Ahojte, dnes som bola u doktorky mala by som byť v 5tt, na sone nebolo ešte nič vidieť. Zobrala mi krv na HCG zajtra by som mala mat vysledky. Myslite ze je v poriadku že už pár dni mám bolesti v podbrusku ?
No normálne to je. Aj keď nikto To nepovie, či je tehotenstvo v poriadku. Ale maternica sa rozťahuje, pracujú upony a vyvoláva to pocit ako pred ms
@babulka97 a co testy? Skusala si, ci je ciarka tmavsia?
Drzim palce❤
@veronikaszabova tak malilinko tmavne
@babulka97 tak to je dobre.
@veronikaszabova mňa normálne picha v tom podbrusku.. len robila som si inú značku testu ako minule tak nejako uplne to porovnať neviem
@babulka97 hlavne nestresuj. Pockaj na zajtrajsie vysledky. Dobre bude, neboj ❤
@babulka97 pichanie je normalne, pokial nekrvacas.
@veronikaszabova ďakujem, dúfam ❤.. aj keď ten strach ma dosť premáha.. A to čakanie
@babulka97 Píchanie v podbrušku je úplne normálne. Lekár mi vravel,že môže byť aj o čosi silnejšie ako pred MS. Upozornil na len na náhlu prudkú a ostrú bolesť v podbrušku a následnú veľkú únavu. Vtedy mi odporučil ísť na pohotovosť alebo pri krvácaní. Ale vraj sa tá bolesť nedá pomýliť s tou bolesťou MS. Ale nestresuj, ja sa stále na záchode kontrolujem či nedorazila MS ako ma brucho bolí a to som v 10tt a všetko je ok. Inak v 5tt ešte nemusí byť nič vidieť. Bola som na utz 5+2tt a bola tam len piďi bodka -gestačný vak. Ale mohla byť u teba ovu o trošku neskôr a nie ako podľa tabuľky a na utz ešte nič neukáže. 🙂 Držím ✊,daj vedieť ako si dopadla
@babulka97 maternica pracuje celé tehotenstvo. Veď si predstav že z veľkosti päste sa dostane na veľkosť kde je bábätko plodová voda a placenta. Ja som mala take pocity celé tehotenstvo. Je to individuálne ale áno môže byt. Aj vaječníky pracujú keďže vylučujú hormóny. Ja viem, je to stresujúce. Milión otázok ide hlavou. Mne kedysi povedala doktorka že to je obdobie kde sa za pár hodín veľa zmení. Ja som v 6tt nemala srdiečko a na druhý deň som šla na kontrolu kvôli neviem čomu a bolo ako zvon. A naopak, večer všetko ok, srdiečko bilo a ráno som už mala po spontánnom potrate... treba to vydržať a myslieť pozitívne. Držím palčeky.
@veronikaszabova teraz som si robila test našla som ešte rovnaký ako som si robila predtým.. strach bude asi stále .. Asi len veriť ❤
@babulka97 vyzera to super
@veronikaszabova ❤🙏
Strasne skoro ai sla na ultrazvuk.Teraz sa budea len zbytocne 2 tyzdne stresovat.Lebo v 5tr uz moze byt vidno ale ani vobec byt nemusi.
@babulka97 nestresuj, dopadne to dobre 🍀 musíš sa hodiť trosku do kľudu, lebo tento stres neprospieva v tehotenstve. Okrem toho ja som názoru, že človek si v takejto situácii dokáže naozaj privolať zle veci. Tak sa trosku upokoj, a pre zmenu rozmýšľaj nad tým ako bude všetko super a ako budeš o 9 mesiacov držať drobca na rukách. Ja sa viem vžiť do tvojej situácie, mám pár potratov za sebou, teraz som v 17tt. To, že to nedopadlo pred tým dobre, neznamená, že to tak musí dopadnút aj teraz. V 5tt je ešte moc skoro na to aby niečo videl, prides nabudúce a určite bude bit aj srdiečko už. Keď prekonas hranicu 12tt tak sa ti trosku uľaví, a kým prídu prvé pohyby doporučujem od 12tt angelsound kúpiť aby si sa ukludnila, keď budeš mat pocit že s babom niečo neni okej. Musíš myslieť pozitívne, inak to nedokážeš ovplyvniť, drzim palce 🍀
@pukanec123 ďakujem krásne 🙏
Ahojte pisem sem prvy krat dufam ze my budete vediet aspon troska pomoct.Poslednu ms som mala na konci Maja cely august sa snazime o babo a dnes ked som bola na wc po utreti som mala cely papier od krvy bolesti mam stale to bolo pred kazdou ms ci ovulacne dni ale ms bez bolesti vzdy som to mala len 2 dni vcera vecer na odpadnutie na vracanie bolesti krizou a dnes ta krv testy mam negativne na jednom je velmi slabunky duch vo stvrtok som objednana na krv a na moc neviem co cakat.To by bolo moje 3 tehu a velmi ponom tuzime roky pribudaju neviete co od toho cakat??
@babulka97 Cakanie je najhorsie.Ale ja som bola v 6.tyzdni na ultrazvuku a lekarka mi povedala, ze nevidno plod, ze to je pravdepodobne potrat, ale uvidime. Mali podozrenie aj na mimomaternicove, tak ma poslali do nemocnice na pozorovanie, kde mi na ultrazvuku povedali, ze co tam chcela lekarka vidiet, ked v takom tyzdni sa este dokopy nic vidiet neda. Po par stresujucich dnoch v nemocnici uz tam cosi bolo vidno a poslali ma domov, ze je vsetko v pohode. Este ked si mala nahodou neskor ovulaciu, tak este neskor sa to moze vsetko ukazat, tie prve tyzdne vedia niekedy aj lekari zle odhadnut. Skoda, ze to cakanie, je nekonecne, drzim prsty, nech to dobre dopadne
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@babulka97 ano, pri oboch tehotenstvach som uz v case meskajucej menstruacie mavala bolesti v podbrusku, ako keby zacinajuci menzes....drzim palce 👍