Veľkosť bábätka v 12. týždni

radpp
30. jan 2014

Ahojte. Podľa lekárky som v 13 týždni a v 12 týždni mi povedala, resp. odmerala naše malé, že meria 4.5 cm. Všade na internete čítam, že v 12 týždni by malo mať 7cm. Začínam sa báť či je to normálne a či nie je to príznak genetickej poruchy?? Nemáte niektorá podobnú skúsenosť? Začínam prepadať panike. O štyri týždne nás čakajú genetické testy a už sa im aj o tom sníva a straší ma to. Pritom sa všetko snažím dôsledne dodržiavať, ale keď sa budím s plačom, že sa mi sníva, že mi lekárka oznámi, že naše malé bude postihnuté tak ma to rozhodí. máte aj vy strach?

nikolka1992
30. jan 2014

@radpp ahoj ja som v 11tt+3 den a moj krpcek meria 39mm a dr. nic nepovedal,lebo som sa ho pytala ci nie je velmi malicky a on ze nie to este vypukne ze sa nemam bat 🙂 pokial necitis ty nejake komplikacie on este vypukne 🙂 a mam aj zname co nemali brusko do 6-7. mes. co mali malinke babatko v brusku a su v poriadku...

sarracenia
30. jan 2014

neboj sa.. moj maly tiez koncom prveho trimestra nemal ani 5cm a narodil sa skoro 4kilovy 🙂

awalancha3
30. jan 2014

no...a takto sa budes o to dieta báť do konca svojho zivota........ 😉

chokma
31. jan 2014

to podla tabuliek na internete sa neriad... to su take kontra a zvasty, ktore si navzajom velakrat protirecia. ak mas obavy, viac sa snaz komunikovat so svojim doktorom a prediskutovat si veci a budes spokojna. 🙂

mm77
31. jan 2014

Ja som to pochopila tak, ze lekari meraju dieta od hlavy po zadok a na nete sa uvadza dlzka aj s nohami.. som tehotna uz treti krat a zatial to vzdy tak bolo, takze ja si k dlzke zo sona vzdy priratavam este predpokladanu dlzku noh 🙂

nikuska134
31. jan 2014

no ja som v 12tt a moje malinke meria 6,1 cm... tiez si myslim ze keby nieco bolo zle tak by ti to doktorka povedala..

afrika
31. jan 2014

@radpp na začiatku 13 tt sme mali cca 5,5 cm 🙂 🙂 vaša veľkosť je určite oki 🙂 🙂

radpp
autor
1. feb 2014

Ďakujem 🙂 celkom ma tie články na stránkach o mame a dieťati vystrašili. Asi sa dosť bojím je to naše prvé bábo a chcem aby bolo všetko ok ako každá mamina. Inak už máte naplánované genetické testy? máte termín?

ludka1009
5. feb 2014

@radpp ahoj ja som teraz začala 10 tt a som tiez velmi nervozna či bude vsetko v poriadku s drobcom nakoľko v prvom tehotenstve som mala MA a teraz sú moje obavy ci je vsetko v poriadku velmi velke. ja mam prve genetické testy naplanovane na 18.2.2014 na zaciatok 12 tt vraj nejake PAPP vyšetrenie. tak sa obavam ci bude vsetko v poriadku dufam a verim ze ano a konecne sa dozviem aj velkost lebo pri prvej kontrole som to akosi prepocula lebo som sa strasne tesila s toho ze srdiecko bije... 😀 treba sa pozitívne naladiť a veriť že všetko je OK a nečítať co vsetko sa moze stat a pod. tak dufam ze aj vy budete mat vysetrenia v poriadku a budeme sa tešiť zo zdravych drobcov...

aleks_30
7. feb 2014

@ludka1009 Ahoj. Aj ja mam na 12ty tyzden naplanovane nejake PAPP vysetrenie 🙂. Idem 17.2 🙂. Sice netusim co to je, ale uz sa tej kontroly neviem dockat. Teraz som 9tt+3 a nejako mi pomizli tehu priznaky. Tak tiez mam take mensie obavy. Drzim ti palceky, nech ti vsetko dobre dopadne.

ludka1009
7. feb 2014

@aleks_30 ahoj. ja som tiež teraz 9 tt +3 🙂 no nie si sama ktorej akosi vypadli tehotenské príznaky síce ja som zatiaľ nebola ani kamarátka zo záchodovou misou akurát mam niekedy pocit, že prsia mi prasknú od toho napätia, ale niekedy akoby som ani nebola tehotná a zatiaľ nemám ani pocit, že som tehotná okrem toho, že mi začína vykúkať bruško by som si to ani neuvedomovala 🙂 no ja sa tiež toho vyšetrenia obavám. dúfam že výsledky budú v poriadku a aj USG lebo som nedočkavá a najradšej by som chodila k lekárovi každý týždeň aby som si bola 100 % istá, že zase nedošlo k missed abord... ale snažím sa držať hesla "ako to má byť tak to bude" tak potom daj vedieť ako si dopadla na tom papp vyšetrení držím palce aby ti všetko dopadlo na 1* 🙂

kinna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aleks_30
7. feb 2014

@ludka1009 To uplne ako keby si opisala mna 🙂. Tiez som sa este neobimala zo zachodovou misou, sem tam len citim, ze sa mi dvihol zaludok, nemam moc na jedlo chut, schudla som kilo ... ale snad to dobehnem rychlo 🙂. Ja mam viac kil, cize neviem ci to brusko je len z tresky a rohlika, alebo to uz moze byt naznak tehu hihi. Ja by som tiez najradsej chodila kazdy tyzden na kontrolu. Bola som 7tt+1, to bol plodik 9mm, a ked mi zahlasila, ze o mesiac, skoro ma vykotilo 🙂. Ted som v polke :/. Toho 17.2 spominala, ze spravi to papp, tak som zvedava. Aj ja tebe drzim silno , presilno palceky, nech to mas vsetko v poriadku a dotiahneme to do uspesneho konca 🙂. Dam ti potom vediet ako som dopadla, a budem ti drzat palce 😉 .

anusi
9. feb 2014

@nikolka1992 🙂 Ahoj ja som uz 14tt + 5 dni a mje maličke je tiez troska mensie, boli sme aj na 3d ultrazvuku a vysetreni v ke a tam mi vypočítali ze sa narodi mensie bábo, tiez som sa dost zlakla ale moja mamina mi poveddala ze ja som sa tiez narodila malicka 40cm, 🙂 😀 a som v poriadlku. aj ja mám termín v auguste 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre