Vitamíny v prvom trimestri

sssofi
22. sep 2021

Ahojte, lekar mi odporucil brat duphaston, kyselinu listovu a femibion 1, je podla Vas duphaston v poriadku? Necitala som na nho dobre ohlasy. Dakujem 🙂

babovka2321
22. sep 2021

@sssofi femibion 1 a kyselinu listovu zaroven??

alena2798
22. sep 2021

@sssofi duphaston som brala cely 1. trimester. Na udržanie plodu. Zatial som v 15tt s vsetko je OK. Uz v 2.trimesti neberiem. A beriem vitaminy pre tehotne.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sssofi
autor
22. sep 2021

@babovka2321 ano, duphaston mam brat 3x denne do 20 tyzdna a kyselinu listovu a femibion, ale tak teraz neviem ci brat len kyselinu alebo femibion

sssofi
autor
22. sep 2021

@beata_k to viem tiez som sa cudovala to mi dala len sestricka, zatial mi vzali 2x krv a objednaju ma na ultrazvuk, robila som ty digitalny test ten ukazuje 5tyzdnov a viac.

babovka2321
22. sep 2021

@sssofi no jedno alebo druhe ale urcite nie obe. Mne bolo z femibionu strasne tazko od zaludka, tak som brala potom radsej cistu kyselinu, ale ja som nemala nijako rizikove tehotenstvo. Kludne ber femibion, ale cistu kyselinu listovu k tomu nie.

sssofi
autor
22. sep 2021

@babovka2321 no ja asi skusim duphaston a kyselinu listovu lebo mne tiez nie vsetky lieky robia dobre na zaludok, dneska som dostala tie lieky cize preto som sa radsej opytala, k Dr. Este len pojdem zatial som bola iba na krv u sestricky

marianna_peskova
22. sep 2021

Úplne ti stačí Femibion 1.

sssofi
autor
22. sep 2021

@marianna_peskova a ten duphaston?

marianna_peskova
23. sep 2021

@sssofi S tým nemám žiadne skúsenosti. Obe tehotenstvá som brala Femibion.

monickammm
23. sep 2021

Nemala si problem s pocatim, alebo si mala predchadzajuxe potraty ze ti dal diphason?

sssofi
autor
24. sep 2021

@monickammm no ja mam polycysticke vajecniky

aurorastone
24. sep 2021

Mne duphaston nasadili v 1.trimestri na udržanie plodu lebo som začala v 9tt krvácať...

sssofi
autor
24. sep 2021

@aurorastone takze je dibre ho brat? A pomohol? Ja ho mam brat 3x denne plus kyselinu listovu

aurorastone
24. sep 2021

@sssofi mne áno pomohlo veru, tiež som brala 3krat denne, neskôr 2krat, pokiaľ máš problémy alebo si mala predtým, tak určite je dobre ho brat 🙂 a ja som brala femibion 1 k tomu, tak to už je na Tebe ako sa rozhodneš ci samotnú kys.listovu alebo femibion 😊

sssofi
autor
24. sep 2021

@aurorastone v poriadku dakujem krasne za radu🥰

sssofi
autor
24. sep 2021

@alena2798 a nebolo ti od neho zle? Zacnem ho brat aj ja, totizto mam polycysticke vajecniky povedali mi ze to mam brat do 20tt

basska_b
24. sep 2021

Mne dal Duphaston pri dvoch úplne bezproblémových tehotenstvach. Ma za to peniaze od farma firmy. Je to hormonálny koktejl s nežiaducimi účinkami, keď nemusíš, to neber. Femibion si nedávaj na lačno, aby nebolo zle

sssofi
autor
24. sep 2021

@basska_b tak ja mam diagnozu polycysticke vajecniky, a terqz neviem ci ho brat alebo nie ale mam pocit ze ma od neho boli hlava dnes som vzala prvy krat

monickammm
24. sep 2021

@sssofi ved ked ti ho predpisala lekarka tak preco ho nechces brat? Na zaklade nejakehi jednoho/ dvoch komentov na MK to nebudes brat? Ked mas nejake pochybnosti ohladom pouzivania, bud si sa mala opytat ked ti ho predpisovala na co to je a ake ma pripadne rizika. Nemyslim to teraz na teba utocne, ale mozno skor na neskor ako ponaucenie ze skor sa pytaj lekara co ti predpisuje 🙂 pripadne ak mas pochybnosti, ved kludne zavolaj dr. a pytaj sa dodatocne 🙂

sssofi
autor
24. sep 2021

@monickammm volam neviem sa dovolat a nerobi mi dobre na zaludok je mi z neho na vracanie

sssofi
autor
24. sep 2021

@sssofi zmenili mi ich na progesterone ladee pharma

alena2798
25. sep 2021

@sssofi nie, zle nebolo. Vobec...

sssofi
autor
25. sep 2021

@alena2798 ja som ho vcera vzala 2x a dost mi podrazdil zaludok zvracala som z neho a este aj dnes obcas boli zaludok, zmenili mi ho na progesteron ladepharma

mon1806
25. sep 2021

Ja som v 11 tt a duphaston beriem normálne nemáš sa čoho báť ja už síce končím ale je to ôk. Kľudne to ber aj pri prvom som brala 🙂
A femibion ja neberiem brala som. Pri prvom aj doktorka mi. Povedala ze po ňom nejak veľmi deti priberaju v brušku ja beriem PREGNANT BIO SENZITIVE 1 A TERAZ IDEM NA 2

sssofi
autor
25. sep 2021

@mon1806 no zial duphaston nemozem, zvracala som z neho, pondelok idem na ultrazvuk, vyslo mi 6 testov aj krv tak verim

adka998
28. sep 2021

Aj ja mám PCOS a doktor mi poradil len femibion. Máš tam všetko čo telo potrebuje 😊

sssofi
autor
28. sep 2021

@adka998 naozaj ja niekto s PCOS mne dal aj duphaston ale z neho som zvracala a predpidal mi teraz progesteron ladee pharma nech befiem to 2x rano a 2x vecer

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre