Vycítil váš pes, že ste tehotná?

andrejkap123
7. sep 2022

Ak sa vam stalo ze vas pes/macka vycitili ze ste tehotna, ako sa to prejavovalo??? 🙂

marticka85po
7. sep 2022

@andrejkap123 moj nie.spraval sa rovnako ako vzdy.ale prestal sa priblizovat k mojmu bruchu ked zacalo rast.

18momo18
7. sep 2022

Nas vycitil, praveze zacal viac chodit za mnou nez manzelom a lahol si vzdy k bruchu (velmi skoro, od cca 8 tyzdna)

simona20201309
7. sep 2022

@andrejkap123 áno, začal stekat keď sme išli okolo obchodu s kocikmi. Neskôr priniesol detske dupačky a cumlík.🙄

ikonica
7. sep 2022

Nasa nie... Ja som otehotnela v mesiaci, ked sme si ju adoptovali, tak to bol este taky otukavaci cas... A ked som otehotnela druhy raz, tak sa spravanie tiez nezmenilo.

andrejkap123
autor
7. sep 2022

@simona20201309 haha 😂… vidim ze si robis srandu. Psi ale naozaj maju ovela citlivejsi nos ako ludia a áno vedia rozoznat aj hormony a rozne iné veci spojene s ludskym telom ;)

slapina
7. sep 2022

@andrejkap123 toto viem isto, že pes vycítiť vie. aj ten maminin akoby začal byť taký opatrnejší v mojej blízkosti. ale možno každý pes je iný, fakt neviem. možno to záleží aj od rasy? 😀

simona20201309
7. sep 2022

@andrejkap123 no ja milujem psov, ale až také nadprirodzené schopnosti im nepripisujem. Viem, ze niektoré dokážu vycítiť rakovinu, ale na to ich veľmi dlho trénujú, nie je to len tak, je to cielený výcvik. Skôr si myslím, že veľmi túžiš po babatku.

miimss
7. sep 2022

@andrejkap123 moja fenka keď som prišla k našim nechcela ku mne prísť to som bola tehotná ale nevedela som ešte o tom. Všetci sme ostali pozerať že čo jej je lebo to nikdy nespravila... A o pár dní som to zistila... Niekde na nete som potom natrafila na článok že tehotenstvom sa mení ph a tým aj pach ženy.

bela89
7. sep 2022

@andrejkap123 u nás takto 😁 strážila mi bruško a zbožňovala keď dcérka kopala

cocolino234
7. sep 2022

@simona20201309 neprirodzené schopnosti to naozaj nie sú. 😆 Už v prvých týždňoch tehotenstva sa vzhľadom na hormóny jemne mení telesný odor a toto psy jednoducho dokážu vycítiť, niektoré na to zareagujú a niektoré nie. A myslím si, že toto by malo patriť ku všeobecným znalostiam ľudí.

ikonica
7. sep 2022

@simona20201309 nemyslim, ze ide o nadprirodzene schopnosti... Tak ako citia, ze mas mrchu, tak mozu aj toto citit... Vplyvom hormonov mozes mat iny pach a pod... Oni mozno nevedia priamo, ze "bude" dieta, ale zmenu mozu pocitit a prejavi sa to v ich spravani... U nasej som si to nevsimla ale verim, ze ine psy to mozu vycitit .

dusankomoj
7. sep 2022

Jasné že pes to pozná. Jedna sa ku mne ani nechcela priblížiť(a ani k malému potom) Asi vedela,čo to bude za čertisko🤣 a druhá bola zase na mne nalepená a v kuse počúvala brucho.

simona20201309
7. sep 2022

@ikonica áno, môžu vycítiť zmenu pachu a pod, ale určite si psík v jeho hlavičke hneď nevysvetli ,,ooo budeme mat miminko, a nezačne si klásť hlavu na bruško, aby sa začal prihovarat embryu.... ano, súhlasím, že citi ak je človek v strese- človek sa viac potí a pod...ale nie, pes nevyciti, ze sa narodí dieťa , keď je žena v 8t,

@cocolino234 😀👌 áno Coco, všetci obdivujeme tvoje rýchle schopnosti v googleni informacii😉
Mala by som sa v tom trochu zdokonaliť
Inak nemám zaujem rozširovať si vedomosti o tom, aký odor dokážu vycítiť psy. Tieto informácie mi v mojom živote nejak nepomôžu.

ikonica
7. sep 2022

@simona20201309 no ved som to napisala... Citia ze sa cosi zmenilo (pisem, ze nevedia ze bude dieta), a reaguju zmenou spravania... Ale ked si spatne pozriem fotky, tak aj moja mi casto davala hlavu na brucho, ale kedze som ju ako netehotna poznala asi dva-tri tyzdne, tak som to nepripisovala tehotenstvu, ale ze sa len tak pritulila.... Neviem posudit zmenu pred a po otehotneni... Ale verim, ze citia, ze sa cosi deje, ze sa cosi zmenilo....

cocolino234
7. sep 2022

@simona20201309 ak si si potrebovala googliť, že už prvé týždne tehotenstva to dokáže pes vycítiť, tak je to trošku.. neviem, nesúdim. 😀 Dôkazom tohto sú viacnásobné matky, ktoré mali psíka aj pri prvom a aj pri ďalšom tehotenstve. V takomto prípade, keď pes druhýkrát ucíti tento pach, tak mu presne v tej jeho malej hlavičke dôjde čo sa bude diať a reaguje. Opakované tehotenstve je dôkazom preto, lebo psy viditeľne reagujú už po prvom mesiaci tehotenstva, pretože sa s tým už stretli, to nám hovorí, že to vycítiť dokážu už v začiatkoch aj pri prvom tehotenstve len tam je jasné, že vtedy hneď nevedeli o čo ide, takže mohli reagovať mätúco alebo vôbec.

A ak tieto informácie neovládaš, tak jednoducho nezavádzaj v diskusii domnienkami len preto, lebo si sa s tým ešte nestretla. Každý pes má inú reakciu alebo žiadnu.

elizabet173
7. sep 2022

@bela89 nádherné ❤

simona20201309
7. sep 2022

@cocolino234 načo by som googlila, keď tu máme teba 🙂

cocolino234
7. sep 2022

@simona20201309 keďže už neargumentuješ žiadnymi "faktami" (suprisingly), tak to beriem tak, že si to moje jednoduché vysvetlenie pochopila. 🙂

simona20201309
7. sep 2022

@ikonica ale otázka.znela jasne, ci vycíti, že je žena tehotná. Toto je už len také naše domyslanie... ved nech si každý verí čomu chce. Ja ale verím, že pes vie, že sa blíži búrka 🙃

bucko555
7. sep 2022

Ja keď som ostala tehotná tak mi začal psík spávať pri bruchu a nosil mi plysakov k bruchu čo predtým nikdy nerobil

ikonica
7. sep 2022

@simona20201309 chapem ako to myslis, a viem ze aj ty chapes, ako to myslela autorka i ja a ostatne, co sme tu prispeli... 😉

ciusinka
7. sep 2022

Moja to citila, zacala mi lezat a spavat na bruchu, vykladala si hlavu na moje brucho, to nikdy predtym nerobila 🙂 O par dni mi vysiel pozitivny test, takze ona vedela, ze som tehotna skor, ako ja 🙂

marietaaaa11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
danica2711
7. sep 2022

náš bernardín mal moje prvé aj druhé tehotenstvo v paži. Do akcie sa zapojil až keď sme prvého syna doniesli z pôrodnice, oňuchal ho, zamiloval sa a už sa od neho nepohol

oli18
7. sep 2022

Nasa vyklada hlavu na brucho aj mne, aj muzovi a tehotni nie sme🤣

ropucha6
7. sep 2022

@andrejkap123 moj pes nie…chodil sa pohladkat a lahat na brucho aj predtym aj teraz 🙂

pinaofina
7. sep 2022

Boze aj nas vie 😁 lenze to je hotova osobnost a rozmaznany 7 rocny jedinacik, takze absolutne reaguje presne tak, ako som cakala. Oduva sa. Ked mu brucho davam k hlave ze daj pusku alebo len tak, ci sa neprituli, tak odvracia hlavu 🤣 tesim sa, ked babo donesieme domov….

pehavcek
7. sep 2022

@andrejkap123 tak nas sa odomna ani nepohol.Stale lezal mne medzi nohami a aj ked zboznuje manzela tak nešiel ku nemu ani na zavolanie.Manzel vyhlasil, ze musim byt tehotna.Ja som sa len smiala.Strazil ma cele tehotenstvo.Tvrdime, ze pes to vedel prvy, muz druhy a ja az tretia.

fok
7. sep 2022
sindyem
7. sep 2022

Ja nemam psa, ani macku...mam kralika 😂 inteligentneho, na volno pusteneho, maznaka. 🥰 A zazili sme spolu take...no mozno nahoda, ale stalo sa to prvy a jediny raz. Vycitit istotne nic nevycitil, ale podla mna pocul, ked sa malemu rozbehlo srdiecko. Rano este nic, a v urcity moment hrozna panika, strach a vylozene len ked som sa ku kralikovi priblizila, drepla si...utekal odo mna prec a dupal akoby videl ducha. Tie ich velke usiska su ich najvacsia zbran (maju vyborny sluch) a bola som prave v stadiu tehotenstva, kedy srdiecko zacina plodu buchat...tak som si domyslela... Trvalo den, kym ma s novym zvukom v brusku zacal zajko znovu akceptovat...obcas sa mi k nemu prituli a pocuva...ale chapat to isto nechape.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre