V ktorom som týždni a čo to vlastne znamená?

jankalukasova
22. jún 2016

Ahojte babuľky. 16.5 som dostala posledný ms, 15.6 večer mi vyšiel pozitívny test. Chcela som vedieť či áno alebo nie, tak som začala počítať a zisťovať. Včera som bola na kontorole, lekárka povedala, že som tehotná, že to nie je viac ako 4tt, lebo to má 4mm (ale neviem či celý vačok alebo len mimčo). Lenže podľa ms som v 5tt+2. Áno... viem, že je ešte skoro... ďlšiu kontorlu mám 13.7.
Nechcem zbytočne stresovať, len sa snažím zistiť ako to teda je a či je to všetko ok.
Na monitor som videla len malý moment a bol tam teda gestačný váčok a ale ozaj to bolo v rýchlosti, takže či bolo niečo v ňom neviem.
Doktorka ešte povedala, že na tej ďalšej kontrole uvidíme aj akciu srdiečka.
Ďakujem

dominikav123
22. jún 2016

A co by si akože chcela zistiť ?

jankalukasova
autor
22. jún 2016

či nie je primaličké... čítala som tu na fóre čo už všetko komu bolo alebo nebolo vidieť... a koľko mm tie plôdiky mali a podobne.

luluapali
22. jún 2016

@jankalukasova nerieš to a nestresuj sa. Čo má byť bude. Bábätko bude v poriadku. Venuj sa veciam ako doteraz. Každý vývin je iný, každé tehotenstvo je iné.

jankalukasova
autor
22. jún 2016

resp.. podľa ms som v 5tt+2 podľa veľkosti v 4tt... či to tak môže byť a či s s tým už niekto stretol.

dominikav123
22. jún 2016

Na takéto otázky máš predsa doktorku. A v 4 týždni je skoro aj na nejaké hodnoty ci merania. Ja som bola až v 8 týždni a aj tak mi doktor povedal načo chodím tak skoro.

luluapali
22. jún 2016

@jankalukasova
@dominikav123 ja som bola u dr.na prvom vyšetrení v 9tt. Mesiac po tom, čo som sa objednala. Takže mi neostalo nič iné len čakať a veriť že je všetko v poriadku. A všetko bolo v poriadku, srdiečko bilo ako zvon.

jankalukasova
autor
22. jún 2016

Jasné, že v 4tt je ešte skoro... len mne nesedí tá veľkosť, ktorú povedala doktorka (a z nej vyplývajúce tt) a skutočná doba od poslednej ms.. to je cele.

dominikav123
22. jún 2016

@jankalukasova dám ti radu. Nečítaj tu diskusie o tom kto mal aké problémy a potraty a podobne, lebo budeš len nervózna celé tehotenstvo. Dokiaľ nemáš reálny problem tak sa proste tes ze tam daco je a nabudúce uz bude aj doktorka vedieť presnejšie ako sa plod vyvíja.

maria117
22. jún 2016

@jankalukasova ono je jedna vec tyzden od poslednej ms a druha od oplodnenia..a tretia,ak mas inu ako standardnu dlzku cyklu,ci ovu bola skoro,neskoro....ono termin porodu sice je 40tt,ale deti narodene 38tt az 42 tt sa povazuju za narodene v termine... ja som podla ms mala termin dva tyzdne skor,ale podla sona presne vypocitala a sama sa dcerka vypytala podla tohto terminu. Takze nestresuj...mne tiez vsetko ratali podla kalendara,aj md,aj vsetky vysetrenia,testy a pod a ked soom sa snazila rozlusstit vysledky,tak to vyzeralo,ze je dva tyzdne pozadu. No,ale to len oni jej vsetko robili dva tyzdne skor....blahozelam k babu, uzivaj tehu 🙂

jankalukasova
autor
22. jún 2016

Ďakujem za odpovede. Ja ani nemám taký stres... 🙂 sem-tam ma pichne v podbrusku, mám strašne citlivé prsia a spím kade chodím.. ale skôr sa na tom smejem, akoby mi to malo vadiť. Len som videla, že sa tu živo diskutuje o všetkom možnom a nemožnom, tak reku opýtam sa aj ja. 🙂 ale stres nie.. u nás to nebolo úplne, že plánované... ale bolo to po mesiaci od vtedy čo sme si povedali, že tomu dáme voľný priechod a na naše veľké prekvapko to prišlo dosť rýchlo, bez toho aby sme niečo špeciálne zisťovovali alebo nezisťovali... takže asi tak.

monhla
22. jún 2016

@jankalukasova Mne to nesedelo 3x počas celých 3 tehotenstiev 😉 . Dokonca mi posúvali termín pôrodu, lebo bábo bolo podľa ultrazvuku vždy menšie o minimálne 2tt. Mám 3 krásne zdravé slečny.

Mne dokonca v 6tt nevedel doky ani tehu na 100 percent potvrdiť. Také to bolo nejasné. Vždy až po akcii srdiečka v cca 8tt až v 9tt.

P.S. Pri 1 tehu som tiež trošku stresovala. Pri 3.tehu mi to "menšie"bábo už prišlo smiešne, lebo aj tak sa zasa porodila pred termínom a dieťa bolo zasa väčšie ako čakali 😀

evittam
22. jún 2016

@jankalukasova Pozri ja som pri druhom tehu vedela presne kedy sme malú "spravili" a aj tak lekár mi rátal týždne tehu podľa poslednej MS a podľa UZV......tak som ho nechala tak - neriešila som. 😉

ewisam
22. jún 2016

ahoj, nestresuj sa, ja som na tom podobne... vsetko je v poriadku, len si mala asi posunutu ovulaciu, preto to podla dna posledneho menzesu nevychadza. Gynekolog to vie skontrolovat aj inak ako len podla dna posledneho menzesu... Mne len posunuli termin porodu o tyzden

jankalukasova
autor
22. jún 2016

Ste zlaté baby 🙂 ďakujem za odpovede
Som zvedevá čo sa nabudúce dozviem u lekárky.

danielapancik
22. jún 2016

Ahoj aj ja som mala ms tak isto..bola som v vcera u dr.mi povedal, ze gest.vacok tam je a o tyzden mam prist znova aby sme pozreli ci raastie a ci tam uz bude zltko vidiet..Krv ukazala, ze som tehu 🙂 a tiez povedal myslite pozitivne Daniela 🙂 Tak co teda, myslime pozitivne ;)

jankalukasova
autor
22. jún 2016

Ja si to postupne skladám v hlave a vychádza mi to tak, ako píše maria117. Lebo lekárka hovorila o plode a že plod nemá viac ako 4tt... a to by sedelo presne. Ale ako hovorím.. ja nestresujem. Je to proste len záujem... ešte som tehotná nebola... 😀 všetko je nové a iné...

liuliu
22. jún 2016

Ja som bola na prvom vysetreni raz v 20tt a raz v 12tt. Ja nerozumiem naco je toto dobre sa takto stredovat ci ma 4 mm alebo 5 , ako 20tt je tiez extrem ale...o ultrazvuku sa tiez vselico pise tak naco vyrusovat ked sa len udomacnuje 🙂

jankalukasova
autor
22. jún 2016

liuliu: píšem znova, že sa nestresujem... dieťatko som neplánovala a nikdy som ešte žiadne nečakala, som rada, že som to zitila skoro a chcela som vedieť či tam je. Z toho, že som tehotná mám veľkú radosť, ale mám dôvody prečo potrebujem vedieť, že som tehotná alebo sa deje niečo iné. Preto som šla k lekárke.

edn
23. jún 2016

@jankalukasova podla mna ti to povedala len tak, lebo pokial viem, v tychto prvych tyzdnoch sa ani nezvykne merat babo.. to je este skoro.. dlzka sa zistuje az ked je vacsie, ci rastie spravne podla tyzdnov..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre