Ahojte. Som v 7 tt tehotenstva. Kedze moj syn je chory, davala som si s nim vitamíny Vibovit aj 2 denne. Dnes som vsak na internete narazila na info ze tehotne by nemali vitamin A. A prave Vibovit ho obsahuje. Myslite ze to moze byt nebezpecne? Dakujem za rady.
@babulkomale dik za radu. Jasne ze budem uz len pre tehotne. Len sa teraz bojim ci sa nemohlo nieco stat.
@jancika275 tehotne by nemali VYSOKE davky vitaminu A. Vitamin A je rovnako dolezity ako ine vitaminy v spravnom mnozstve. Ublizit si nicomu nemohla, nebezpecne su naozaj vysoke davky. Napr. V liekoch proti akne, kde byva aj 5-10nasobok dennej davky.
@bosoriak dakujem, trochu si ma ukludnila. Dufam ze to bude ok.
@jancika275 A mimochodom aj tu na MK bola jedna kocka, co do nejakeho 12 tt brala tie lieky na akne, ktore sa v ziadnom pripade nesmu, lebo je dokazane, ze sposobuju tazke deformacie plodu. A ma zdravu dceru. Takze ak si naozaj nebrala tych tabliet dlhodobo 5-6 denne, tak si uplne v klude. Ja som cele prve tehotenstvo jedla kazdy den na obed pecienku (lebo som netusila, ze obsahuje vysoke davky vit. A a mala som na nu zversku chut), potom som cela vyplasena bezala k lekarke a ona ma ukludnila tymto stylom.
Takze klido pido, nic sa nedeje.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Uzivaj vitaminy urcene pre tehotne, podla davkovania na baleni. Tam je namiesane vsetko ako ma byt.