Veľkosť embrya v 7. týždni

hadim
18. mar 2015

Ahojte Tehulky a mamičky , rada by som sa Vas spýtala či je normálne ze v 7tt mam trosku menší plod ako by mal byt..dnes som bola na sone a Srdiecko mu vraj bije, len je hrozne malinky.. Od 4mm- 5,8 mm..doktor sa najskôr zľakol lebo ho ani najprv nevidel ale potom videl akciu..Povedal mi ze mam vývoj opozdený o 5 dni ze to je normálne , ze niektoré ženy to majú aj 10 dni.. Rada by som sa však podelila s Vašimi skúsenosťami.. Podla aplikácii v tel by som mala byt dokonca v 8 týždni, no doktor tvrdí ze som v 7tt.. Cela som z toho uz domotana..prikladám aj foto, lebo v tých číslach sa neviem zorientovať..

Ďakujem za akékolvek názory

anetkaadamko
18. mar 2015

nestresuj sa...zostala si tehotná neskôr .......ja som mala zasa veľké....v 10tt 46,8mm.....nič nie je len čierno-biele......

mkado
18. mar 2015

@hadim kasli na mobilne aplikacie. Ved tyzden tt si vies vypocitat od poslednej mrsky 🙂

roklin
18. mar 2015

hlavne klud, mohli ste mat posunutú ovuláciu a aj uhniezdovanie trvá nejaky ten cas. podstatná je akcia srdiecka. nestresujte sa, uzívajte si tehulkovanie a srdecná gratulácia 🙂

barborazilina
18. mar 2015

@hadim Ahoj, vobec sa nestresuj ja som cele toto tehu o 7 dni akoby pozadu ... termin podla poslednej MS mam 18.6. podla sona v 10tt 26.6. a teraz najnovsie podla morfologickeho utz 24.6. ... tak si mala neskor ovulku a preto je babo podla tabuliek o kusok mensie ale ono moze byt akurat len by bolo lepsie ratat od oplodnenia ako od poslednej menstruacie .... len 5% deti sa narodi presne v termine (a aj to neviem ci termin rataju podla poslednej MS alebo podla ultrazvuku v prvom trimestri kedy by malo byt meranie a urcovanie terminu najpresnejsie) ... mysli pozitivne a prijemne tehu prajem 🙂

hadim
autor
18. mar 2015

Ďakujem Vám pekne🙂 hej ten stres je najhorsi len uz mam za sebou jeden spontánny potrat minuly rok v 5 TT takze som predsa na všetko precitlivejsia... Poslednú menštr. Som mala 27.1

mkado
18. mar 2015

@hadim viem, ako sa citis, ja som mala MA v 10tt a musela som na kyret. Tiez som opatrna. Prave preto musis mysliet pozitivne a verit, ze vsetko bude ok. Zbytocne stresujes svoje telo 🙂 Drzim prsty.

myrepose
18. mar 2015

..ahoj @hadim, netreba sa báť. určite mysli pozitívne a pokiaľ ťa nič netrápi, nemáš ťažkosti, tak to bábo určite dobehne 🙂 chápem presne ako sa cítiš. ja som potratila minulý rok v júli (MA v 8tt), bábo sa nevyvíjalo a vôbec nemalo ani akciu srdiečka. ja som ale od 5tt špinila a mala som nasadený duphaston. bolo to moje prvé tehotenstvo a tiež som tým všetkým veľmi poznačená. teraz som podľa MS v 8tt presne ako ty, ale idem na kontrolu až v utorok, tak sa veľmi silno modlím, nech je všetko v poriadku. cítim sa ako klasická tehula v prvom trimestri. prsia bolia, celý deň mi je nevoľno a som hrozne unavená. preventívne od 5tt beriem duphaston a magnesium na udržanie. a už sa neviem dočkať kontroly. držím ti palce, určite to tentokát u nás oboch dopadne dobre 🙂

milacik3
18. mar 2015

@hadim aho ja som mala MS 25.1 🙂 no a otehotnela som az na 22DC kedy bola ovulka...ja tiez by som mala byt v 8 tt. Zacala som spinit tak som utekala dnes na pohotovost a povedali mi ze je vsetko v poriadku a ze uz bije srdiecko a meria 5,4 mm. a ze som v 7 tt podla uzt. podobne ako tebe... Mas to uplne v poriadku tak nestresuj 🙂 ja som tiez potratila 2x a este nemam ani jedno babetko preto sa o toto moc boji...

hadim
autor
18. mar 2015

@myrepose vidím ze mame veľmi podobne zážitky a sme v podobnom tehu..🙂 no mna objednal znovu o dva týždne ale potom dom nad tym uvažovala ze by som išla az v 12.tt pokial by som nemala ťažkosti.. Lebo myslím si ze človek sa potom len zbytočne stresuje či je všetko ako ma byt.. A cítala som ze to sono tiež neni najzdravšie pre babenko..Ja som potratila minuly rok v máji..☹ teraz mam duphaston 2x 1 od 4tt.. Čítala som aj o Alchymylke bylinke ze je dobrá na udržanie plodu a výživu a atd, ale bojím sa lebo niekde hovoria ze je super, inde ze az po prvom trimestri inde ze užívať az na konci..každopádne ti držím pesticky nech je všetko ako ma byt...👍👍👍

hadim
autor
18. mar 2015

@milacik3 no ja mam len jednu zlu skúsenosť tK neviem si predstaviť ako sa teraz musíš báť ty.. No hlavne ten kľud je najdôležitejší.. Dôležité je ze uz nám bije Srdiecko 😊😊😊 o tom špinení vraj v tých prvých týždňoch je normálne keď sa to uhniezďuje.. Tak ti držím palčeky 😊😊😊nech je všetko ako ma byt..

egiginka
18. mar 2015

@hadim .. ja som na prvom sone mala rozdiel skoro 2t, doktor to uplne v pohode povedal, ze to bude o tyzden az dva posunuta gravidita, ostatne usg boli v norme, ale stale to boli vyse tyzdna rozdiel... ( toleruje sa 2t hore dole).. a aj som sponntanne porodila namiesto 9.1. Az 21.1 🙂)))).. ( usg najneskorsi 15.1)... takze vsetko v NORMALE mas

leamax
18. mar 2015

@hadim moja, hlavne klud. mobilna aplikacia moze fungovat iba u 100% pravidelneho a idealneho cyklu a kto ma taky? je asi len malo zien, ci sa mylim? no ale k tomu sonu. moji drobcekovia mali v 7tt 4mm a teraz uz maju skoro 5 mesiacov a su uplne zdravucki a v poriadku. ak ti aj podla mrchy vychadza, ze by si teoreticky mala byt uz v 8tt, aj tak sa nestresuj. kludne si mohla mat neskor ovulku a teda aj neskor otehotniet.hlavu hore, mysli pozitivne a ver svojmu babatku. hladkaj ho a rozpravaj sa s nim, zazen stres! je uplne v poriadku, tak klud!
a inak gratulujem k babatku. uzivaj si to a nech ide vsetko bez problemov 🙂

hadim
autor
18. mar 2015

@leamax ďakujem 🙂)))

myrepose
18. mar 2015

..ďakujem ti @hadim, určite to s drobčekmi zvládneme. ja som bola na začiatku 6tt (podľa MS, posledná bola 23.1.) u doktorky a robila mi aj sono, no bolo vidieť len malý gestačný vačok. tak ma objednala až o tri týždne, podľa MS budem 9tt, aby sme mali istotu, že budeme vidieť srdiečko, ak som náhodou otehotnela neskôr ako si myslím. i keď som si viac menej istá, keďže cez ovulku mávam bolesti. s manželom teraz odpočítavame dni a ja verím, že drobčekovi je v brušku najlepšie 🙂 zatiaľ sme to nikomu nepovedali, po predošlom sklamaní. vtedy sme to hneď po pozitívnom teste povedali rodičom, aj najbližším kamarátom. o to horšie sa mi potom oznamovala smutná správa. držte sa, nech si zdravá a určite daj vedieť, ako rastiete 🙂

leamax
18. mar 2015

@hadim s tou alchemilkou by som to urcite neskusala.sposobuje prekrvenie,stahy maternice.urcite si ju asi radsej nedavaj

katkas114
18. mar 2015

@hadim chodíš k dr. Predajnovi ?? Z vrakune ? Čo sa týka pána doktora tak vďaka nemu som prvýkrát potratila čo mi zistili na pohotovosti, už nikdy viac.

egiginka
18. mar 2015

@katkas114 ... no presne a ja by som uz doktora menula za take blbe reci, ze dieta je 5 dni pozadu..... ako keby vsetky maminy mohli otehotniet len presne jeden den. .....
@hadim ... ono sa to pocita podla vzorcu ze 1. Den posled, m +7 ... a mesiac pos , m - 3.... takze vymyslim si prvy den poslednej m si mala 4.2. 2015, takze den D by bol 11.11.... avsak to je vzorec, kde stale sa pocita 28 d. C. A oplodnenie v 14 den c..... takze najlepsi vypocet je den Sexu o od neho 38 tyzdnov a budes mat 🙂.. ono.aj dobry porodnici ked vidia,, ze vsetky utz boli neskor plus samozrejme matka zdrava ozvy dobre, tak nechavaju dlhsie prenasat.... podla mna mas divneho doktora , ak nie si spokojna radsej zmen;)... a neries tyzdne.🙂 to jeen tabulka🙂

hadim
autor
19. mar 2015

@katkas114 ahoj , ano chodím uz k nemu asi 15 rokov.. A trosku ma rad peniažky,ale neviem o doktorovi ktorý by ich rad nemal:-/ neviem ako sa dá potratit babo koli doktorovi ? Nerozumiem..

hadim
autor
19. mar 2015

@egiginka ďakujem za radu🙂 tažko povedať ktorý doktor je v dnešnej dobe dobrý, lebo bola som aj u kocha v súkromnej a odtiaľ som odysla, lebo mi odmietali urobiť testy ktore som vyžadovala.. tento môj doktor mi nepovedal ze je to nieco zle.. Len povedal ze je o 5 dni menšie akoby malo v danom týždni byt, ale povedal ze je to normálne,ze to len mi ľudia by sme chceli mat všetko tip top..ja som sa len zľakla a chcela som sa podeliť aj so skúsenosťami ostatných žien..

mysha
19. mar 2015

Ahoj, aj ja som mala plod mensi ako hovorili tabulky a mam dve krasne zdrave deti! Tabulky su orientacne, lekary beru do uvahy +/-, zivot je iny. Preto sa nestresuj, uzivaj si to carovne obdobie a tes sa na babatko, ktore v tebe rastie! Vsetko bude v poriadku! K tomu vypoctu, zo zaciatku som mala aj ja chaos, ale je to ako hovoris - ak si v 8 tyzdni tehotenstva, to znamena, ze si 7+0, 1, 2..6. To znamena, 7 ukonceny tyzden (co uvadzal tvoj lekar) to za + su dni. 7+2 je vlastne 8tt, 7 ukonceny tyzden a 2 dni. Snad ti to pomoze v orientacii tych oznaceni.

hadim
autor
19. mar 2015

@mysha aha super, uz tomu lepšie rozumiem😃 ďakujem krásne 😊

mysha
19. mar 2015

Ak si chces vypocitat orientacny datum porodu, tu je link: http://primar.sme.sk/kalkulacky/stanovenie-term.... Je to cisto orientacne, len 5% deti sa rodi v den predpokladaneho porodu. Za normalne sa povazuje ak sa narodi aj 2 tyzdne skor, ci 2 tyzdne neskor, po termine. Mne sa obe deti narodili skor (jedno 4 tyzdne, druhe 3 tyzdne 🙂 mala som v oboch pripadoch spontanny prirodzeny porod. Nelakaj sa ani toho, ak sa v ramci poradni budu datumy odlisovat - aj u toho isteho lekara. On tento datum stanovuje na zaklade vyvoja babatka a ten sa neustale meni. Raz moze narast trosku viac, potom zas pomalsie. Vela stastia, caka ta velmi krasne obdobie, uzivaj si!! 🙂

katkas114
20. mar 2015

@hadim pán doktor mi povedal ,že spinenie je normálna vec aj silný krvavý výtok , vraj si z toho nemám robiť hlavu a následne mi zložil telefón, nijaký záujem aby som prišla aspoň na prehliadku či je všetko ok , tak som sa po pár dňoch vybrala na pohotovost kde mi oznámili že som potratila a na vine je lekár preto čo mi povedal dala som mu dosť veľa peňazí na to aby sa staral , no už nikdy viac

mysha
20. mar 2015

ja si myslim, ze si mala ist rovno k doktorovi, ziaden ta totiz cez telefon nevysetri

dobromila1111
20. mar 2015

My sme mali 0.509mm vtedy :D

hadim
autor
22. mar 2015

@katkas114 a teraz kam chodíš ak sa smiem spýtať ? No o tom špinení som počula ja ze je to vraj normálne pri uhniezdovani.. No mne sa to stalo tiež , utekala som rovno na Pohotovost a nepomohli mi aj tak nic , aj keď mi pichli hormóny a atd.. Uz sa to aj tak nepodarilo zachytiť.. Myslím si ze keď nieco nie je v poriadku od začiatku a je to vážne tak nezaberie nic.. Ja keď som uz spinila bolo neskoro lebo uz vtedy som mala hcg iba 434...a plod moc nevykazoval nejaký progres od poslednej návštevy z pred dvoch týždňov. Je to vzdy veľmi individuálne a je veľmi tažké nájsť gynekológa na ktorého by sa žena mohla úplne spoľahnúť..hm a to je smutne..

myrepose
22. mar 2015

..rovnako u mňa @hadim. špinenie v 5tt+2, nasdený duphaston a po dvoch týždňoch kontrola bez srdiečka, takže nebolo čo robiť. príroda si to zariadila ☹

hadim
autor
22. mar 2015

@myrepose vzdy si to príroda za nas zariadi 😏😏😏 ale na druhej strane ja hovorím lepšie ako neskoršie a malo by to byt choručké 😔😔😔

micinka222
22. mar 2015

@myrepose co to cítam???to nemyslis vazne?? ☹

micinka222
22. mar 2015

@myrepose aze teraz citam ze to bolo ,ze sa nejedna o terajsi pripad..este som si hovorila,ze sme spolu pisali a vsetko bolo v poriadnku..nestraš ma a drž sa 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre