Ahojte žienky.
Je pravda, že pri ďalšom tehotenstve je bruško vidieť skôr?
Zatiaľ som len na začiatku tehu a radi by sme to udržali ako tajomstvo. Pri prvom som nemala bruško skoro do 6 mesiaca, no teraz sa mi zdá, že tam vidím nejakú vypuklinku a to som ešte len v 7t.
Je to vôbec možné?
Takisto ma zaujíma, či v druhom tehotenstve žena priberie viac, alebo má väčšie bruško.
Vďaka
Ahoj. Gratulujem k tehotenstvu. Bruško môže v ďalších tehotenstva v rast skôr kvôli tomu, že maternica už bola roztiahnuté a zväčšuje sa rýchlejšie. Čo sa týka priberania, záleží od toho ako sa žena stravuje. Ak budeš jesť piate cez deviate môžeš pribrať viac. Ak budeš jesť zdravo priberie s menej.
Ja čakám 2. bejby a veru je vidieť. Končím 1. trimester. Vyzerám ako v prvom tehotenstve v 5. mesiaci. Aj manžel pozerá, že nejako rýchlo rastie 😀 mala som aj nevoľnosti, nechutenstvo. Nepribrala som. Dokonca som schudla. Len to brucho rastie raz tak rýchlo 😀
@martina1201 ja som nejedla o nič viac ako pri prvých dvoch, dokonca ešte menej. A pribrala som najviac.
Ja som už po prvom mesiaci videla že mám akési väčšie bruško potom som už vedela z čoho 😂 mne začalo rýchlo rásť a na konci som bola ako balón 🙈
Áno, je to pravda. Druhé tehu som mala brucho skoro hneď, zatial čo pri prvom až v 6 mesiaci.
Áno, pri prvom tiež až po 23 - 24 tt a len trošku viditeľné. Teraz som išla "tabuľkovo", postupne od prvého trimestra.
Ja uz som mala v 11. tyzdni tehotenske gate, co sa mi brusko zvacsilo. Ale ja som mala dost brucho aj pred tym. Mamicka dcerinej spoluziacky bola o mesiac pozadu s mojim tehotenstvom a u nej bolo vidno az v 6. mesiaci, a to je uplne chuducka. Nik si nic dovtedy nevsimol.
Ahoj, u mna to tak bolo. Pri prvom brusko vykuklo az v 5. mesiaci a pred porodom som vyzerala ako v nejakom 6. mesiaci, male brusko. Pri druhom mi vykuklo tiez uz v tom 7. tt, tehotenske rifle sim musela nosit uz od nejakeho 15. tt. Brusko bolo pred porodom aj o nieco vacsie ako pri prvom. Deti sa narodili zhruba rovnako velke. Pri oboch som pribrala skoro rovnako, prve 6 kg, druhe 8 kg
Som aktuálne v 6m a až teraz mi vykuklo bruško a aj to je také ako keby som bola prejedená, takze určite to tým nie je 😁
Je to zvyčajne preto lebo tie svaly na bruchu sú už oslabené prvým tehotenstvom a skôr sa uvoľňujú. Je to normálne 🤷♀️ Aaaa tiež sa toho obávam
Ano, u mna sa to potvrdilo. V prvom tehu mi brusko vykuklo tak v 6.-7.mes, teraz som take mala uz v 4. Ale zase som skoro nic nepribrala, stale idem zo zasob, tak uvidim pred porodom...
Ja čakám teraz 2.babo. Na začiatku mi bruško vykuklo skôr, potom sa to nejak stabilizovalo a bolo približne rovnaké. Teraz som v 36tt a veru brucho mám už o dosť väčšie ako v prvom tehotenstve a pritom vahovo mám o 5kg menej ako v prvom
Ahoj,ano, pri druhom tehotenstve bolo brusko vidiet ovela skor,hadam uz aj v 1.trimestri,to si myslim, ze je pri druhom tehotenstve normalne.Pribrala som plus minus rovnako no brucho som mala pri druhom obrovske,ale aj maly bol ovela vacsi (1.dieta 3610g a 2.dieta 4200g) to priberanie si myslim ze zalezi skor na strave,nemyslim ze pri druhom musi zena pribrat viac...a gratulujem🙂
Ja mám v druhom tehotenstve menšie brucho. Podľa mňa je to aj umiestnením babatka v brušku. Brucho mi začalo byť viditeľnejšie až okolo 20tt. Ako v obtiahnutých veciach aj skor, lebo som mala štíhle brucho, ale to bolo ako keď sa viac najem.
Cize je to rôzne, ale častejšie je väčšie.
A to som medzi tehotenstvami mala aj jeden potrat v druhom trimestri. To vôbec nebolo vidieť, že som bola tehotná.
pri prvom sa objavilo v 6tom, pri druhom v 5tom ... u kazdeho inak
@tosomja aj u mňa to bolo tak pri chlapcovi 8kil pri dcére 14 a to som jedla veľmi malo
Hovori sa, ze ano lebo brusne svaly su uz uvolnene, ale neviem ci je to pravidlo asi je to individualne a zalezi aj od toho aky je vekovy rozdiel, ci si cvicila, kolko priberas 🤷🏼♀️ v kazdom pripade pri druhom mi bolo vidno brusko skor a aj som ho mala pred porodom vacsie (ale babo bolo o kilo vacsie ako prve)
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Pri prvej dcére pred 11r do 5 mesiaca nebolo vidno.
Po 11r tiež nebolo vidno dosť dlho. Jedine keď som ležala. Ale 4 mesiace po pôrode som zase otehotnela a to bolo vidno už hneď na začiatku, v 12t som bola ako v 5 mesiaci 😄
A tak isto som v prvých dvoch nepriberala veľa. Pri prvom 7kg, pri druhom 9...ale pri poslednom 15 😬
Ale všetko som "nechala" v pôrodnici.