Zdravím chcela by som sa opýtať užívala ste niektorá v prvom trimestri tehotenstva ursosan? Ja som v 8tt a mam ho predpísaný, mam predpísanú lagosu a ursosan, len sa obávam keďže na ursosan je napísané že nieje vhodné podávať tehotným ženám v 1 trimestri ci to nebude mať nežiaduci vpliv na miminko.. Viete mi prosím poradiť? Ďakujem
@oliolijanka no prave ze ja to mam na predpis od hepatologa.. A tam mi akoze povedali ze to nebude mat ziadny negativny vplyv.. Ale som neista.. Oni mi to kazali brat pretoze som mala extremne vysoke hodnoty na pecenovych testoch..
@saxanka5 Skus oslovit ineho hepatologa alebo gynekologa alebo ineho odbornika, popripade sa opytaj na nejakom inom fore, nejakom medicinskom.
Tu ti naozaj styri mamicky mozu napisat, ze to brali a nic sa nestalo, co neznamena, ze sa nic nestane ani vam.
Obavy mas opravnene.
Ta tabletka je podla letaku zakazana v prvom trimestri. Neda sa aspon mesiac dva pockat a potom zacat s liecbou?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@saxanka5 Tak som si precitala letak oboch liekov a teda mi v hlave vyvstala otazka, ze ak ti tu na mk niekto napise, ze to v tehotenstve bral, budes to uzivat aj ty?
Ja odbornicka nie som, ale kedze ti tu nikto neodpoveda:
Ursosan v ziadnom pripade.
To druhe treba zvazit, pretoze je tam vytazok z ostropestreca a ten by tehotne tiez uzivat nemali.
Ja myslim, ze by si to mala vydiskutovat s odbornikom, ktoreho odmeny nie su zavisle od mnozstva predpisanych tabletiek.