Ahojte baby. Nemate niektora skusenosti s užívaním collagenu počas tehu ? Som v 7 tt. Moj obsahuje:kys. hyaluronovu, morsky kolagen - peptidy, koenzim Q10, vitamin C, zinok, biotin,prirodne farbivo. Dr a lekarnik mi povedali, že mi nevedia poradiť na 100%, že nič nieje vyslovene škodlivé len nevedia čo ta Q10.. Vyrobna frma mi odpisala že nemaju hlásené žiadne zle účinky od tehotnych žien, na krabicke je vsak zakonne "nevhodne pre tehotne a dojčiace". . Napriek tomu by som sa rada poradila aj s vami. Zaujima ma, či ste nemali pri užívaní ťažkost. Či by somho mala radšej vysadiť. Užívala som ho aj pred tehu 🙂
@stannielka ja užívam kolagén od werbey. Užívala som ho aj pred otehotnenim a zrejme je to niečo čo nám pomohlo otehotnieť konečne.
Sú tam vitamíny (skoro všetky okrem A), Q10, kyselina hyaluronova, kyselina listová, zinok,...
Bavila som sa s výrobcom (vyrába to kamarátova firma na Slovensku) a oni to v tehotenstve viac než odporúčajú. Bez pauzy. Nie je tam nič čo by tehotné nesmeli. Ja okrem toho dopĺňam len vápnik horčík a jód lebo to tam nie je. Treba si naozaj pozrieť zloženie a pozrieť dennú potrebu vitamínov a minerálov tehotnej. Ja mam 35rokov takže u mňa kolagén je denná záležitosť. Ci som tehotná alebo nie.
Ja som to riešila s gynekológom, povedal, že mám počkať s užívaním od 12tt. Ono sa väčšinou uvádza, že je sú tieto veci či iné doplnky, často i lieky, že sú nevhodné pre tehotné ženy ako taká ochrana výrobcu, keďže reálne nikto nebude nič na tehotnej testovať, či to zanechá následky na jej dieťatku. Užívam ho nakoniec asi od 16tt, lebo som na neho zabudla 🙂
Nemal by byt ziaden problem, je to predsa nieoc prirodzene sa vyskytujuce sa v strave, prave naopak moze mat mnoho pozitivnych ucinkov 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@stannielka to by zaujímalo aj mňa, tiež som užívala, teraz som prestala, lebo som v 9tt ale rada by som brala aj naďalej, len nie je tam vhodné pre tehotné ženy. Vraj to píšu na kopec výrobkov, lebo na tehotnych sa netestuje. Ale našla som 1, myslím dermocollagen a tam je písané vhodné aj pre tehotné ženy, len má polovičnú dávku kolagenu oproti tomu čo som brala predtým. Teraz síce nemôžem vyzivove doplnky kvôli nevoľnosti ani cítiť ale rada by som brala, keď mi to prejde.