Užívanie OMEGA 3 v tehotenstve na podporu vývoja mozgu dieťatka.

zena2811
25. mar 2020

Ahojte tehulky, chcem sa poradit. Kedze pre vyvoj mozgu je dolezita omega 3 kyselina a hlavne zlozka DHA, beriete nejaky doplnok stravy? Mate nejaky overeny? dakujem

prea
25. mar 2020

@zena2811 ahoj z myprotein beriem omega 3-6-9 120 kaps. Na deň jednu 🙂 ale keď jem avokádo oriešky tak si nedávam tabletku načo

diaalex
25. mar 2020

@zena2811 ja som brala počas celého tehu femibion 🙂 hlavne 2ku az do konca 🙂

kiki68
26. mar 2020

Ties beriem is zaciatku femibion a jem ryby ako lososa, vlasske orechy si dam. Hadam staci

olma79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikus199
28. mar 2020

@prea ahoj ty beries tie my protein ?? Ja som im pisala a povedali mi ze niesu vhodne pre tehotne a dojčiace ženy 🙂 ale neviem prečo .. nič ti po nich nie je že su v pohode ??

prea
28. mar 2020

@nikus199 nič mi nie je 😂 ja som zas čítala že po prvé na všetkých takýchto doplnkoch musí byt napísané nevhodne pre tehotné a dojciace a po druhé prilisne sledovanie čo môžem a čo nemôžem má unavuje... fakt ja nie som chorá všetko si doprajem kavu, víno deci má nezabije hríby proste všetko s mierou 🙂

deean
31. mar 2020

@prea
@nikus199 Ja nakupujem z my protein pravidelne, mala som aj inositol a daily vitamins, dnes som si objednala omega 3-6-9 okrem handier a proteinovych doplnkov ako obvykle :D a este maju 42 % zlavu 🙂 pomer cena/vykon super 🙂

nikus199
31. mar 2020

@deean aj pocas tehotenstva??

zena2811
autor
31. mar 2020

@deean do tela netreba dodavat omega 6, tych mame zial az prilis vela. Spravny pomer omega 3:omega 6 ma byt maximalne 1:3, skutocnost je taka, ze 75% ludi ma 1:15 a viac - co je zle, vtedy vznikaju v tele chronicke zapaly. Da sa to otestovat aky pomer mas v tele. Ja akurat cakam na vysledky.

deean
31. mar 2020

@nikus199 nie som tehotna 🤷🏻‍♀️

deean
31. mar 2020

@zena2811 to som zatial neriesila, radsej prebytok ako nedostatok

zena2811
autor
1. apr 2020

@deean
Omega 3 su dobre mastne kyseliny, su protizapalove, ale OMEGA 6, su mastne kyseliny, ktore su ZAPALOVE - tie tiez potrebujeme, ale ked ich mas ovela viac ako omega3, vznikaju ti v tele chronicke zapaly, o ktorych ani nemusime teraz vediet, ale prejavi sa to neskor vo forme civilizacnych ochoreni - cukrovka, rakovina, srdcovo-cievne ochorenia atd..
Viem o com hovorim, venujem sa problematike skytych zapalov dlhsiu dobu. Preto ma v sucasnosti vela uz aj mladych ludi tieto problemy.
Odporucam knihu ZAPAL skyty zabijak od Davida Freja alebo knihu Nech je vase jedlo vasim liekom od DR.Paula Claytona.
Samozrejme, je to na tebe, len som chcela poradit, ze omega 6 naozaj do tela pridavat nemusime, mame ich prebytok.
Pekny den 🙂

deean
1. apr 2020

@zena2811 dakujem, cize ked mam prejavy psoriazy, radsej ich nemam brat? 🤔

zena2811
autor
2. apr 2020

@deean
psoriaza je vyslovene prejav nerovnovahy omega kyselin v organizme, jednoznacne prevysuju zapalotvorne omega 6 kyseliny. Idealne si to dat otestovat ako ste na tom. Aky pomer mate v tele teraz. Vtedy clovek vie na com je a moze sa na zaklade faktov rozhodnut ako dalej.

matthew84
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre