V 7. týždni plus 2 dni - na sone nebolo nič vidieť

simik7192
10. nov 2020

Ahojte, potrebujem radu u doktora som bola minulý týždeň v pondelok, a to som bola pravdepodobne 7tt podľa mojich informácií, a nič tam doktor nevidel,len zvýšenú sliznicu.. .. Stalo sa vám že vaše tehu sono ukázalo až niekedy vo 8tt?

alexandra2468
10. nov 2020

@simik7192 a si urcite v 7tt?
Lebo ak si naozaj v 7tt, tak vtedy uz nieco musi byt vidno.
Co na to lekar?

helcanw
10. nov 2020

@simik7192 Ja som bola na prvej kontrole v 6tt+3 a na sone bolo vidno malu machulku a už bilo srdiečko.

livka283
10. nov 2020

@simik7192 v 6tt len gestacny vak, hcg z krvi zodpovedalo týždňu, srdiečko až v 8tt sme videli

cookie29
10. nov 2020

@simik7192 co to znamena ze nebolo nic vidno? ono sa to da interpretovat rozne. Ak v 7tt nevidel aspon gestacny vacok tak je podla mna problem a mala si bud posunutu ovulaciu alebo je mala sanca ze si tehotna. Ale ak pod pojmom nic myslis, ze nebolo vidno srdiecko, tak sa moze stat.
Inac kocky, teraz som citala zienku, ktora pisala ze na UZV v 8tt krasne babatko a na dalsom uzv dvojicky a dvojvajecne... takze ani UZV nie je dokonaly 🙂

katarina9593
10. nov 2020

@simik7192 ja som bola v okolo 5-6tt a bol vidieť len gestačný vak ..a potom som išla v nejakom 8-9tt a už bolo krásne vidieť aj srdiečko uz bilo

simik7192
autor
10. nov 2020

@alexandra2468 pravdepodobne áno, lebo som mu dnes volala, o vysledky tak že sú v poriadku tak že mám čakať do pondelka a prísť a že sa uvidí ale bojím sa 😕

simik7192
autor
10. nov 2020

@cookie29 nevidel nič len zvýšenú sliznicu, a vravel že je to skôr tehotenstvo ako menštruácia, lebo najprv mi pichol agolutin len mi hovoril že ak to 10dni nepríde mam volať tak som mu volala a on že to bude asi tehotenstvo a podla mojich výpočtov by som mala byt ten 7tt lebo som si merala aj bazalnu čiže viem asi kedy približne som.. Ale on aj hovoril že možno mu dlhšie trvalo dokedy sa tam uhniezdi tak možno aj preto, ale bojím sa strašne že čo bude 😕🤔

simik7192
autor
10. nov 2020

@katarina9593 mne nebolo vidno nič 😕

katarina9593
10. nov 2020

@simik7192 akože absolútne nič žiadna machulka alebo niečo nejaký náznak tehotenstva ??

simik7192
autor
10. nov 2020

@katarina9593 vraj že to môže byť, lebo som mala teraz pred vcerom jeden deň tak ako ms, tak možno aj toto tam spatilo, že tam nič nebolo vidno, tak uvidím pondelok že čo povie, lebo príznaky mam stále, bolesť podbruska sem tam ako keď na MS, bolesť krížov aj mi je zle na napínanie, aj mam také bradavky citlivé dosť čo ja nikdy nemavam

klip0
10. nov 2020

@simik7192 a tehotensky test si si nerobila? A lekar ti neskusal vziat krv?

simik7192
autor
10. nov 2020

@klip0 nie nestihol, lebo som tam bola už poobede a hovoril aby som pondelok hneď prišla ráno na krv, že mi zoberie aj na iné aby sme si boli istý že je všetko ok.. Tehotenský som si robila, a mi tam vyšla slaba čiarka

kaitlin3
10. nov 2020

@simik7192 a koľko si mala hodnotu hcg? Nechcem ťa strašiť, ale môže to byť aj mimomaternicové, keďže vieš kedy bola približne ovulácia tak v 7tt už naozaj ma byt aspoň gestacny vacok a ešte k tomu ak si zakrvacala, k tomu bolesti krížov...v každom prípade ak by ti prišlo veľmi zle, prudká bolest alebo na odpadnutie, utekaj na pohotovosť

simik7192
autor
10. nov 2020

@kaitlin3 krv mi nebral to som písala že som prišla už poobede a končili, a tehotenstvo nemám ešte potvrdene lebo nebolo nič vidno a čiarka bola skôr ako kanálik.. Ale možno mi už začína aj ms, keď by bolo zle tak by ma určite Dr tak nenechal čakať až do pondelka, ale keď by niečo tak hneď utekám na pohotovosť už to tak nenechám.. Z jeho úst vyšlo iba že nevylučuje aj tehu...

klip0
10. nov 2020

A na tej krvi si bola vcera? Kedy budes mat vysledok?

katarina9593
10. nov 2020

@simik7192 aha a mimomaternicové vylucili lebo ja keď som bola pred pár rokmi tehotná tak tiež nič nebolo vidno na sone ale testy boli pozitívne .. nakoniec to nebolo mmt .. ale o bábätko som prišla ... V zaciatkoch .. ale nechcem ťa strašiť snáď je to len skoro a len sa uhniezduje.. a bude tam vidno neskôr 🙏☺️

kaitlin3
10. nov 2020

@simik7192 no ale výsledky zo včerajšej krvi máš nie?

simik7192
autor
10. nov 2020

@klip0
@kaitlin3 áno ale to my bral stery úplne celkom iné čo som z nim riešila ešte pred tým, ako som mala preventívnu, zle som to aj ja napísala 🙁už neviem ani čo píšem z tej nervozity, na krv mám ísť v pondelok ak by sa tehu vylúčilo pri vyšetrení tak mi zoberie krv, ale aj tak si dám zobrať keď sa tehu potvrdí aby som si bola istá že je všetko v poriadku

klip0
10. nov 2020

@simik7192 a preco az do pondelka cakat na krv? Ved 7tt uz je dost, ved je len utorok, to az skoro tyzden cakat len na odber

simik7192
autor
10. nov 2020

@klip0 tak ma objednal, lebo majú teraz problém z tou koronou tak si pacientky objednáva

klip0
10. nov 2020

@simik7192 aha no tak len vydrzat, ja by som si asi robila tehotenske testy do nemoty, ale moja trpezlivosť v takychto situáciach je niekde na bode mrazu 😂😂 každopádne drzim palce nech vsetko dobre dopadne

kaitlin3
10. nov 2020

@simik7192 tiež mi to príde zvláštne a nezodpovedné od neho, veď keď máš odsledovanu ovuláciu tak od nej ubehli takmer 3 týždne, za ten čas už mnohým ženám ukáže na utz aj srdiečko a nie úplne nič...a krv sa berie ráno, to ti zoberie sestrička a ideš domov, doktor ťa ani nevidí

simik7192
autor
10. nov 2020

@kaitlin3 no ja si to tiež myslím, ale je to tak, ta korona už všetko zmenila 🙁 že do lekára sa nedostaneš iba akútne.. Ale uvidím, možno aj zajtra zbehnem na hcg na vlastnú žiadosť do laborky, 5e ma nezabije a budem kludnejsia 😊

zuzka1117
10. nov 2020

@kaitlin3 preco nezodpovedné? Veď buď tehotná je alebo nie je. Lekár s tým aj tak nič nespraví. Treba len čakať, ale osobne si myslím že v 7tt by to na teste už malo byť vidieť

petamich
10. nov 2020

@zuzka1117 no ak je tam co i len podozrenie na mimomaternicove tak je to maximalne nezodpovedne, ked som naposledy prisla k lekarovi v 6tt a nic nebolo vidno, tak to riesil automaticky ako podozrenie na mimomaternicove, kedze HCG mi stupalo, chodila som tam kazde dva dni, kym som nezacala spinit a HCG klesat, cize objednat ju o tyzden ked ma byt v 7tt a nezobrat jej krv na HCG je maximalne nezodpovedne, kedze mimomaternicove by mohlo znamenat zivot-ohrozujuci stav ale nie som lekar, nevysetrovala som ju, neviem uplne posudit

kaitlin3
10. nov 2020

@zuzka1117 keďže ona má odsledovanu ovuláciu tak proste je jasné že keď nevidno na sone niečo v 7tt, tak treba byť obozretný, najmä keď je tam možnosť mimomaternicového, vtedy je žena tehotná ale je to život ohrozujúci stav, preto nezodpovedné, preto každý normálny doktor zbystri v takejto situácii, v tomto prípade naozaj netreba čakať, možno to dobre dopadne a povie si že mohla čakať, ale ver mi že mimomaternicové je taký stav, že čakať nechceš...v 7tt už bežne ženám praskajú pri MMT vajickovody

kaitlin3
10. nov 2020

@zuzka1117 okrem toho teraz pozerám že podľa nadpisu už je v 8tt

simik7192
autor
10. nov 2020

@kaitlin3 nič z toho lebo som si spravila teraz digitálny a negatívny, a už ma boli brucho ako pred MS čiže plany poplach ako mi to hovoril doktor, že skôr príde ms ako tehotenstvo, hoci tehotenstvo nevylucoval 😕 ale nevadi nová príležitosť nový cyklus, pondelok si pôjdem na krv aby mi po riešil tie moje hormóny 🤨 ale ďakujem baby za podporu, budem to ešte potrebovať

zuzka1117
10. nov 2020

@petamich
@kaitlin3 Áno ale to by musela mať najskôr pozitívny tehotenský test a ak ani ten nie je pozitívny, tak asi to nebude mimomaternicové tehotenstvo. Keby mala pozitívny test tak nepoviem

kaitlin3
10. nov 2020

@zuzka1117 predtým písala.jej na tehotenskom vyšla slabá čiarka 🤷 ale bodaj by....
@simik7192 tak držím palce, ale isto sa daj skontrolovať lekárom aj po ms ak bude

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre