Utrogestan na udržanie

margana
8. apr 2013

Ahojte,neviem ci tu uz bola taka tema abo nie,ale aj tak sa spytam...Cakam druhe babo,doktorka mi dnes povedala,ze som v 4-5 tyzdni,a predpisala mi Utrogestan,na udrzanie babatka...Bola som dost prekvapena,nakolko pri prvom som nic take nebrala....Pytala som sa,ci je vsetko ok,povedala ze vsetko je fajn,ale ze mam brat tie lieky mesiac,3 krat denne.....A ak by som z nich nahodou zvracala,ze si ich mam davat vaginalne...Dost som z toho zmatena....A este nieco,v pribalovom letaku sa ohladne toho lieku pise,ze v tehotenstve sa ma pozuivat len vylucne vaginalne....Tak som uz fakt z toho jelen,podla coho sa riadit,ci podla toho ako mi to lekarka povedala,abo podla toho co pisu v letaku..Mate niektora stymto liekom skusenosit?

jajus18
8. apr 2013

@margana ahoj.tak utrogestan sa zvycajne dava po umelom oplodneni na udrzanie plodu,ale mozno ti ho dala len tak preventivne.ja osobne som ho vkladala 3x2tab.vaginalne,ale poznam baby co ho aj normalne pili.utrogestan sa berie do 13tt,potom uz netreba.prajem vela stastia 😉

margana
autor
9. apr 2013

Ahoj...no dakujem za radu....ja si ho asi tiez zacnem vkladat,lebo po oralnom uziti sa citim z neho jak nadrogovana...strasne sa mi toci hlava,som celkovo malatna-a spomalena...vzala som ustne len dva krat,ale stacilo mi....tak zacnem aj ja vaginalne....este raz dik 🙂

michella7
9. apr 2013

ahoj ja som momentalne vo10tt tehu a tiež užívam utrogestan , kedže mám za sebou 3 potraty doktor mi ho predpísal na udržanie plodu. Vkladam si ho ale vaginálne 2x denne.

margana
autor
9. apr 2013

Ahoj,a kolko tabletiek si vkladas,po jednej?mne doktorka povedala,ze ked vkladat tak 3 naraz....neni to dajak vela?

michella7
9. apr 2013

ja si vkladám po jeden tabletke 2x denne ráno a večer . to nejak vela ti povedala ???

cinnamon111
9. apr 2013

Aj ja som užívala Utrogestan. Pri prvom tehu, som malal problémy - nedopadlo to dobre. A pri druhom , mi ho dali automaticky. Je to nejaka forma estrogénu a má napomôcť k udržanie plodu v I.rim. Potom sa už neužíva. Ale to ti neublíži, určite to napomôže. Ale ak ti ho doktorka predpísala, tak asi ti mala povedať prečo...lebo štand. sa nepredpisuje všetkým - len preto že si tehu....

94
10. apr 2013

@margana ja si vkladám 3x2 tabletky. Pýtala som sa či je nejaký problém keď ho mám užívať, a doktor mi povedal že problém nieje ale že neexistuje iná prevencia proti potratu....a že utrogestan je vlastne akoby preistotu. Problémy nemám, ale otehotnela som po užívani clostilbegytu...nakoľko mám PCO. Mám ho užívať cca do 11tt.
🙂

margana
autor
10. apr 2013

No tak mne gynekologicka povedala ze oralne 3 krat denne po jednej tabletke,a ked vaginalne tak 1 krat,3 tabletky naraz.......a vam tiez byva po nich zle?..ja teda nezvraciam,ale som strasne otapena,a toci sa mi hlava,normal mam spomalene reakcie z nich....sa citim jak nadrogovana 😕

mauerka
10. apr 2013

@margana Davaj ich vaginalne - ja som skusila len raz dat oralne a tocila sa mi hlava, zle od zaludka... a okrem toho mne bolo v CAR povedane, ze aj kvoli vstrebavaniu je lepsie zdola

mauerka
10. apr 2013

@margana a to davkovanie - je zvlastne, este som necitala ze 3 naraz a potom 24h nic... vacsinou sa vklada kazdych 12hod, aby sa udrzala stabilna hladina toho progesteronu...

michella7
10. apr 2013

tiež som prekvapená z toho že 3naraz, zdá sa mi to vela, možno preto vám býva tak nevolno. Ja si ho davam 2x za den po jednej vaginalne a dnes mi dr. povedal že mam znižit davku len na 1 denne a začínam 11tt ešte mám asi balenie na týžden a pol.

lerinka
10. apr 2013

@margana
tiez ho beriem 3 x 2 vaginalne,pretoze som od 5tt, cize tri tyzdne spinila, mala som duphaston a az vcera mi to preslo na piaty den brania aj utrogestanu...predpokladam,ze zabral on 🙂 otehotnela som prirodzene,ale aj prve dve tehotenstva boli s krvacanim,tak verim,ze uz je to ok

lussi2
10. apr 2013

@margana ahoj ja som ich jedla 2 krat denne, ale bola som mz nich ako pila tak mi kazal davat jednu denne.

margana
autor
11. apr 2013

No ved aj mne sa to zda vela,supnut si tam 3 naraz...vcera som jej pre istotu este volala,a znova sa spytala na to davkovanie,reku mozno som to zle pochopila,ale nie,zas mi povedala,ze ked vaginalne tak 3 naraz.....tak ja fakt neviem,ze ci ju mam pocuvat,alebo ci si mam to davkovat sama,zeby som si vkladala 3 krat denne po jednej....fakt neviem... 😕

amstelko
11. apr 2013

@margana Myslím si,že to zvýšené vaginálne dávkovanie ti dala preto,lebo keď si ich budeš vkladať,tak ti začnú trošku vytekať von a budeš musieť nosiť intímku,a tým pádom ich nebudeš mať také množstvo v tele.Je lepšie si ich dávať vaginálne,v centre bo IVF odporúčajú stále vkladať vaginálne aj po štyri guličky.

ludinka
11. apr 2013

@margana ja som si davala 2x denne po 2 a je pravda ze velka cast zo mna vytekala

margana
autor
11. apr 2013

Aha.....takze radsej si to budem vkladat na noc....

margana
autor
11. apr 2013

A este pouzivate na vkladanie aplikator?....lebo neviem ci sa to prstami zasunie dostatocne hlbko..

michella7
11. apr 2013

nie, ja si to zasúvam prstami a snažím sa čo najhlbšie, ale aj tak musím nosit intímky lebo mi to vyteká .
@margana

zuzanka7834
22. jan 2014

Ahojte zienky, neostal Vam nahodou doma zvysny Utrogestan? Surne ho zhanam, lebo v lekarnach sa uz dostat neda a Duphaston uzivat nemozem, lebo som nan alergicka. Prosim ozvite sa mi do IP, ak by ste nahodou este nejaky nasli na policke 🙂 Dakujem krasne!
@margana @jajus18 @michella7 @cinnamon111 @94 @mauerka @lerinka @lussi2 @amstelko @ludinka

ludinka
22. jan 2014

@zuzanka7834 neviem odkial si ale v cechach sa da kupit, okrem neho sa da este pouzit aj nejaky gel -nazov neviem ale je drahy

zuzanka7834
22. jan 2014

@ludinka CR je pre mna daleko a okrem toho som niekde pocula, ze ho vydaju iba na recept, takze nemozem ani nikoho poverit 😒 No, je Crinon Gel a Lutinus ale oba stoja skoro 30eur, co je uf strasne vela! Preto by som rada odkupila ak niekomu nahodou ostal 🙂

ludinka
22. jan 2014

@zuzanka7834 neviem odkial si, ale skusala si aj lekarne ktore su vedla CAROV? tam by ho podla mna este mohli mat

crystal18
20. mar 2014

hallo potrebujem surne pomooooc!!!

crystal18
20. mar 2014

UTROGESTAN napredaj kto ma ozvite prosíííííím 0944 598 160!!!!

zuzi2
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kvetinka988
15. máj 2014

mam zvysny utrogestan

nikaaaaa
15. máj 2014

@kvetinka988 ahoj za kolko by si mi ho dala a kolko je toho ?

evadek
16. máj 2014

@nikaaaaa utrogestan je uz v lekarnach ...minimalne v Bratislave urcite je...🙂..dnes som si ho vybrala...

blcha76
1. júl 2014

Ahojte, nemáte niekto na predaj zvyšný utrogestan? Ďakujem.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre