Ahojte 🌷 na teste mi vyšlo tehotenstvo 1-2. Na teste píše, tehotna 1-2 tyzdne. Kedy mám ísť k dr aby bolo vidno srdiečko? O koľko týždňov? Nechcem sa plašiť a nemám v tom prehľad 🤔
Určite máš ešte aspoň 5-6 týždňov čas.
Je zbytočne chodiť skoro a potom byt v strese, zr nebilo srdiečko, alebo nebolo všetko vidieť
@simsalabim čiže ešte mám 6 týždňov čakať? Fuuu to je dosť
@pribinak Dakujem, nevedela som, že tak neskoro
Keď bude 2tyzdne meškať menštruácia staci ísť, už by malo byť vidno
To si tak 5tt. Pockaj 2t a zavolaj. Alebo zavolaj aj c pondelok mozno ti vezmu len krv na potvrdenie a na sono pojdes neskor
6ty tyzden tehotenstva je teraz +2 tyzdne... ale ak chces mat istotu tak az v osmom tyzdni to bude 100% (v siestom byt nemusi) takze o 4 tyzdne termin u lekara... ono to nijako neurychlis tym, ze tam pojdes skor, aj ked to cloveka taha nieco "vidiet"... ale uvidis bublinku bez srdiecka a budes zas v strese...
Môj doktor berie na 1. sono keď si 7-8 tt., vtedy všetko pekne vidno a z ambulancie vychádza šťastná mamina
Nie ako 100x témy že bola na sono 5-6 tt a nebilo srdiečko a nebolo nič vidieť a prázdny však a byt zbytočne v strese
@mariet24 mne mešká 3 dni len
@anjelicek26 Dakujem za vysvetlenie
@pribinak hmm Ok
v prvom rade treba zavolat tvojmu lekarovi - kazdy ma inu prax, spyta sa ta na termin poslednej menstruacie a objedna ta podla toho ako zvykne
moj objednava aj skor, aby skontroloval, ci je vsetko, kde ma byt atd. iny objednava az 7-8 tyzden, iny 10. - zavolaj tomu svojmu a uvidis
Môj má vždy vzal hneď, ako som zavolala, že mi vyšiel pozitívny test a to som testovala hneď po vynechaní menštruácie. A vždy bolo všetko pekne vidieť. Asi každý ináč z praxe.
Moj ma tiež vzal hneď, ako som volala, že mám pozitívny test. Skontroloval, že je bublinka a objednal ma znovu o týždeň, to už bolo aj srdiečko 🙂. Krv na potvrdenie tehu mi nikdy nebral, vraj keď som si robila tri testy, budeme im veriť 😁.
@jazula koľko dni ti meškala Ms a volala si?
o dva mesiace...
Ja som si urobila test v deň meškania, bol to štvrtok večer a vedela som, že cez víkend sa bude piť alkohol, tak pre istotu a skoro som odpadla 😁. V piatok som si kúpila a urobila dva ďalšie testy, že či fakt a zavolala doktorovi. Objednal ma hneď na pondelok, to bolo vidieť gestacny vak a potom ma objednal o týždeň a pol a to už bolo srdiečko. Musím sa priznať, že ja som nejako vôbec neriešila kedy sa zvykne/má volať, jednoducho som rovno zavolala doktorovi, že on vie čo a kedy treba…
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Skor ako v 8t by som nesla.