Našu dcérku uspavame skakanim na fitlopte,inak nezaspi,čiže každý večer a cez deň si tak 10 minút poskaceme kým zaspí,moja otázka je, nie je to nebezpečné ak čakáme bábätko?ešte sme len na začiatku,ďakujem za všetky odpovede.
@evuska135 má 11 kíl momentálne,tiež sú dni keď je to dlhšie ale väčšinou je to rýchlovka,neviem ako ju odnaucit od toho
@gumkacik46 noo to uz je teda dost vaha, treba si davat pozor, my sme maleho vobec nevedeli oducit, bol to hrozny boj, plac, nervy ale ked mal 1,5r sme s tym sekli lebo maly mal asi 13kg a bolo to uz hrozne na chrbat
@evuska135 no naša má rok,ale tak asi budeme musieť aj my prestat
Čakám dieťa som v 4tt a chodím cvičiť rovnako ako som aj chodila takze fit lopa asi neuškodí 🙂
@gumkacik46 ja som tiež uspavala na fitlopte a potom som ho naucila na postieľku. Metoda kontrolovaneho plaču. Za 2 týždne zaspaval sám. Od vtedy zaspí v postieľke sám bez problémov, bez placu 🙏🏽
@bibg prosím ťa o čo ide v tej metóde?len mi nevrav že dva týždne ju mám nechať plakať lebo to nedokazem😕
tiez som starsieho uspavala na lopte, proste som s tym postupne prestavala, lebo som nepotrebovala, aby som sa napr zacala otvarat, co sa ale asi deje az vo vyssich tyzdnoch. proste som maleho postupne hupala kratsie a kratsie, trochu pohupala, aby vedel, ze sa ide spinkat a lahla si s nim do postele. tak plynule, nie zo dna na den... este mas cas, skus, ked to je teraz 10 minut, skus tak v polospanku ju dat do postele, stale ju drz. potom len chvilku pohupat a lahnut si do postele, ked je este hore a nakoniec rovno do postele.
@gumkacik46 skus si naštudovať ale ide o to že ho tam necháš a keď začne plakať prídeš po 2 minútach utíšis, povieš že je všetko v poriadku pohladkas a odídeš. A stupňuješ intervaly ako často tam ideš. Potom prídeš po 5 minútach, 7, 10 a tak ďalej. Samozrejme treba vedieť kedy dieťa naozaj plače alebo iba trucuje. Ale po roku už to žena vie 🙂 a najdôležitejšie je nevyberať z postieľky. Syn sa po týždni naučil že prídem po 3 minútach sa naňho pozrieť a po dvoch týždňoch zaspaval úplne sám. Teraz keď sa ho opýtam či ideme buvat so postieľky tak ide sám 🙂 plače len naozaj keď mu niečo chyba. 🙂 skus pozrieť na internete. U nás to nebolo nič drastické. A predsa dieťa inak ako plačom nevie vyjadrit čo chce. 🙂
@zabina27 ďakujem vyskúšam,lebo presne toho sa obávam čo bude o pár mesiacov
@bibg už som dačo čítala na nete,keď bude manžel doma skúsim,lebo sama ja ju nenechám viac ak 30 sekúnd plakať😅 ďakujem za radu
@gumkacik46 prepáč ja som písala v mužskom rode ako o mojom synovi 😄 tak ja som taká neni, keď nema dôvod plakať a trucuje tak nech plače. Väčšinou sa aj tak ukľudni keď sa naňho nedivam ale nás má aj obdobie vzdoru 😄 ja som ho to učila keď mal 7 mesiacov takze neviem koľko to bude trvať u ročného 🙂 ale držím palce
U nás to síce nebola fit lopta ale kočík. V roku sme prešli na postieľku. Zo začiatku som ho v nej hojdala, hladkala, len aby si zvykol na postieľku. Potom asi po mesiaci som iba ležala vedľa neho na posteli a asi po dvoch týždňoch som ho položila do postieľky, dala zajačika a odišla. Nikdy som neodchádzala keď ma videl, vždy som ho otočila chrbtom od dverí 😀 a odišla. Keď začal plakať tak som dala časovač na telefón, že ak neprestane po 30 sekundách, tak ho prídem ukľudniť. Občas aj desaťkrát som tam išla kým sa neuklúdnil. Teraz už máme limit 2 minúty, ak neprestane, prídem, utíšim, odídem. Za chvíľu ma 1rok aj 9 mesiacov a z týždňa tak musím ísť cca raz, ostatné dni pekne zaspinká.
Držím palce aby si to zvládla, viem že to nie je ľahké, ja tiež ťažko znášam plač, ale bolo to najlepšie rozhodnutie doteraz 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Myslim ze 10min to neuskodi ak mala neni tazka. My sme to mavali aj 45 min🤦♀️