V siedmom týždni sa mi objavilo špinenie. Je to zlé?

jesicaaa
12. jan 2012

Neviem ci je to normalne na zaciatku alebo je lepsie navstivit lekara..

danusskaaa
12. jan 2012

normalne to nie je, navstiv lekara. Mne sa toto stalo v osmom tyzdni a brala som lieky na udrzanie tehotenstva. Nemusi to byt nic vazne, ale chod cim skor k dokimu. Pozrie ta, ci sa nieco vaznejsie nedeje...

murinka
12. jan 2012

nemusi to byt nic vazne-ak chces by t kludna tak si zbehni na pohotovost-ak nie tak to spomen na najblizsej poradni alebo zajtra zavolaj svojmu dr.

anjelicek26
12. jan 2012

Lekar ti pozrie babo a predpise duphaston ci ine lieky na udrzanie, moze to tomu len pomoct, takze by som nevahala.. Ja som tiez spinila v 6.tyzdni u dcerky, velmi som sa bala, nastastie to dobre dopadlo. Ale pravidlo to nie je, tak chod urcite co najskor k lekarovi

lady1
12. jan 2012

urcite chod k lekarovi. ja osobne by som isla aj na pohotovost a necakala zbytocne. aspon budes mat istotu, ze je vsetko ok.

halienka
12. jan 2012

No nechcem strašiť, ale toto treba určite čo najskôr riešiť, mne gynekológ kedysi povedal, že pri tomto špinení a krvácaní v prvom trimestri je dôležité podchytiť to včas, pretože keď sa to akoby prehupne cez určitý bod, tak už sa to nedá zachrániť. Takže radšej ísť zbytočne ako niečo zanedbať 😉 🙂 Držím moc palčeky nech to dobre dopadne 😉

maria30
12. jan 2012

ja som špinila pri všetkých.. pri poslednom som mala aj slabý MS... ale určite by som išla na kontrolu... 😉

janabanana
12. jan 2012

určite chod ja som si s tímto problémom práve odležala týžden v nemocke na pozorovanie, mala som nejake zle vzsledky. takže určite chod maximálne dostaneš tablietky pozru ťa a povedi že čo....

piacere
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katey
12. jan 2012

nechcem ta strasit, ale prosim ta, chod hned na pohotovost. ja som takto prisla o babatko, ze som zacala spinit, isla som az na druhy den k lekarovi a uz bolo neskoro. mozno by ho aj tak nezachranili, ale radsej byt hystericka ako keby to malo zle dopadnut.

rybka77
12. jan 2012

Ja som spinila tiez v 7-8tt. Lekar mi povedal,ze sa vajicko uhniezduje na stene maternice tak preto to spinenie. Ale istota je gulomet,tak radsej sa chod poradit s lekarom

tea333
12. jan 2012

chod na pohotovost, urcite, lebo ako pisala a zazila @katey , na druhy den je niekedy neskoro. spinenie nie je v poriadku.

zuzana_m
12. jan 2012

Ahoj, ja som začala dosť špiniť v 5-6 tt, a mala som aj bolesti....Gynek. ma hned poslal na oddelenie do nemocky a nechali si ma tam, dostavala som nejake lieky na udržanie, nejaku infuzku a injekcie...ležala som dva tyždne....chod radšej na pohotovosť, za to nič nedaš, držim prsty

countee
13. jan 2012

Ahoj, ja som špinila v 6. týždni, hneď ako som to zistila, tak sme šli na pohotovosť. Bol z toho týždenný pobyt v nemocnici, pichali mi injekcie na udržanie plodu, brala som ascorutin, duphaston aj dicynone a kanavit, ten duphaston až do 12. týždňa. Mne síce tiež môj lekár vravel, že to len plod narazil na nejakú cievku pritom ako sa uhniezďoval hlbšie do maternice, ale radšej nič neriskuj...

petkave
13. jan 2012

U mňa to bol 7-8 tt a skončila som v nemocnici s diagnózou hroziaci potrat vďaka hematómu, ktorý by eventuálne mohol odplaviť malého von. Takže som preležala Silvestra aj Nový rok, papala som Ascorutin a nohy vyložené. A potom doma na PN... A po návrate z nemocnice som dostala od svojej mudr Duphaston a kyselinu listovú... Držím palce, určite to nezanedbaj... A podľa mňa zahniezďovanie je v 7-8 tt blbosť...

tetapetra
13. jan 2012

ahoj, bola si pri lekarovi?

sandy3911
14. jan 2012

Ahojte kočky, ja som bola dnes ráno na WC a zistila som, že som mala taký hnedkastý výtok na papieri, len vtedy a teraz už nič. Neviem čo to môže byť, teraz už nemám nič. som v 7tt

silvia371
14. jan 2012

Urcite treba ist na pohotovost, nech ta skontroluju a pripadne nasadia lieky.

petah82
14. jan 2012

sandy3911 mas IP

lulu2008
14. jan 2012

Ahoj,určite chod k lekárovy,každé špinenie,krvácanie v prvom trimestri,treba odsledovat,može,ale nemusí to znamenat nič strašné,ja som na svoje prvé dietatko dlho čakala a ked som otehotnela najprv som stresovala,že nie som tehotná,lebo som začala farbit a myslela som si,že nie som tehotná,ale bola som no potom som krvácala skoro až do 5mes.,vždy to bol premna stres a vždy som hned utekala na sono či je všetko ok,a bolo,lekár mi povedal,že pravdepodobne som mala,nejaký hematom na placente a mala som placentu uloženú dost dole a krvácanie prešlo až ked maternica bola dost velká a placenta prešla vyššie a samozrejme farbit možeš aj stoho,že sa bábo uhniezduje ako ti už písali,ale určite chod lieky na podporu udržania plodu/Duphaston/sú super ja som ich dlho brala a tiež to može byt také menzesové krvácanie,pri druhej dcérke som mala menzes,síce velmi slabučký,ale už som bola tehotná,tak držím palce a hlavne nemaj strach a bud pokojná,to je velmi doležité,lebo stres a strach sa prejavujú na hladkom svalstve a neprospieva to maternici.,Pa Lucia

zuzanka7117
14. jan 2012

ja som zacala spinit asi v 5. tyzdni.....nesla som hned, myslela som ze je to ok......na druhy den som sla na pohotovost, poriadne ma ani nevysetrili, len mi povedali, ze moze byt potrat ako aj nemusi......podotykam, bola som v Norsku nie na SK.....tu to beru, ze bude ako ma byt, ziadne lieky, ani pokusy o udrziavanie.....nakoniec som aj potratila......super, ze mas taku moznost nieco pre to urobit aby si tomu zabranila, tak radsej rychlo utekaj..... 🙂

ala76
3. feb 2012

ahoj,vdnesnej dobe hadam ani neni bezproblemove tehotentvo co je smutne.ja som tehotna druhy krat a spinila som aj v prvom tehotenstve.akurat ze teraz v druhom tehotenstve som mal prvy krat spinenie-samo ze som isla hned na pohotovost,tam bolo vsetko ok a povedali mi ze zrejme praskaju cievky.potom som mala mesiac nic a zrazu dost velke krvacanie.vsetko to bolo len jednorazove.a je to sposobene tym ze mi praskaju cievky(a potom väcsom krvacani sa mi vytvorili 2 hematomi).po tom krvacani si ma aj nechali na pozorovanie a nasadali ascorutin ci ako sa vola a aj dufaston.tym chcem povedat ze aj ked je male spinenie,bez bolesti treba urcite ist ako to uz povedali viacere zienky.zase nohy si nemusis dolamat 😉pokial nemas bolesti .hlavne klud nestresovat.ala

shiwa714
15. máj 2017

Ahojte baby, pripajam sa s mojou vcerajsou skusenostou z pohotovosti v Ruzinove v BA. Som na ziaciatku 7tt a v nedelu rano som si nasla uplne jemny ruzovy vytok ze ho bolo ledva vidno pri utierani, ale poobede okolo 14 som uz mala hnedy a ovela viac (vzdy len pri utierani). Bezali sme na pohotovost lebo ma dost pichalo v podbrusku. Na pohotovosti mi zobrali krv, cakali sme asi hodinu na vysledky a potom ma poslali na 10 posch. na gynek. odd kde ma prezrela doktorka. Na sone bolo vsetko ok, srdiecko bilo a ked som as pytala z coho to je povedala ze to nikto nevie, ale ze je to v celku normalne. Stava sa ze praskne nejaka cievka ako sa maternica rozsiruje. Dostala som Duphaston 3x1 denne a mam ist o 4 dni na kontrolu ku svojmu gyn. Ale poviem vam, ze tie hodiny strachu stravene na chodbe v nemocnici boli strasne :( nastastie je vsetko ako ma byt. Najlepsie ze to vyslo rovno na den matiek a 1x sme videlu tu nasu fazulku na sone 🙂

gabrielamodrykonik
7. dec 2022

@rybka77 Embryjko je uz davno v tomto tyzdni uhniezdene. V 7-8 tt to uz davno nie je vajicko, ani embryjko ale maly plod, ktory vidno na ultrazvuku a bije mu uz srdce.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre