V 7. týždni nevidno akciu srdiečka

klaudisa
10. dec 2017

Ahojte mamičky. Potrebujem poradiť viem, že to tu bolo už viac krát písané, ale vo štvrtok som bola u doktorky to som 7/1 tt. Povedala že je zatiaľ všetko v poriadku, ale nevidí činnosť srdiečka. Nedala mi ani tehotenskú knižku a objednala ma až na 10.1.2018. To budem už 12 tt. Ako zistím či srdiečko nabehlo a keď nie to budem nosiť 5 týždňov mŕtve bábetko? Poraďte čo urobiť blížia sa sviatky a ja ich nechcem prežiť v strese a neistote

monhla
10. dec 2017

Mna 3x poslal v 7tt domov, že je ešte skoro. A 3x mi potom neskôr vypísal knižku a mám doma 3 krásne zdravé detičky.
Držím palce, aby to bol i Tvoj prípad.

Inak v 7tt iba málo lekárov dáva tehu knižku.

wewe28
10. dec 2017

@klaudisa a v 7+1tt si podľa poslednej mrchy alebo podľa ultrazvuku? Ak podľa mrchy, tak by som sa nestresovala, nakoľko to nemusí sedieť...ani mne to nesedí o dva týždne. Bola som naposledy 6+4tt a akcia srdiečka bola.

bonovka
10. dec 2017

Ahoj,mne v 7tt taktiez nezaznamenal akciu srdiecka a este k tomu som zacala aj farbit.poslal ma domov s tym,ze to zrejme bude MA,ze mam prist o dva tyzdne.nasledovala hospotalizacia,nakolko som cca 20krat za den zvracala,to bol uz 8tt.pri prijme na utz akciu srdiecka uz bolo vidiet..aktualne som 37tt. 🙂
Viem poradit len vydrzat,ale v 7tt este nemuselo byt vidiet a moze byt vsetko ok. ;)

klaudisa
autor
10. dec 2017

@wewe28 ahoj aj podľa ultrazvuku to sedi

wewe28
10. dec 2017

@klaudisa aha. ale ako tu píšu baby, zbytočne sa tým nestresuj. Deje sa to. I keď je pravda, že do 10.1. by som s týmto pocitom asi ani ja nevedela fungovať. Pre mňa len tylch 10 dní bolo dosť, aby sa skontrolovala akcia. Držím palce, aby to dobre dopadlo. Nevieš si vybaviť, aby ťa pozrela skôr?

jarka_201
10. dec 2017

Mna tiez poslal domov, ze mimomaternicove zase, nech pridem o tyzden, ze dovtedy by som mala samovolne potratit... nestalo sa, som v 32tt 🙂 ked tak skoc na pohotovost, to ich nezabije ta pozriet 🙂

lavieenrose
10. dec 2017

@jarka_201 pohotovost?! nemyslis vazne ?! a preto kricia na zeny co prisli s real problemom lebo niekto chodi na pohotovost si dat kontrolovat akciu srdca... netvrdim ze zena ktorej sa dieta nehybe a ma vazne podozrenie to je o inom..ale takto sa pohotovost nezneuziva. ...

jarka_201
10. dec 2017

@lavieenrose tak u nas nikto na nikoho nekrici, ked prides na gynekologicke s niecim, pekne ta zoberu a vyšetria 😉

mirola
10. dec 2017

nam bilo srdiecko 6+5, ale dva dni predtym som bola na ultrazvuku a nic tam nebolo este vidiet, potom som zakrvacala tak ma vzali na pohotovost a srdiecko uz bilo... cize tu aj den spravi vela

eliene
10. dec 2017

Ja som bola 6.12. u gynekológicky a tiež mi nic nepovedala všetko je v poriadku som v 7 týždni 5.1. idem na kontrolu az potom dostanem tiež knižku neboj nic plotom budeš všetko počuť a myslí pozitívne hlavne 🙂

comedywoman
10. dec 2017

Urcite si to daj preverit pred sviatkami.

zumasi
10. dec 2017

@klaudisa Ani nam nebolo vidno akciu srdiecka okolo 6-7tyzdna ked uz mala byt, jemne som krvacala, a potom v 11 tt bili srdiecka dve 🙂 🙂 Dnes uz maju tri roky drobci 🙂

babulkomale
10. dec 2017

@lavieenrose si bezcitna. Je to neskoro ako ju objednala, az na 12 tyzden. Urcite je lepsie vediet skor, ci je babo zive.

lavieenrose
11. dec 2017

@babulkomale sak nech ide k svojej dr.ale zneuzivat pohotovost ?

henikav
11. dec 2017

@klaudisa 7+1 tt je dost skoro, vsetko bude ako ma byt neboj sa, ale musis dat babatku cas, tak sa zbytocne nestresuj a nezatazuj, nie je to dobre ani pre teba ani pre babatko. Ked nabehne srdiecko, budes stresovat pre ine. Skus tolko nerozmyslat, zi normalne a zdravo dalej a vsetko bude ok. A to vober neber tak ze budes nosit mrtve babatko, ak sa proste plod nevyvinie, sam odide a nie je to este babatko v stadiu ked este nie je ani akcia srdiecka. Na zaciatku je to len gestacny vacok a par buniek v ktorom sa zivot bud vyvinie, alebo nie. Lekarka ti dala termin neskor, pretoze vtedy si uz bude ista tym co vidi, zbytocne by ta nahanala o 2 dni a potom o 5 dni..... a znervoznovala by ta, ona mysli pragmaticky, kym pre mamicku je to velmi citliva citova zalezitost. O tom nehovorim ze to nieco aj stoji, aj ked to neplatis ty, plati to poistovna, takze lekarka tiez nebude plytvat, aj to ze na zaciatku tehotenstva je najlepsie co najmenej sa v mamicke rypat.
A nemyslim si ze @lavieenrose je bezcitna, rozmysla uplne normalne, naozaj je blbost ist na pohotovost s tymto, aj ked to mozno znie bezcitne, toto je mozno emotivne tazke cakat ze co bude, ale nie je to ziaden urgent. Ine by to bolo v pokrocilom stadiu tehotenstva

jituska666
14. dec 2017

@klaudisa ahoj,ja som bola v 6tyzdni ked som zistila ze som tehotna. cinnost srdca nebola dobra na sone. ale ze je skoro,o tyzden to bolo lepsie.na 3 tyzden bolo vsetko super.a na 5 tyzden ked som mala sono tak moje dieta bohuzial uz nezilo.😢😢 absolutne som to necakala ale bohuzial to tak bolo. odvtedy sa snazime,ale stale este nic. ale mam syna 3 roky.

moninah
14. dec 2017

Nemyslim to bezcitne, ale prakticky : na urgent nechod, ak nemas iny problem, ako napr. krvacanie. Budes tam cakat s chorymi nervoznymi ludmi, to ti naozaj netreba.

anniii
14. dec 2017

@klaudisa Ja som bola u lekára 6+1 ráno a srdiečko ešte nevidel. V ten istý deň večer som začala krvácať a v nemocnici už srdiečko videli, ale tam majú oveľa novší a modernejší ultrazvuk, ako má môj lekár. Ak ultrazvuk potvrdil dĺžku tehotenstva podľa MS, ako si písala vyššie, verím, že je všetko v poriadku.

tana85
14. dec 2017

@klaudisa 7/1tt myslis 7+1tt? ak to mas aj podla ms aj podla sona, tak o tyzden by uz malo byt zretelne vidiet srdiecko. aj ked, ak ma sono z prvej republiky, tak nezbada ani vtedy. tvoje pocity uplne chapem a trochu ma zaraza tento “anglicky” pristup. presla som si dva potraty, tak mna doktor pozrel castejsie, aby som bola v pohode. ak by som chcela sono na vlastnu ziadost, tak by som doplatila 10e, co by mi urcite za to stalo. nema tvoja dr taku moznost? ze pozriet ta este pred sviatkami na tvoje naklady? a tehu knizka ti nic negarantuje, nepotrebujes ju skor ako tam zapisu prve vysledku z krvnych testov a nt screening, co bude okolo toho 12tt

juditka_d
14. dec 2017

Doktorka tak spravila preto, lebo v tvojom tyzdni este nemusi akcia srdiecka byt alebo ma sono, ktore ho este nevie zachytit. Ked si sa nechcela stresovat, naco si k nej sla tak skoro? Mohla si este aspon tyzden, aj dva pockat.... vies, ak sa chces stresovat, tak dovod sa vzdy najde. Ani akcia srdiecka este nezaruci, ze s babom bude vsetko OK. Proste si musis v hlave zrovnat ci budes verit ze je vsetko v poriadku a prezijes pekne tehotenstvo, alebo budes za vsetkym hladam problem - a ver mi, si len na zaciatku, este ta bude vsetko boliet, pichat.... dovodov bude viac a horsich ako je tento. Ja chapem ze sa bojis, ale proste ak ma byt vsetkp poriadku tak bude. A ak nie, zial, neovlyvnis to. Neboj sa, tvoje babatko je urcite v poriadku. Knizka sa bezne dostava po 3. mesiaci, malokto ju dava skor. A nic za tym nie je. Prajem ti pekne a bezstarostne tehotenstvo.

monro
14. dec 2017

Ja som bola pri oboch detoch u dr. na odber krvi v 5tt na potvrdenie tehotenstva, nerobilo sa ziadne sono. potom v 10tt som bola na prehliadke a dostala som knizku, opat ziadne sono. Prve sono az v 12tt.

mikaelita
14. dec 2017

Ahoj. Aj ja som bola v 7tt a nič ešte na 100% nemohol potvrdiť, je to proste skoro, na ďalšej kontrole už videl. A tehotenskú knižku som dostala nejako ku koncu 1.trimestra.

ebi88
14. dec 2017

Knizku som dostala az po 10 tt niekedy, skor ani nedavaju.

vitalita00
14. dec 2017

Ahoj chcem ta uistit ,ze je to dobre ..bola som v 6 tyzdni prvykrat a nevidela nicbiba zltkovy vacok 🙂 objednala ma teda o dva tyzdne a to uz sa objavila aj fazulka s bijucim srdieckom 🙂) ..neviem teda ci mas pravidelnu MS ja som nemala takze som to mala o tyzden posunute podla klasickeho vypoctu tyzdna ,ktory sa vsade uvadza ..🙂 len pozitivne myslenie a ziadne strachy 🙂 knizku mi tiez este nedala az 12.1.idem znova na kontrolu a vtedy by som ju uz mala dostat 🙂 .

meusicka
14. dec 2017

@klaudisa este nemusi byt akcia srdiecka vidiet. ja som na prve sono a celkovo na prvu kontrolu u dr. sla prave preto az v ukonceny 8tt, aby tam bolo vidiet srdiecko. nakoniec uvidel hned 2, cochvila budu mat uz 6 rokov. takze drzim palce a nestresuj, snaz sa mysliet pozitivne.

ria_ba
14. dec 2017

V 7tt moze byt vidiet akciu srdiecka ale ani nemusi. Tehu knizku vacsina dr.dava az po 12tt bez ohladu na to ci bola alebo nebola akcia srdiecka v 7tt. je sice nestandardne, ze ta neobjednala o tyzden na kontrolu, ale asi preto, ze idu sviatky, a najblizsi volny termin ma v januari. Nestresuj. Ziadne pristroje stylu angelsound ti beztak este akciu srdiecka neukazu. niekedy horko tazko v 12tt.
A cisto z chladnokrvneho hladiska - ak by dietatko nezilo, telo sa s tym vacsinou vysporiada samo, pripadne aspon zacne... a zbavi sa mrtveho plodu (mam to za sebou 3x, viem o tom svoje). takze kym velmi nekrvacas (maly fliacik nie je krvacanie a moze aj pri hniezdeni zvniknut), alebo nemas silne krce v bruchu, tak si uzi sviatky a tes sa na dalsiu kontrolu. Ak by nieco z toho nastalo, chod na pohotovost, oni ti hned povedia aky je stav veci (spravia USG).

alenka10101
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
wewe28
7. jan 2018

@alenka10101 ahon. Nemusí to nič zlé zmamenať, i keď chápem obavy. Mne podľa ultrazvuku vychádzalo o dva týždne menšie a stále to tak je. Mohla si len neskôr otehotnieť. Moja fazuľka je zahiaľ v poriadku. Držím palce, aby to bol aj tvoj prípad. Tiež som musela čakať na srdiečko do ďalšej kontroly.

fazulka2016
10. jan 2018

@alenka10101 ahoj ,,ja som chodila asi mesiac na gyndu lebo som mala minuly mesiac spotanny potrat a lekarka povedala ze ked zistim ze som tehu mam hned prist.14 decembra som si nasla druhu slabunki ciarku na teste.Objednala som sa na gyndu dala mi duphaston ktory beriem rano a vecer a odvtedy ma kontrolovala.Najskor nebolo nic vidno hcg 160,,potom videla dutinku 1,5 mm potom dve dutinky jedna 3mm a druha mensia ,,hcg 670...na dalsom sone stale dve dutinky o nieco malo vacsie nejakych 5 mm..takze znova odber krvi na hcg a sono po par dnoch.Hcg 1125 a dutinky sa stratili,lekarka videla len nieco malilinkate a povedala ze mam prist o 4 dni a ked tam nic nebude posle ma do nemocnice.Prisla som o 4 dni,co bolo vcera a stale len nieco malilinkate videla nejaku dutinku ale nic viac.Takze dnes som isla do nemocnice na gynwkologiu a pozerala ma nejaka lekarka ktora pravdepodobne toez nic nevidela,,hlasila len nejake odborne nazvy sestricke a mne povedala ze mi zoberu krv na hcg a mam si ist spravit predoperacne vysetrenia ak by robili kyret.Tak som si to pochodila a vratila sa naspat na gynekologiu kde uz sa menili a bol tam primar. Hcg som mala 2544 co sme nechapali ze ako je to mozne ked je to zamlknuty potrat ,,jedine hrozilo este mimomaternicove.Primar povedal nech sa idem nachystat ze on si to este pozrie sam.Pozeral pozeral a spytal sa sestricky co napisala jeho kolegyna rano ,,co tam videla.Potom sa pozrel na mna a spytal sa kde chodim na gyndu a co mi povedala moja gynekologicka,,hovorim ze tam videla uz len jednu nejaku malilinkatu dutinku...on sa na mna pozrel otocil na mna monitor a povedal ze hej?Lebo ja som nasiel v maternici plod a vidite toto?To bije srdiecko ☺️☺️ Pozerala som ako puk,,je pravda ze povedal ze podla neho to nedopadne dobre lebo gestacny vak je nejaky maly ale vraj zeny su nevyspitatelne 😃Ja verim ze to dobojujeme ..mala by som byt v nejakom mozno 8+1 ale podla babatka ktore ma 11mm to je 4+1.Ja som mala neskor aj ovulku urcite lebo mam 36 dnovy cyklus ale aj tak je to ovela mensie nez by malo byt.Drzim palecky,,,zazraky sa deju treba len verit.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre