Vložka na postupné odumretie nervu v zube na začiatku tehotenstva

andrejocka36
23. nov 2020

Dievčatá, dnes som bola u zubárky, lebo som mala bolestivý zub - reagoval na teplo a chlad. Zubárka mi to miesto nadvŕtala a vložila vložku, aby mi zub postupne odumrel a mohla vytiahnúť o 3 týždne nerv, lebo sa nedá zachrániť.

Som v 4 týždni tehotenstva a mám strach a som v strese, či tá vložka, ktorú mi tam zubárka dala nebude nejako pôsobiť na vývoj bábätka. Ďakujem za odpoveď.

mogaa
23. nov 2020

@andrejocka36 no na to ti zodpovedne odpovie len zubár čo ti ju dával. len on vie akú vložku ti dal😉ale hádam si mu povedala že si tehotná....

andrejocka36
autor
23. nov 2020

@mogaa áno povedala. Len mám strach, aby sa niečo nestalo bábätku

mogaa
23. nov 2020

@andrejocka36 zubár už vie akú vložku(s akou náplňou) môže dať tehotnej.....určite to vie lepše zubár ako žienky na MK , hlavne keď k tomu nemajú potrebné vzdelanie....neboj, aj ATB sa dávajú aj v tehotenstve, lekári už vedia čo v tehotenstve môžu dať a čo nie......

natalia1619
23. nov 2020

@andrejocka36 mne to robil tiez zubar a mala je uplne zdrava... Akurat to strasne bolelo lebo mi hovoril ze mi nemoze dat normalnu lokalku kedze som tehotna a zub som mala uz v zlom stave.....

andrejocka36
autor
23. nov 2020

@natalia1619 a v ktorom týždni alebo mesiaci tehotenstva ti to robil? Dočítala som sa na MK, že sa to má robiť v 2.trimestri nie v 1, preto som vystresovaná teraz z toho

natalia1619
23. nov 2020

@andrejocka36 robil mi to na 3x ale zacal asi 3-4.mesiac... Ale neries tu na MK zubar vie co robi. Nespravi nieco co by mohlo poskodit babatku. Ani len rontgen mi nechcel spravit pocas tehu.

andrejocka36
autor
23. nov 2020

@natalia1619 ok. Ďakujem za podporu 🙂 Som prvorodička, tak preto sa obávam a mám stres.

jami33
23. nov 2020

Ja som si prežila niečo podobné je som čakala prvé bábo 😉 ale neviem ti zaručiť že sme dostali takú ístu vložku 🙂

natalia1619
23. nov 2020

@andrejocka36 aj ja som bola. Neboj dobre bude. Stres malemu moze spravit horsie ako nejaky zubar. Drzim palce nech to dobre dopadne 🙂

andrejocka36
autor
23. nov 2020

@natalia1619 ďakujem ☺

andrejocka36
autor
23. nov 2020

@jami33 vieš, len je to zákon schválnosti. Zub ma do tehotenstva nebolel, až teraz sa musel prebudiť. Dobre si to načasoval. Azda bude dobre.

dzouzik
23. nov 2020

@andrejocka36 ahojky ,vložky sa nemusis vôbec bat , skôr to čistenie kanálika nemusi byt úplne 100% pretože lekár keď si chce byt stopercentne istý že vyplnil cely kanál ,potrebuje spravit rtg snímok čo je v tehotenstve nemožné ....

jami33
23. nov 2020

@andrejocka36 budem držať palce 🙂 poznám to ja mám takú smolu tiež pri oboch tehotenstvach som mala problém so zubami 😑

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre