestnaj si ruky niecim takym. Drzim palce a vela pevnej vole, mas ten najkrajsi dovod.
@maria955 ja som sice prestala fajcit zopar rokov pred otehotnenim ale viem, ze najhoršie bolo asi zbavit sa toho zvyku z hladiska "nemam co robit s rukami a podobne"... Podla mna aj za cenu pribratia si radsej kup nejake pendreky a namiesto fajcenia si z nich odhryzaj...aspon to mozes robit vovnutri a nebudes vonku mrznut. Drzim palce, maj pevnu volu, aby si to potom nemusela lutovat.
Mne pomohlo že som sa dozvracala z cigariet. Chvalabohu som ich nemohla ani cítiť hneď ma napinalo takže som prestala za super pomoci.. Držím palce
@anjelicek26 tych prvych 8 (alebo kolko) tyzdnov som citala tiez (aj ked nikdy z overenych zdrojov, zvacsa len tu), ze dieta nie je napojene na krvny obeh. Ale je to urcite tak, ze dovtedy nic babatko neovplyvnuje? Preco sa potom velmi odporuca kyselina listova brat pred otehotnenim a takisto hlavne celkovo v prvom trimestri? Ak by si dietatko "zilo vlastnym zivotom" cele orve dva mesiace, tak by ho ani vitaminy nemali ovplyvnovat, nie? Podla mna aj to fajcenie to dietatko aj na zaciatku ovplyvni, ale ak prestane dostatocne skoro, nemusi to mat ziadne zle nasledky este.
Silno drzim palce... moze sa stat ze chut sama od seba prejde (na cigaretu), ale nemusi. Hlavne treba mysliet na babo a prospeje to kazdemu fajciarovi ked obmedzi/prestane uplne. Poznam zeny vo fajcili cele tehotenstvo aj pri kojeni, aj take co prestali na ten"cas" a vratili sa k tomu neskor.
Hlavne sa netreba trapit a stresovat podla mna. 🙂
@babovka2321 kyselina listova sa berie uz pred otehotnenim, aby jej malo vajicko dost, aspon tak to vysvetlovala lekarka... aby bolo zdrave a poriadne sa podelilo, aspon tak som to pochopila ja + potom po osmom tyzdni sa napaja a od 12ho tyzdna plnne funguje placenta... a overenych zdrojov je k funkcii placenty vsade dost. A nie, ani vitaminy ho nijako neovplyvnuju v tejto dobe. Prvy trimester, kedze vela zien nevie ani, kedy mala ovulaciu, je uz vsetko radsej "zakazane" a "berte vitaminy", pretoze malokto odhadne, kedy presne ten 8.tyzden zacina a nikto si to nevezme na triko, ze dnes ano, zajtra uz nie...
Mne sa podarilo prestat fajcit zo dna na den ako som to zistila. Len vzdy po poradni som si jednu fukla 😅🤣
@anjelicek26 ja neodporujem, skor sa pytam 🙂 ale do buducna si ten femibion 1 odpustim, neviem, na co je v prvom trimestri dobry, len ma z neho ovela viac bolel zaludok zbytocne 🙂
Nebud sebec. Mysli na cloviecika v tebe. Uz uz mu zacne bit srdiecko.
Tieto nase cigarety ktovie ci vobec obsahuju tabak 😄
Prestan okamzite a mas pokoj. Hned teraz zahod cigarety, popolnik, zapalovace. Good bye. Este aj usetris prachy a budes vonat.
Jediny problem je ten ze nevies co s rukami. Vsimaj si ludi, ktori nefajcia, ze co robia. Pomoze ti to.
Usetris 400-500€ rocne a to idu cigarety hore asi o 0,40€.
Pozri si fotky deti fajciarok. Zarabas si na problem.
@babovka2321 no tak napr. kyselina listova a jej dostatok ovplyvnuje napr. potencialne problemy typu razstep chrbtice atd. cize preto sa odporuca ju jest uz pri snahe o dieta nieto este v 1. trimestri, rovnako ako D3 je extremne dolezite pre vyvoj embria a prenatalnu vyvoj - cize za mna tie vitaminy asi nebudu az taka blbost 🙂 ja som brala este pocas snahy o dieta min. kyselinu listovu a D3 kedze som mala nedostatok a odporucil mi to nielen gynekolog ale aj hematologicka a v 1. trimestri su najdolezitejsie prave preto, ze ak je nedostatok tych, ktore su potrebne, tak moze prist k nespravnemu vyvoju a potratu aspon tak mi to vysvetloval lekar
@petamich kyselinu som brala 3 mesiace pred otehotnenim az donedavna (koncim 6. mesiac), ale ten femibion nechcem ani vidiet :D
Ja som bola tuhý fajčiar, tiež aspoň krabička a pol na deň, pomaly som chcela uberať, ale mne hneď prestali chutiť.
@babovka2321 jasne 🙂 mne lekarka vravela, ze stacia tie dve, tak ja som tiez femibion nebrala
Tak ja osobne som sama od seba prestala fajčiť v 5 mesiaci.. Nebudeš vládať aj stále jest aj facit a nosiť pod srdcom dieťa. Ono ti to prestane chutiť a nebudeš mať ani chuť na cigaretu. Daj tomu čas
Teoreticky, ale fakt len mudrujem lebo netuším či ti radím správne, by si mohla prejsť na Iqos. On aj ten šok z náhleho vysadenia nikotínu by bábätku nemusel urobiť dobre. Iqos tabak nespaľuje ale iba zahrieva, takže nevdychuješ splodiny, len paru. Ale opakujem, nepoznám negatívne účinky iqosu, možno tu niekto o tom napíše viac a lepšie, ale určite sa mi to zdá lepšia možnosť ako klasické cigarety. A samozrejme postupne uberať až do úplného prestania.
Tina fajčiarska som bola aj ja pred tehu. 12 rokov každý deň viac ako jedna krabička. A hneď ako som zostila že som tehu som stym sekla. Kvôli dieťaťu by som spravila všetko. Takze chce to silnú vôľu a myslieť na to nevinne bábätko čo nosis pod srdiečkom ❤️❤️
Teraz už 7 mesiacov nefajcim a vôbec mi to nechýba.
A ešte dodám že nikdy mi nezačali smrdieť alebo vadiť.
Zredukuj to behom dvoch tyzdnov do nuly. Potom uz len zamestnat seba , napr take lizatko, zuvacka. Proste radsej takto ako by to islo na babo
Napíš si na papier ako budeš riešiť stereotypy pri ktorých si bola zvyknutá siahnuť po cigarete. Nájdi si niečo iné čo budeš vtedy robiť, vopred si to naplánuj aby keď príde taká situácia, aby si hneď vedela čo iné robiť. Skús zvážiť aj elektronické cigarety, postupne znižujuj obsah nikotínu až budeš úplne bez neho... 🙂 určite to zvládneš, to že sem píšeš a máš snahu niečo zmeniť pre svoje dieťa je prvý úspešný krok 🙂 veľmi ti držím palce aby sa ti darilo...
Odmysli si tehotenstvo (čo je najväčšia motivácia) a ber to čisto z finančného hľadiska. Povedzme, že si kupuješ cigarety za cca 4 eurá, denne prefajčíš 6eur. Mesačne prefajčíš zhruba 180eur. Ročne približne 2160eur. Za 10 rokov už sa vyšplháš na krásnu sumičku, 21 600eur. Len blbec by vyhodil do vzduchu toľko peňazí. Ničíš si zdravie a ešte za to platíš. Ja by som nechcela platiť tabakovým spoločnostiam za rakovinu, ako následok fajčenia.
Mne pomohli tieto motivácie. V začiatkoch abstinencie, hlavne prvé týždne som si na konci týždňa zakaždým kúpila za ušetrené peniaze malú odmenu. Elektronické cigarety neodporúčam, moja kamarátka prešla na ne a mám pocit, že vapuje ešte viac, než keď fajčila, lebo vkuse má tú cigaretu v ruke. Ale je to na tebe. Držím palce! 🍀
@tripetta ja sice nie som fajčiarka,ale odporučila by som ti,luskat tekvicove jadierka,ja ked ich začnem luskat neviem prestať.určite si zamestnáš ruky
Ahoj, ja ako pri prvej tak aj teraz som prestala v podtstate hned, keď som sa to dozvedela som samozrejme vyfajcila aj 10 cig ale potom už vôbec iba raz 2 ale tie najslabšie a to o týždeň s kamoškou, potom už vôbec.. Ja mam aj tu výhodu ze mne to strašne v tehotenstve smrdí, keď muž fajčí ide ma poraziť 😃 ale vždy som vedela ze keď budem tehu prestanem zo všetkým čo by malo babu škodiť... Tiež som mala kamošku co fajčila a keď sa male narodilo tak ešte v pôrodnici posledný deň prestala a vraj podľa nej to malé ťažšie znášalo, to tvrdila ona... Neviem ci to reálne vadí ale tak logické by to bolo. Držím každopádne palce aby sa títo podarilo, a vraj prestať pomalí alebo hneď je blbosť a úplne jedno. Takže sekni hneď a máš pokoj.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mala by som.byt 5tt+3 u dr som ešte nebola