Veľká únava, nevoľnosť, zápcha na začiatku tehotenstva

alenkababa
15. dec 2012

Baby, ja už nevládzem teraz. Mám všetky možne problémy ☹
Únava, nevoľnosť, nutkanie na zvracanie a niekedy aj zvracanie, raz prudký hlad, potom nechuť na jedlo, zápcha, nadýmanie ...
Keby nebolo to také strašné, tak by som to vydržala, ale akonáhle vstanem z postele, a idem niečo robiť, ako napr. variť, je mi hneď zle. Točí sa mi hlava, niekedy mám pocit, že omdlem. Musím si hneď ľahnúť, zatvoriť si oči, a čakať, kým to prejde. Aj teraz, ako sem píšem, musím si dávať ruku pred monitor, lebo nevládzem sa pozerať na svetlo. Je to normálne, že až takto mi je zle? Ako si mám pomôcť? Ďakujem Vám.

sante81
15. dec 2012

@alenkababa pred tym ako ráno vstanes z postele tak sa najedz, najlepsie kusok rozka suchého alebo nejaku susienku. kup v lekárni zázvorové lyzatka, mne pomohol aj zázvorovy čaj, jest častejsie v malych mnozstvach aby neklesol cukor v krvi. a ak môzes oddychuj, do 12tt by to malo prejst. ja osobne nepoznám v okolí nikoho komu by nebyvalo zle v 1 trimestri.

xlucia
15. dec 2012

@alenkababa je to normalne. k posteli si prichystaj vodu a nieco jest uz vecer. mne pomahali slane oplatky. trochu jedz este v posteli a pockaj aj 20 min, kym sa ti to ukludni. prve mesiace je to vela krat utrpenie.
doktor ti na to moze predpisat aj torecan na nevolnosti, ale kym nemusis, nic neber. predsa len, babatku sa teraz tvoria organy...

suuzi
15. dec 2012
Používateľ suuzi je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od suuzi.

mne nebyvalo vobec zle🙂 asi som mala stastie - akurat mi asi 2 tyzdne nechutila voda a kava a dodnes /som v 33t/ nemozem zut zuvacku dlhsie ako 5 min, lebo mi je hnusna... predtym som zviakala cele dni🙂

alenka, musis vydrzat - v lekarni predavaju lizatka proti nevolnosti

uhnakova
15. dec 2012

Bohuzial ti nezostava ine, ako to nejako vydrzat. Mne byvalo strasne zle cele dni aj noci, hnusili sa mi vsetky pachy. A nepomahalo na to nic, uz vobec nie lizatka, bolo mi z ich vone este horsie. Lizatka pomozu, pokial su nevolnosti slabe, ale pri extremnych nevolnostiach bohuzial neucinkuju. Polepsilo sa mi trochu zhruba v 12. tyzdni, ale to len tak, ze som bola schopna znovu nejako existovat. Po 18. tyzdni som uz fungovala viac - menej normalne, ale nebolo to ako pred tehotenstvom. No a vsetko vyriesil porod 🙂. Mozno ta potesi, ze sa hovori, ze cim horsie nevolnosti, tym vyssia sanca na uspesne vynosenie zdraveho dietata 🙂.

alenkababa
autor
15. dec 2012

Ďakujem Vám za rady .. tak ako hovoríte, musím vydržať .. dúfam, že to zvládneme ☹ 😉

euka210
15. dec 2012

je to uuuplne normalne...podobne som mala ja, ale az po 4m to preslo. Jedz pomenej a castejsie, a ako tu radili, nieco este predtym ako vstanes (susienky napr.)...mne mm nosil preto ranajky do postele pred tym ako siel do prace. Prijem tekutin treba sledovat a nevolnosti su kvoli klesaniu a stupaniu hladiny cukru....preto casjtesie jedenie po menej, tym udrzis hladinu cukru ako tak, lebo ked sa vela najes tak rychlo stupne a potom aj rychlo klesne a je Ti zle. Lizatka pomahaju, ja som ich pouzivala ked som citila, ze idu nevolnosti....pri cestovani busom dobra vec.
Ked Ti je zle, znamena ze vsetko je ok 🙂

digysa
17. dec 2012

@alenkababa Co ta budem klamat...poviem ti to na rovinu- pre niektore zeny je tehotenstvo zaberacka...

Keby si nebola tehotna a clovek si cita tvoj prisevok , tak by si myslel, ze zomieras..... 😅 😅
Ale kedze si tehotna, tak toto su uplne normalne, typicke a bezne priznaky tehotenstva... ( na porazenie ze? Tiez som mala niekedy pocit, ze vyvraciam aj creva zo seba...)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre