V ktorom som týždni?

27. jan 2023

Ahojte bola som u doktora. Chcem sa spýtať na foto mám napísané že embryo ma veľkosť na 6+3. A k tomu sa ešte prirátava 2 týždne? Akože od poslednej MS? Ďakujem

autor
27. jan 2023

Ci už sú tam zarátané aj tie dva týždne od poslednej MS?

jaskolka
27. jan 2023

Áno , tak sa počítajú týždne tehotenstva. Si v 7 týždni a počíta sa to od prvého dňa poslednej menstruacie

lyci
27. jan 2023

nie, tam uz sa s tym rata. je velke ako 6+3 od prveho dna poslednej MS

ivka21
27. jan 2023

Ráta sa to od prvého dňa poslednej MS takže si 6+3.

maskpure
27. jan 2023

@jaskolka
@ivka21
@lyci
Baby a ako to je, ked napr. posledna ms bola od 15. 12. a s partnerom by sme mali prvykrat nechraneny sex 3. 1.., s tym, ze som v ten den bola aj u gyn na vysetrenie a ta mi potvrdila ovulku,. aj tak sa to pocita od 15.? Pytam sa, lebo ak by sa malo pocitat od 15., nevznikne mi narok na tehotenske.

lyci
27. jan 2023

@maskpure od 15.12. este by sa to mohlo posunut o tyzden skor podla sona v 12tt, ale ty si mala ovu na 20.den, tak to nehrozi

maskpure
27. jan 2023

@lyci ale preco sa to pocita takto, ked je jasne, ze som otehotniet mohla az o 3t neskor.

lyci
27. jan 2023

@maskpure aby to bolo jednotne. tebe vlastne treba akoby byt tehotna neskor, tak moze ti to podla sona v 12tt posunut o tyzden neskor, ale viac nie. a pocita sa to tak, lebo vacsina zien ma ovu v strede cyklu a aby to bolo jednotne a upravuje sa to potom podla toho sona v 12tt

maskpure
27. jan 2023

@lyci dobre, dakujem 🙂

andie2810
28. jan 2023

@maskpure ahoj, prepač ale možeš mi napisať prečo by ti nemal vzniknuť narok na tehotenske?

maskpure
28. jan 2023

@andie2810 chybalo by mi 10 dni do 270.

andie2810
28. jan 2023

@maskpure ach tak to ma nenapadlo... ja že mi čosi ine ušlo v tych podmienkach ☺️ no držim palce aby ti to vyšlo

123zuzu123
31. jan 2023

@jaskolka môžem sa spýtať? Ze ako to mne bude počítať doktorka, mne chodí ms ,ako sa jej zachce, poslednú som mala 13.11. Podľa nej by som mala byť už 11+2tt ,ale podla clearblue som cca 6tt...pred týždňom ešte Dr.vobec nič nevidela,ale hcg testy som mala zvýšené, zajtra idem opäť na testy,tak som zvedavá, čo mi povie

jaskolka
31. jan 2023

@123zuzu123 v takom prípade sa to riadi hlavne podľa usg, keď je taka nepravidelná
Aj podľa toho sa ráta termín pôrodu.

ajsha123
31. jan 2023

@maskpure mne tiež vypočítala termín pôrodu podľa veľkosti bábätka, lebo absolútne to nesedelo s poslednou m.... Mala som to posunuté niekoľko týždňov...
Pripadne, kedze je zjavné, ze si neotehotnela skôr, skus poprosiť gyn, aby Ti do žiadosti o tehotenské napísal taky dátum predpokladaneho pôrodu, aby Ti tehotenské vyšlo.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre