Ahojte ake vitaminy ste brali na zaciatku tehu? Som v 5tt ale k lwkarovi sa ch ystam az o taky tyzden. Zatial som si nasadila femibion kvolikyseline listovej, magnezko a zelezo.
Ja.tiez nejaké tie tehu vitamíny, tuším mamavit s kys.listovou...magnezko až neskôr vo štvrtom mesiaci kvôli bolestiam podbruška mi kázala gyne...a železo až v šiestom lebo podľa výsledkov som mala nižšie...s tým železom opatrne...čítala som,že ľudia by si svojvoľne nemali samy naordinoval užívanie železa...lekárka ti bude často brat krv,takmer na každej poradni,neboj,keď budeš potrebovať,dozvies sa 🙂 Inak ja som sa tiež pýtala na tie vitamíny lekárky a čo mi odporučila že.lepsie ako tabletky magnezka je minerálka magnézium,tak jednu denne vypiť
@seva22 dalujem. To zelezo si davam v tekutej forme ked sj spomeniem asi raz za tyzden 😂 ale kyselinu listovu a magnezko uzivam kedze som vela sportovala na magnezko som zvyknuta brat.
@kavickarka32 ja beriem/ brala som femibion 🙂 a úplne to stačilo 🙂
Ja kyselinu listovu, mg a vit c a vit d
Femibion 1 do konca prvého trimestra, od druhého trimestra Femibion 2 a magnézium. Ale každý deň mám ráno kopec ovocia a zeleninový džús.
@kavickarka32 Načo magnézium a železo? Máš ich nedostatok?
@kavickarka32 ja si davam femibion. Mne dr povedal ze staci kys.listovu. Magnezko a ani zelezo netreba, ze iba ak su problemy.
@lorela magnezium jem pravidelne pretoze vela sportujem 🙂 teda teraz som zvolnila ale magnezko uzivam stale
@kavickarka32 V tehotenstve, pokiaľ nie sú na jeho užívanie opodstatnené dôvody, by sa užívať nemalo. Existujú štúdie o jeho nie najlepšom vplyve, o čom niektorí lekári informujú, iní nie.
Ja som brala v I. trimestri kyselinu listovu, od cca polovice II. trimestra magnezium 3 x denne na pokyn lekara kedze mi tvrdne brucho a od III. trimestra 2 x denne zelezo tiez na pokyn lekara. Okrem toho ked mam chut na caj tak si davam tehu bio caj. Kedze mi velmi chuti vsetko ovocie a zelenina tak uz ziadne ine pripravky neberiem, zacala by som len na pokyn lekara.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
To ti úplne stačí, ja som brala iba kyselinu listovú.