Užívanie Duphastonu

slavkasarkanova
5. aug 2021

Ahojte potrebujem poradiť som v 6 tt a 5 dní gynekologička mi predpísala magnerot duphaston a no spú dosť sa bojím že by to uškodilo drobcovi a minulý rok som spontánne potratila.... a od začiatku ma pobolieva podbruško raz silnejšie raz slabšie... Dakujem za vaše odpovede 🙏

karhu
5. aug 2021

skor ti uskodi, ked to brat nebudes, toto dnes berie kazda druha🙂

hennyinnsbruck
5. aug 2021

Precitaj si pribalovy letak Duphastonu🤦🏼‍♀️

barus26
5. aug 2021

@slavkasarkanova duphaston dopomáha k udržaniu tehotenstva… Magnerot je magnezium.. Určite ti to nijako neublíži

hviera81
5. aug 2021

ta bolest je normalna. ja som mala tiez duphaston, som spinila. hlavne klud

lucijalucy
5. aug 2021

Presne preto to gynekologička predpísala.. aby to ublížilo 🤦🏻‍♀️

tianna
5. aug 2021

@slavkasarkanova ja som pri užívaní duphastonu mala MA.. A nie som jediná. Nehovorím že to súviselo, ale v ďalších tehu som lieky odmietla a deti v pohode donosila. Držím palce nech je najmä všetko ok 🙂

domip
5. aug 2021

V 8. týždni som tiež brala Duphaston a veru pomohol, bábo sa udržalo 🙂

slavkasarkanova
autor
5. aug 2021

@lucijalucy zlé tej odpovedí rozumiem alebo by mi to malo uškodiť?

slavkasarkanova
autor
5. aug 2021

@lucijalucy tak neviem či tomu správne rozumiem aby ublížilo?

simonkazga
5. aug 2021

@slavkasarkanova vola sa to, ze ironia. @lucijalucy narazala na to, ze preco by gynekolog predpisal nieco co ti ma uskodit? Duphaston je na udrzanie. Magnerot a nospa proti krcom

rivini
5. aug 2021

@slavkasarkanova duphaston alebo utrogest sa v tehu berie casto, hlavne ako prevencia toho, ze sa predcasne vycerpa zlte teliesko a dojde preto k potratu. Nechapem, preco sa zeny na tieto veci nepytaju lekarov, ale na forach...ved gynekologicka ti isto vysvetlila dovody, preco ti odporuca progesteron...

rivini
5. aug 2021

@tianna je mi luto, co sa ti stalo, tiez som to zazila. No Duphaston s tym urcite nesuvisi...98% MA zial sposobuju chromozomalne poruchy. Duphaston je progesteron, ten v tehotenstve v prvych 12 tyzdnoch nemoze narobit problemy, kedze telo ho produkuje aj samo a potrebuje pomerne vysoke davky. Praveze ma vyznam, ak ma zena nedostatocnost zlteho telieska a teda progesteron sa casto vycerpa, sliznica maternice sa zacne odlupovat a dojde k potratu...preto ma vyznam hlavne v tehotenstvach, ktore nasleduju po spontannych potratoch..

slavkasarkanova
autor
5. aug 2021

@rivini Nie nič nevysvetlila... Čo len počula že som už raz potratila hneď to predpisala

rivini
5. aug 2021

@slavkasarkanova a to nemas jazyk, ze sa nevies spytat, ked ti nieco predpisuje? Uz som to tu pisala-postup tvojej lekarky bol spravny, kedze si spontanne potratila, brat Duphaston=progesteron ma vyznam ako prevencia dalsieho potratu, kedze udrziava vystelku maternice a vyzivuje plod. Lekari totiz nepredpisuju tehotnym zenam lieky, ktore by mohli babatku uskodit.

ivetka0075
5. aug 2021

@slavkasarkanova duphaston je práve na to aby si nepotratila. Dáva sa ženám, ktoré už raz potratila. Ja v 2016 som mala potrat a v 2017 som znova bola tehotná a tiež mi to predpísala. Mala som úplne krásne tehotenstvo a narodil sa mi zdravý valibuk

ivetka0075
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivetka0075
5. aug 2021

@slavkasarkanova bolesti bruška sú normálne maternica sa rozpína. Len pokoj. Ten je najdôležitejší 🙂

tianna
5. aug 2021

@rivini áno, pokiaľ je nedostatok určite duphaston pomôže. Ale podla mňa by sa malo najprv vyšetriť či ho ozaj nedostatok ma.. Pretoze nie každé špinenie je spôsobené nedostatkom progesteronu.. Teda veľa ženám je predpisovany zbytočne.

slavkasarkanova
autor
5. aug 2021

@tianna ja som ale toto tehotenstvo nešpinila

rivini
5. aug 2021

@tianna Ja som skor reagovala na tu suvislost MA s progesteronom. A tiez si myslim, ze ono to je tazko vysetrovat hodnoty progesteronu pausalne...lebo tieto hodnoty sa menia dokonca v kazdom cykle. Ak napriklad prebehla ovulacia kvalitneho vajicka, vybuduje sa kvalitne zlte teliesko a teda dostatok progesteronu...Zena vsak moze otehotniet aj z vsjicka, pri ktorom sa nevytvorilo kvalitne teliesko...nastane teda tehu, zial prave kvoli predcasnemu vycerpaniu sa teliaska dojde k potratu...no a merat hodnoty az v tehotenstve uz nema velky vyznam, pretoze jeden den moze zlte teliesko este fungovat skvelo, o dva dni neskor nie.. to by zena musela chodit na odbery kazdy druhy den. A nie kazde spinenie je sposobene nedostatkom progesteronu, to je fakt. Fakt je ale aj to, ze plod zeny, ktora berie aj preventivne progesteron, ma v zasade lepsie vyzivovanie. Na to su uz pocetne vyskumy. Urcite ho nemusi brat preventivne zdrava, 25- rocna zena. U zien vo vyssom veku, alebo po spontannom potrate, ako u autorky clanku, ma preventivne predpisanie progesteronu jednoznacne zmysel.

tianna
5. aug 2021

@slavkasarkanova ak máš dobrú lekárku tak jej treba veriť.. Ja som môjmu lekárovi oznámila že nič brat nebudem, rešpektoval to a chvalabohu dobre to dopadlo 🙂 no ja som pri starších spinila a pri najmenšom dokonca silno krvacala. Teda dôvod bol u mňa evidentne iný.

miankass
13. aug 2021

@slavkasarkanova neboj sa, duphaston je na podporu. Ja som ho brala do 15tt

miankass
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre