Ursosan v prvom trimestri tehotenstva

saxanka5
21. apr 2021

Zdravím chcela by som sa opýtať užívala ste niektorá v prvom trimestri tehotenstva ursosan? Ja som v 8tt a mam ho predpísaný, mam predpísanú lagosu a ursosan, len sa obávam keďže na ursosan je napísané že nieje vhodné podávať tehotným ženám v 1 trimestri ci to nebude mať nežiaduci vpliv na miminko.. Viete mi prosím poradiť? Ďakujem

oliolijanka
21. apr 2021

@saxanka5 Tak som si precitala letak oboch liekov a teda mi v hlave vyvstala otazka, ze ak ti tu na mk niekto napise, ze to v tehotenstve bral, budes to uzivat aj ty?
Ja odbornicka nie som, ale kedze ti tu nikto neodpoveda:
Ursosan v ziadnom pripade.
To druhe treba zvazit, pretoze je tam vytazok z ostropestreca a ten by tehotne tiez uzivat nemali.
Ja myslim, ze by si to mala vydiskutovat s odbornikom, ktoreho odmeny nie su zavisle od mnozstva predpisanych tabletiek.

saxanka5
autor
21. apr 2021

@oliolijanka no prave ze ja to mam na predpis od hepatologa.. A tam mi akoze povedali ze to nebude mat ziadny negativny vplyv.. Ale som neista.. Oni mi to kazali brat pretoze som mala extremne vysoke hodnoty na pecenovych testoch..

oliolijanka
21. apr 2021

@saxanka5 Skus oslovit ineho hepatologa alebo gynekologa alebo ineho odbornika, popripade sa opytaj na nejakom inom fore, nejakom medicinskom.
Tu ti naozaj styri mamicky mozu napisat, ze to brali a nic sa nestalo, co neznamena, ze sa nic nestane ani vam.
Obavy mas opravnene.
Ta tabletka je podla letaku zakazana v prvom trimestri. Neda sa aspon mesiac dva pockat a potom zacat s liecbou?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre