Veľké bruško počas 3. tehotenstva

14. máj 2024

Ahojte žienky,prosím Vás o radu,moje tretie tehotenstvo dva cisárske ,teraz som v 11 týždni ale bruško mám ako by som bola v 5 mesiaci.,zfukuje sa mi? Problémy nemám lekar povedal že je vsetko v poriadku len si pripadam ako balón ,tak sa chcem opýtať či to niekto mal podobne .

autor
14. máj 2024

Otázka je či sa mi ešte zfúkne

k47
14. máj 2024

To my nevieme, či sú to plyny, zavodnenie alebo je už "vyťahané" z predošlých dvoch. Prípadne či tam nemáš dve 🙈.

autor
14. máj 2024

@k47 proste som nikdy take brucho nemala tak sa pýtam na skúsenosti ostatných mamiciek

cookie29
14. máj 2024

nikdy si nebola 3krat tehotna, telo si pamata. A zalezi aj kolko mas po predoslom porode. Ake to bolo pri druhom? Napriklad mne v 2.tehu vyskocilo velmi rychlo brusko a v 5m som mala take velke ako v prvom tesne pred porodom. A ja som teda mavala napriklad aj vela plodovej vody.

k47
14. máj 2024

Je bežné, že pri ďalších tehotenstvách sa bruško vypučí skôr. Obzvlášť ak ti ostala diastáza po druhom.

autor
14. máj 2024

@k47 Ano ostala ,dakujem lebo hľadám príčinu ale dve tehotenstva ani som nevedela že som v tom a toto od začiatku nieco

autor
14. máj 2024

@cookie29 dakujem moc zaujímalo ma ako to majú ostatne ženy aj keď samozrejme kazda to prežívame inak

yoxinka
14. máj 2024

Ahoj, ja som bola 4x tehotná z toho jedno tehotentvo skončilo MA, takže tri donosené deti. Prvé tehotenstvo žiadne brucho, v 13. týždni zistený MA. Druhé tehotenstvo nejaký náznak brucha okolo 20.týždňa!, tretie tehotenstvo bruško viditeľné v 16. týždni, štvrté tehotenstvo brucho v 11. týždni. Takže keby mám súdiť podľa mojej skúsenosti, tak áno, je to normálne. S každým ďalším tehotenstvom je brucho väčšie skôr. S dnešnou hlavou a poznatkami by som si po každom tehotenstve riešila brucho, jeho rehabilitáciu a nenechala si brušné svaly tehotenstvami oslabiť tak, že rok po narodení posledného dieťaťa som skončila v nemocke s prasknutou platničkou, po čom nasledovala 1,5 roka trvajúca rehabiĺitácia.

lusyc
14. máj 2024

Aj ja som to tak mala. V treťom tehotenstve mi rýchlo narástlo brucho, v 5.mesiaci sa ma už pýtali, že či už mám termín pôrodu. Vznikla mi diastaza a aj ostala, ani cvičením som ju nestiahla. Pri prvých dvoch bolo brucho akurát.

diewcatqoo
14. máj 2024

Akoze co myslis tym, ci sa ti este "zfúkne"?
No ak to mas z naduvania, tak ano, ked sa vyprdis, mohlo by to pomoct. Ak to mas z tehotenstva, tak ano, "zfukne" sa po porode.
Kazdym dalsim tehotenstvom byva vacsinou brucho vacsie. Telo si pamata, svaly a brusna stena su oslabene, tak sa to tam rychlejsie zvacsuje. Ja som aktualne tretikrat tehotna a uz od zaciatku tehotenstva musim nosit tehotenske gate, lebo nezapnem ziadne normalne nohavice. Uz snad od siesteho mesiaca vyzeram ako som v prvom tehotenstve vyzerala v 9. mesiaci. Som aktualne v 8. mesiaci a vyzeram ako hajzlovy pavuk - obrovske brucho a tenke koncatiny 🤷‍♀️

autor
14. máj 2024

@diewcatqoo to bol preklep zaujimalo ma či už ostane take veľké alebo ešte sa niakym spôsobom zfukne

adabise683
16. máj 2024

U mna ide o prve tehotenstvo (13tt) a vecer som tiez ako balon nafuknuta ... rano je to lepsie ale potom postupne naberam 😁 ine tazkosti nemam, tak som rada ze je vsetko ok

autor
16. máj 2024

@adabise683 no ja ho mám take veľké stále

okm221
21. júl 2024

Ahoj ja som v 8tt a brucho mam veľké od začiatku, je to znátelne oproti tomu ako som mala pred tehotenstvom.. Čakám tretie.. Prvé dva som takto nemala.

chvostik1
21. júl 2024

Môžem sa ťa opýtať aký rozdiel medzi sekciami a medzi poslednou a aktuálnym tehotenstvom? 🙂

autor
21. júl 2024

@chvostik1 dcérka ma 9 a ja som v 20tt

1mata
21. júl 2024

Tretie tehotenstvo, pipadne diastaza po predchadzajucich tehotenstvach.. ja som mala tiez velke a neofuklo, uz len prifukovalo a prifukovalo. Pred som bola ako lata.

autor
21. júl 2024

@1mata zlato si to napisala prifukovalo a prifukovalo😂😂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre