Ahojte žienky,prosím Vás o radu,moje tretie tehotenstvo dva cisárske ,teraz som v 11 týždni ale bruško mám ako by som bola v 5 mesiaci.,zfukuje sa mi? Problémy nemám lekar povedal že je vsetko v poriadku len si pripadam ako balón ,tak sa chcem opýtať či to niekto mal podobne .
To my nevieme, či sú to plyny, zavodnenie alebo je už "vyťahané" z predošlých dvoch. Prípadne či tam nemáš dve 🙈.
@k47 proste som nikdy take brucho nemala tak sa pýtam na skúsenosti ostatných mamiciek
nikdy si nebola 3krat tehotna, telo si pamata. A zalezi aj kolko mas po predoslom porode. Ake to bolo pri druhom? Napriklad mne v 2.tehu vyskocilo velmi rychlo brusko a v 5m som mala take velke ako v prvom tesne pred porodom. A ja som teda mavala napriklad aj vela plodovej vody.
Je bežné, že pri ďalších tehotenstvách sa bruško vypučí skôr. Obzvlášť ak ti ostala diastáza po druhom.
@k47 Ano ostala ,dakujem lebo hľadám príčinu ale dve tehotenstva ani som nevedela že som v tom a toto od začiatku nieco
@cookie29 dakujem moc zaujímalo ma ako to majú ostatne ženy aj keď samozrejme kazda to prežívame inak
Ahoj, ja som bola 4x tehotná z toho jedno tehotentvo skončilo MA, takže tri donosené deti. Prvé tehotenstvo žiadne brucho, v 13. týždni zistený MA. Druhé tehotenstvo nejaký náznak brucha okolo 20.týždňa!, tretie tehotenstvo bruško viditeľné v 16. týždni, štvrté tehotenstvo brucho v 11. týždni. Takže keby mám súdiť podľa mojej skúsenosti, tak áno, je to normálne. S každým ďalším tehotenstvom je brucho väčšie skôr. S dnešnou hlavou a poznatkami by som si po každom tehotenstve riešila brucho, jeho rehabilitáciu a nenechala si brušné svaly tehotenstvami oslabiť tak, že rok po narodení posledného dieťaťa som skončila v nemocke s prasknutou platničkou, po čom nasledovala 1,5 roka trvajúca rehabiĺitácia.
Aj ja som to tak mala. V treťom tehotenstve mi rýchlo narástlo brucho, v 5.mesiaci sa ma už pýtali, že či už mám termín pôrodu. Vznikla mi diastaza a aj ostala, ani cvičením som ju nestiahla. Pri prvých dvoch bolo brucho akurát.
Akoze co myslis tym, ci sa ti este "zfúkne"?
No ak to mas z naduvania, tak ano, ked sa vyprdis, mohlo by to pomoct. Ak to mas z tehotenstva, tak ano, "zfukne" sa po porode.
Kazdym dalsim tehotenstvom byva vacsinou brucho vacsie. Telo si pamata, svaly a brusna stena su oslabene, tak sa to tam rychlejsie zvacsuje. Ja som aktualne tretikrat tehotna a uz od zaciatku tehotenstva musim nosit tehotenske gate, lebo nezapnem ziadne normalne nohavice. Uz snad od siesteho mesiaca vyzeram ako som v prvom tehotenstve vyzerala v 9. mesiaci. Som aktualne v 8. mesiaci a vyzeram ako hajzlovy pavuk - obrovske brucho a tenke koncatiny 🤷♀️
@diewcatqoo to bol preklep zaujimalo ma či už ostane take veľké alebo ešte sa niakym spôsobom zfukne
U mna ide o prve tehotenstvo (13tt) a vecer som tiez ako balon nafuknuta ... rano je to lepsie ale potom postupne naberam 😁 ine tazkosti nemam, tak som rada ze je vsetko ok
@adabise683 no ja ho mám take veľké stále
Ahoj ja som v 8tt a brucho mam veľké od začiatku, je to znátelne oproti tomu ako som mala pred tehotenstvom.. Čakám tretie.. Prvé dva som takto nemala.
Môžem sa ťa opýtať aký rozdiel medzi sekciami a medzi poslednou a aktuálnym tehotenstvom? 🙂
@chvostik1 dcérka ma 9 a ja som v 20tt
@1mata zlato si to napisala prifukovalo a prifukovalo😂😂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Otázka je či sa mi ešte zfúkne