Užívanie Frontinu v tehotenstve

jajusa85
7. aug 2020

Ahojte kočky. Som na konci 14teho TT. Všetko v poriadku. Pred tehotenstvom som občas (2 až 3 x do mesiaca) brala pred spaním Antidepresivum frontin 0.25mg, pretože trpím panickou poruchou, ktoru našťastie celkom zvládam len občas mám stavy že nemôžem dýchať a pod. Od vtedy co som otehotnela som tabletku nemala ani raz. Včera som mala večer brutálny záchvat. Celu noc som nespala spotens, nevedela som sa ukludnit. Mam z toho hrôzu že sa to zopakuje. V pribalovom letáku sa píše ze v prvom primestri sa neodporúča. Mate niekto skúsenosť s týmto liekom v tehu? Ak by som si dala 1 tabletku priemerne raz za mesiac, môže to mať dopad na dieťatk? Doktora ma dovolenku tak neviem za kým s tým ísť. Dakujem

deti95060810
7. aug 2020

Tak jedna tabletka isto neublíži bábu, ale na druhej strane tieto lieky sa neodporúčaju v tehu.... A ešte Ad sa berú pravidelne , či tebe lekár dovolil brať podľa potreby? pre mňa je to novinka...😉

skalnicka02
7. aug 2020

@deti95060810 Frontin je benzodiazepamín je to ako neurol. Tieto lieky sa neberú pravidelne, iba vo vážnych prípadoch kedy prídu stavy.

jajusa85
autor
7. aug 2020

@deti95060810 no vzhľadom na to ze tie záchvaty mam veľmi občasné, v minulosti to bolo horsie, tak mi povedal ze keď to na mňa príde nech si dám ale pravidelne už neberiem dlho.

deti95060810
7. aug 2020

@skalnicka02 autorka píše že sú to antidepresíva... tak potom neviem...🙄

eliska13
7. aug 2020

@deti95060810 všimla som si, že ľudia berú lieky ani nevedia čo to je😦nie je to AD
@jajusa85 0,25 je slabá, ale aj tak si radšej dávaj viac x do dňa magnézium a potom sa spýtaj lekárky, keď nastúpi.Kamaratke dali nejaké co deťom dávajú na ukludnenie

skalnicka02
7. aug 2020

@deti95060810 v dobrom, mali by písať tí čo majú skúsenosť a vedia čo je to za liek

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre