Veľkosť plodu podľa menzesí nesedí s veľkosťou podľa ultrazvuku

nataliaqwert
12. máj 2014

Ahojte všetky budúce mamičky... Som v 10 tt a mám veľký strach pretože mi gynekológ povedal že podľa UZV je veľkosť plodu zodpovedajúca 8 tt....Mám skutočne veľký strach pretože je to moje druhé tehotenstvo a to prvé mi nevyšlo ☹... Veľmi pekne Vás všetky, ktoré s tým máte skúsenosti prosím,poraďte mi alebo napíšte svoj názor alebo ako ste to mali vy...psychicky som už v koncoch....bolo by to naše vytúžené bábätko...

marienka1703
12. máj 2014

@nataliaqwert ja by nepanikarila,,,staci ze si mala posunutu ovulku a je to preto,,, 🙂))

elina25
12. máj 2014

@nataliaqwert to nič moja sa nezaťažuj,mne nič nesedelo a doma šidlo-čuču-opička mi po izbe lozí 😀

jamabe
12. máj 2014

Nemusela si mať ovuláciu presne podľa tabuliek, k oplodneniu vajíčka mohlo dôjsť neskôr a tým pádom to s vypočítaným vekom podľa PM nesedí... To sa stáva. Ja som mala takýto rozdiel 10 dní, ale opačne. Čo som si všimla, mladí lekári sa riadia skôr tým UZV ako vypočítanými hodnotami. Však nie sme stroje, aby sme počali presne podľa predpisu! Neboj sa, nestresuj sa, lebo tým skôr bábätku ublížiš.. Držím palce! 🙂

ichbinich
12. máj 2014

@nataliaqwert:
Tyzdne sa vypocitavaju podla datumu poslednej menstruacie. Ale kedy presne si otehotnela, to nevie nik. To vedia iba mamy, co mali IVF. Preto je to iba hruby vypocet. Sklon 1-2 tyzdnov je uplne v norme. Plati skor to, co vidno na sone, ako daleko je babo vyvinute a ake je podla tabuliek (pozor, to je tiez iba statisticky priemer).
Syn bol tiez vzdy mensi ako vypocet. Narodil sa den pred terminim, a uz mal znaky prenasania, a pritom bol drobny.
Nelam si hlavu, a prajem vsetko dobre!

nikolet_89
12. máj 2014

@nataliaqwert nepanikaaar ja som mala tiez takto isto pri oboch detoch terat som v 21tt a az v 19tt mi male dorastlo tak ze to uplne sedi, ale pri dcerke to nesedelo dokonca 🙂 zalezi kedy si presne otehotnela to mohlo byt aj o 2 tyzdne neskor ako bol prvy den poslednej MS nestresuj hlavne sa tes, ze je vsetko ok a sustred sa na dalsie dolezite vysetrenia 🙂

nataliaqwert
autor
12. máj 2014

Baby ďakujem vám za odpovede,ktoré ste mi doteraz napísali,strašne to povzbudí...dúfam že sa už konečne dočkam!🙂... I keď teraz mi z toho vyplývajú ďalšie otázky...napr. Keď je teda bábo na UZV menšie ako. by malo byť podľa PM ovplyvňuje to aj dátumy krvných a UZV vyšetrení príslušných určitému týždňu tehotenstva??

satanka1
12. máj 2014

@nataliaqwert hlavne ti to bude ovlpyvnovat tie blbe triple testy...tak klud potom 🙂

helka107
12. máj 2014

ja som šla k lekárke ked som mala byť už skoro 7tt a ona mi že som len v 4+4 tt a mna tiež poriadne vyplašila, a teraz musím čakať až do 21. ked idem na dalšie sono a som na nervy to by som mala byť už 10 tt to čakanie je strašné ked neviem čo sa deje, čo je bábo v poriadku...

kaktusik
12. máj 2014

ja som to tiez mala tak vselijako, strasili ma vsetkym moznym a nastastie mame krasne zdrave dievcatko,. drzim ti palce nech je vsetko ok
@nataliaqwert

nataliaqwert
autor
12. máj 2014

@satanka1 veď tohto sa bojím najviac! Lenže vieš ako to je...doktori to berú strašne sporadicky a racionálne a ten môj mi hovorí len to najnevyhnutnejsie!preto sa tak veľmi bojím ☹

amonda
12. máj 2014

@helka107 prezivam nieco podobne, ked som mala byt v 5 +3 tt mi lekar napisal do papierov 4, a idem az 28. na sono, tak napatie, ze azzz

evitka83
12. máj 2014

ale baby nestresujte zbytocne, ja mam podla sona malu o 2 tyzdne vacsiu oproti PM. Nepoznam ani jednu kamosku, ktora by rodila v termine. PM je v drtivej vacsien skresleny udaj a sluzi na priblizne urcenie tt, ale 2 tyzdne hore dole, nie je ziadna tragedia. 🙂

zabka79
12. máj 2014

@nataliaqwert nerob si starosti, dva týždne sú v norme, proste si mala neskôr ovulku to je všetko...ak bije srdiečko nie je dôvod na obavy...

nataliaqwert
autor
12. máj 2014

No podľa vašich skúseností je to v norme...ešte že existujú takéto fóra lebo by som skončila už na psychiatrii keby mám iba tie informácie ktoré mi poskytne doktor!🙂

katka1205
12. máj 2014

vobec nestresuj... pretoze prva skusenost bola zla.. nemala by si byt takto v strese vobec. neporovnavaj, nestresuj. a ked mas obavy treba to povedat lekarovi, on je tam od toho aby ti to vysvetlil. naprk. s mojim druhym.. napredoval o 3 tyzdne dopredu velkostou a a pritom sa narodil o tri tyzdne skor! nestreeeesuj.. vsetko sa ukaze casom

kadan
12. máj 2014

Ja som podla plodu v 23+2 podla poslednej m o 3 tyzdne viac. Doktor z roho ziadnu bedu nerobil ani pani na NT. Hned som povedala ze o 3 tyzdn je rozsiel a nikto nic neriesil. Mn babo citi nervozitu ta tie tiez cyklus blbol. Neboj musis byt v klude

kadan
12. máj 2014

Ozaj a vysledky mi to neskreslilo ziadne

jamabe
12. máj 2014

@nataliaqwert Mne doktorka podľa výsledkov UZV zmenila termín pôrodu, tým pádom sa posunuli aj dátumy ďalších vyšetrení 🙂 Kamoške takto doktor posúval termín pri každom sone.. Ešte to budú porovnávať, aj keď vraj to prvé sono ( u mňa bolo v 12tt) je najpresnejšie na určenie veku plodu.

usacek79
12. máj 2014

@nataliaqwert po 1. mne nikdy nic nesedelo, stale sme boli striedavo 1, 2 aj 3 tyzdne mensi...
po 2. merania v takom skorom stadiu su dooost nepresne, nakolko ide o milimetre a staci, ze lekar klikne len o milimeter hore dole a uz si 2 tyzdne hore dole 😅
a po 3. keby aj bolo dvojtyzdnove omeskanie, tak to je uplne v poriadku, mozno sa dlhsie uhniezgovalo, mozno si mala o nieco neskor ovulaciu..

helka107
12. máj 2014

@amonda je to strašne o jedno bábatko som už prišla a teraz okolo mna behom 2 týždnov 2 mamičky čo museli na potrat kvoli neaktivite srdiečka, neviem sa už dočkať...

amonda
13. máj 2014

@helka107 no, ja si stale dokola hovorim to klise: vsetko je tak ako ma byt. Drzim palec, nech vsetko dobre dopadne 🙂

aneta_knezovicova
13. máj 2014

@nataliaqwert moja podla PM som prave v 12+0tt a podla sona som 9+4tt.
A som uplne v poriadku a to ja mam vecsi rozdiel ako ty. Len ja bohuzial som mavala nepravidelnu ms a este k tomu aj pozdejsiu ovu a to hodne cize u mna nebola ovu ako u bab 12-14DC ale az na 28-30DC, cize kludne sa mohla aj tebe posunut. Podla mna si uplne v poriadku.
Nestresuj sa a ak ti nic zle nevravela ani dok tak si uzivaj tehu 🤐

nataliaqwert
autor
13. máj 2014

@aneta_knezovicova... Ja nechapem preco mi doktor aspon jednou vetou nepovedal ze je to ok ☹.... Mozno preto ze som mala caste gyn-problemy tak u mna vsetkemu venuje pozornost......a ty ked mas takyto posun tak ti odlozili aj tie testy?

nataliaqwert
autor
13. máj 2014

@helka107 joj tak to ti drzim palceky velmi...inak ked som bola prvykrat tehotna tak podla pm som bola 8tt a podla sona 4 tt.... Drzali ma v nemocnici s tym ze je to mimomaternicove lebo nic nevideli a v den zakroku urobili rano este jeden ultrazvuk a uz to tam bolo...o tyzden po prepusteni bola zachytena aj akcia avsak 2 tyzdne na to prestalo bit srdiecko.....preto dufam ze tentokrat to tak nedopadne..2.vtedy som vsak jemne spinila uz od 6 tt.... Teraz nic chvalabohu!

nataliaqwert
autor
13. máj 2014

@helka107 a napis potom po kontrole ako si dopadla velmi ti drzim palecky!

aneta_knezovicova
13. máj 2014

@nataliaqwert ake testy tie krvne??? nie to mi uz brala sestricka. nejako to vobec neriesili videli sme aj fazulku aj srdiecko bilo . nevravela mi nic dok. a to som bola v 6+4tt teraz idem 21 na prvu poradnu

nataliaqwert
autor
13. máj 2014

@aneta_knezovicova... No ved ani ja presne neviem co su to za vysetrenia ale pisal tam nejake znacky NT a NB a povedal mi ze sa to robi v 13 tt a je to nejake meranie šije alebo čo a ci je pritomna nosna kost lebo ak je tak sa znizuje riziko DS.... Lenze som citala ze ked nesedi ta velkost plodu s tyzdnom gravidity tak tie udaje mozu byt skreslene....ale mne ich neposunul tak som chcela vediet ci tebe ano ked aj tvoje babatko je trolinku pozadu...

20petka2707
13. máj 2014

Ja som na tom podobne, keď som bola prvý krát, lekár povedal, že podľa PM by som mala byť v 7.týždni ale podľa veľkosti plodu som bola iba v 5.týždni, vraj som mala posunutu ovulaciu, takže kľud 🙂 a ako píšu baby, ani jeden llekár nevie presne určiť presný týždeň a aj mne teraz kvôli tomu vyskočili tripple testy na hrane, teda aspoň dúfam :-/ držím palce, všetko bude fajn 🙂
@nataliaqwert

aneta_knezovicova
13. máj 2014

@nataliaqwert vies co dok. vobec neriesila to v ktorom som tt podla pm... hned ma poslali na sono a najprv podla ges. vaku a potom o dva tyzdne podla plodika mi urcili... ten datum podla pm vobec nikdy neriesila..... a na tie testy som este nebola len mi brala krv na tie choroby..... uvidim 21 idem na prvu poradnu takze uvidime co mi budu tam robit...

helka107
13. máj 2014

@nataliaqwert jasné ozvem sa určite idem 21. ho ....

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre