Ahojte, sme po ivf a vklade dvoch embrii.
Vcera som mala sono, a tam sa už krásne videl drobček ktorý mal 7mm.
Uvedomila som si že je tam jedno bábo, druhé to vzdalo asi 😔
Strasne sme tužili po dvojičkach ale vdačny sme a štastny že nam Boh dal po tolkych rokoch aj tohto drobčeka 😊
No mam otazku lebo mužovi napadlo že bude možno ešte šanca na jednovaječne dvojičky kedže ja nosím gén pre dvojičky a ten sa dedí po ženskej strane 🙂
Tie baby čo ste mali jednovaječne dvojičky, v ktorom tyždni ste sa dozvedeli že nosite dve? Dakujem 😊😇
gyn by na sone videl 2 gestačne vaky keby boli dvojky....kedže videl jeden tak to druhé sa uchytiť ani nemuselo a zaniklo....neskoršie sa nemá ako vytvoriť....gratulujem 🙂
existuje gen pre dvojicky? ja som citala, ze len pre dvojvajecne, tam je mozne zdedit tu "poruchu", ze idu 2 vajka naraz z oboch stran.. ale pri jednovajecnych je to cista nahoda..
ja som bola na prvom sone dost skoro, asi v 6.-7. tyzdni, kedze mam isty problem a hned som potrebovala lieky - bolo vidno len ten vacok, hlavne, ze na spravnom mieste.. a potom o mesiac sok, kedze sa ocividne rozdelili 🙂
a inac az na prvotrimestralnom ultrazvuku mi potvrdili 2 vaky, dovtedy nebolo poriadne vidno, bolo podozrenie na monochorialne monoamnioticke dvojcata.. ale su mono-bi 🙂
@stellarstar no praveze som citala ze sa niekomu odhalili dvojcata az v 20tt lebo mali jeden gest.vak a vzdt sa videlo len jedno. Ked su dva gest vaky tak to je ine, to sa hned vidi. 🙂
@andrea_r016 dakujem 😊 existuje moznost aj jedneho GS a dvojcat tak preto sa pytam 🙂
@mazda323f neviem.. Mozno sa mylim 😏 a mozno som sa len zle vyjadrila 🙂 hlavne dakujem 😊 tak mate dvojite štastie 😍
No proste ja sa len tak pytam, nič sa nedeje ale dakujem 😊😘
Jedine keby boli tak vedľa seba alebo za sebou že jedne skryl druhého ale z jedného už plodu dve plody nebudú
@stellarstar noo to urcite nie.. Len tak sa pytam ci mate niekto skusenost ze sa to proste nevidelo a neskorsie sa to odhalilo.. Co nemusi znamenat ze je to tak aj u mna ale tak len taka otazka, zaujimalo ma ako to je 🙂
Ja som ti len ako zdravotníčka vysvetlila ako to je resp ako nie
6tt videl jednovajecne
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
To by bolo už hneď na usg vidieť či sú tam 1 alebo 2, neskôr sa nema ako z čoho vytvoriť dvojka