Vitamíny na začiatku tehotenstva?

lyduska13
5. feb 2019

Ahojte nachadzam sa v 6tt, a chcem sa spytat ake vitaminiky ste brali pocas prveho trimestra....viem ze niekomu staci kyselina listova, niekto uziva femibion, lady vita...je ich naozaj mnoho....gynekolog mi neodporucil zatial nic konkretne....len mi teda vymenoval ze by bolo dobre si nieco nasadit....

danielalaura
5. feb 2019

@lyduska13 ja som brala myltivitaminy pre tehotné s kyselinou listovú ale len prvý trimester

simonkaba
5. feb 2019

Najdolezitejsia je kyselina listova, ja som brala len tu, a k tomu obden zelezo lebo som mala pred tehu anemiu... dolezita je rozmanita strava a vela ovocia a zeleniny 🙂 od druheho trimestra beriem femibion 2 ale len kazdy 2-3 den a kazdy den ryby olej

saskia_98
5. feb 2019

@lyduska13 od začiatku ladee vita a za mňa spokojnosť. 🙂 ale k tomu som brala aj železo lebo som mala velmi malo červenych krviniek 🙂

evittam
5. feb 2019

@lyduska13 Pokial si zdravá zena tak žiadne. Ani pri jednom tehotenstve som nebrala žiadne umele vyzivove doplnky. Nebol dovod. Staci pestra a vyvážená strava a nie zbytočne umeliny. Obe deti su zdravé a v poriadku.😉

selest
6. feb 2019

Brala som metafolin, omega3 ryby olej. B6 a 12. D3 viac si nespomeniem. Dolezity je ten metafolin v 1trimestri koli vyvojovym vadam a omega3.

miirabell
6. feb 2019

@lyduska13 ja som brala kyselinu listovu, zelezo a magnezium. Nic viac. Davala som si pozor, aby som mala rozmanitu stravu a hlavne vela zeleniny vsetkeho druhu a v porodnici bolo moje dieta jedine, ktoremu nedopichavali injekcie navyse. A dokonca teraz, ked ma 11 mesiacov, ma taku skvelu imunitu, ze aj ked je nonstop medzi ludmi este nebol chory. Moj lekar sa dokonca vyjadril, ze tieto vitaminy pre tehotne su vacsinou len marketingovy tah a dost casto sa stava, ze deti mamiciek, ktore ich uzivali mali neskor problemy s obezitou a imunitou.

lyduska13
autor
6. feb 2019

@evittam ahoj, no som silna celiaticka, cize bezne mi napr chyba zelezo a podobne...snazim sa to dohanat pestrou stravou ale telo si zoberie len cast...

alesika11
7. feb 2019

ja som tiež v 6tt a mne odporučil ogestan - je to nejaká novinka

lulula12
18. feb 2019

@lyduska13 To sa stava, ze telo si vezme len cast, preto je vhodne doplnat tie vitaminy aj inak, prostrednictvom doplnkov, ktore vitaminy obsahuju. Mne sa osvedcil femibion, ten som uzivala pri malej a nemozem nan povedat kriveho slova, podla mna zlozenie je super 🙂 A malinka sa narodila a mala miery jak modelka 🙂

lyduska13
autor
19. feb 2019

Dakujem vsetkym za rady,ale tehotenstvo skoncilo samovolne 😞

lulula12
27. feb 2019

@lyduska13 Hlavne nevesaj hlavku, to sa stava. Viem, ze teraz to bude pre teba tazke, ale nesmies to vzdat. Drzim palce a posielam objatie!! 🙂

peta2202
7. mar 2019

@lulula12 neni nad to, ked sa dieta narodi zdrave a ked ma este aj ukazkove miery 🙂
Neni dobre zanedbat tieto veci, na zaciatku tehu je podla mna najvyssi cas dat detom vitaminy, pre spravny rast a vyvin 🙂

sinnovea1
25. sep 2019

@lyduska13 ahoj 🤗vsiḿla som si, ze opat cakas babo, gratulujem! Ja som v januari potratila a teraz som tiez tehu, tiez som aj celiaticka. Chcem sa ta teda opytat, ake vitaminy nakoniec uzivas, prip.dala si si robit nejaky rozbor krvi na to predtym? Dakujem

evuska135
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lyduska13
autor
25. sep 2019

@sinnovea1 ahoj ahoj, ja som uzivala len femibion a pila zensky caj co zozenies v lekarni, same lekarnicky mi vraveli ze od femibionu nie je zatial nic lepsie.momentalne mam lieky na udrzanie ktore vkladam je to progestenalle a uzivam este magnezium.bola som objednana na hematologiu ale v bojniciach pokial sa dostanes na radu tak presiel pol rok...zatial cakam na vysledky, a za tyzden idem k mojmu gyn na odbery,tak som zvedava.inak pomedzi to som mala este biochemicke tehotenstvo s cim som lezala aj v nemocnici...zatial sa tesim opatrne...v kolkatom tt si?aj ja tebe moc moc gratulujem a drzim ti palce.inak moj gyn mi povedal ze je potreba drzat sa diety🍀🍀

smejulinko
31. mar 2021

Ahojte
Mám na predaj Folandrol(28ks) a Inofolic(54ks), všetko je zo zárukou
Celková cena 30€ aj s poštovnym

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre