UPT a následné tehotenstvo

25. aug 2023

Bola som na UPT v Júni...teraz som zistila že som tehotná..aké sú tam riziká?

colsami
25. aug 2023

Rizika coho? Pre dieta? Ci rizika ze chces ist na dalsie UPT?

autor
25. aug 2023

@colsami pre dieťa

jj298
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
la_dolce_vita
25. aug 2023

ďalší zákrok jej neurobia teraz, neviem pochopiť takúto nezodpovednosť. Keď sa mi toto stane, tak sa poučím a dám si nabudúce pozor.

autor
25. aug 2023

Ja sa pýtam riziko pre dieťa ....

anjelicek26
25. aug 2023

Riziko pre dieta nie je ziadne.

sense
25. aug 2023

Pre dieťa? Ziadne

martul
25. aug 2023

@colsami
@la_dolce_vita
@jj298 ale baby, nereagujte, ignorujte túto chuderu, ak sa to niekto nenudí a je to vymyslené.

svetlonos
25. aug 2023

Ale baby, ved mohla ist zo zdravotnych dovodov, to my nevieme predsa.
Autorka, ja som spontanne potratila hned na zaciatku, vycistila som sa bez kiretaze len s dupadtonom.
O dva mesiace neskor som otehotnela a maly je zdravy, tehotenstvo v pohode, ziadne problemy sme nemali 🙂

mamina7070
25. aug 2023

rizko pre dieta je ze zdedi tvoju mentalnu vybavu 😉

mamina7070
25. aug 2023

@svetlonos porovnavat UPT so spontannym vycistenim sa po MA vo velmi skorom stadiu tehotenstva je mimo

autor
25. aug 2023

UPT mi robili z dôvodu nevyvíjajúceho sa tehotenstva...a nečakala som že tak rýchlo sa niečo stane aj keď sme sa chránili od tej doby sme mali asi 2x nechránený sex...lebo sa bojím že zas sa to vyvíjať nebude...a že či náhodou ešte dačo tam nie je po zákroku čo by dieťatko ohrozilo.

gejb
25. aug 2023

@svetlonos ľahšie je hneď začať niekomu nadávať, nemajú mentálne kapacitu na to aby pochopili otázku a zodpovedali. Alebo nereagovali.

anjelicek26
25. aug 2023

@svetlonos presne tak,kludne to mohli byt zo zdravotnych dovodov, tieto predsudky nemam rada tu na konovi. Mam kamosku, co nevedela ze je tehotna, brala silne lieky, riziko poskodenia plodu obrovske, odporucili UPT.. odplakala si to to riadne...

mamina7070
25. aug 2023

tak nepis UPT lebo to je oznacenie ukoncenia prosperujuceho tehotenstva a ziveho plodu
a neboj sa bude to ok puzivas asi kyselinu listovu oddychuj 😉

anjelicek26
25. aug 2023

Takze ti robili kyret, lebo tehotenstvo neprosperovalo a nie UPT...drzim palce,nech to tentoraz dobre dopadne.

autor
25. aug 2023

@mamina7070 neužívam nič.

autor
25. aug 2023

@anjelicek26 ďakujem

mamina7070
25. aug 2023

tak nasad tehotenske vitaminy pripadne kontaktuj lekara

gejb
25. aug 2023

@mamina7070 si sj prave vymyslela poučku co je UPT?

selena_luna
25. aug 2023

autorka, potom to nie je UTP, ale kyret. Aj ja som otehotenla po kyrete, mnohe z nas, byvaju to prosperujuce a zdrave tehotenstva . Rizika kyretu vsak su , je to normalna operacia - kedze ti nasilu otvorili krcok maternice, tak mas o 20 percent vyssiu sancu predcasneho porodu. ale napriklad ja som prenasala, takze sa nemusis bat, krcok sa pravdepodobne dobre zahoji.
drzim palce.

mamamasama
25. aug 2023

Zisti si rozdiel medzi UTP a kyretážou aj keď si myslím, že nešlo o kyretáž

gejb
25. aug 2023

@mamamasama UPT (umelé prerušenie tehotenstva) sa robí tromi spôsobmi- medikamentozne, miniinterupcia a klasická interupcia co je kyretaz. Autorka sa vyjadruje správne.
Upt sa robí z viacerych dovodov aj tych zdravotnych

sense
25. aug 2023

@mamina7070 upt nie je ukončenie prosperujuceho tehotenstva ale umelé prerušenie tehotenstva. Čiže upt môže byť aj zo zdravotných dôvodov. Netreba hneď začať nadávať do rajd, nezodpovedných atď

la_dolce_vita
25. aug 2023

Tak to samozrejme uplne ina situacia, ospravedlnujem sa.

lavender94
25. aug 2023

@mamamasama tak pokiaľ viem pri upt sa robí kyretáž. Sa tu zavzdušňujete niektoré nad tým, že nevie čo je upt a neviem čo a samé neviete. Upt zo zdravotných dôvodov je stále upt akurát to asi prepláca poisťovňa, ale zákrok je to úplne rovnaký ako pri interrupcii na vyžiadanie

sella38
25. aug 2023

Asi týždeň si hryziem do jazyka a klepem po prstoch, ale už mi to nedá... toľko hlúpych, zákerných žien, koľko je na tejto stránke v poslednej dobe je neuveriteľné. Len rýpať, striehnuť na každú tému, kde si dokážem svoje "virtuálne hrdinstvo".. kde sa vo vás berie toľko zla. Lebo áno, ste extrémne zlé niektoré...
Určite sa dotknuté budú pýtať, že tak čo tu robím.... sama seba sa pýtam, že čo tu robím a asi najvyšší čas opustiť to tu...
Hnus! Môžete sa hanbiť...

mima172
25. aug 2023

Keď si zvolila skratku "UPT", tak to nebolo úplne šťastné, hoci skratka je správna (veď vieš ako to myslím). https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/gynekol...
K otázke - potratila som 3x, z toho 2x šlo o to, čo u teba, čiže o zamlknuty potrat a bolo potrebné čistenie. Riziká sú v tom zmysle, že maternica ešte nemusí byť dostatočne zregenerovaná, no keďže sa bábo "uchytilo", tak je veľká šanca, že už zregenerovaná je 🙂 Mysli pozitívne, zavolaj na gyndu, možno ti bude chciet tvoj lekár nasadiť niečo na podporu udržania, možno nie, no za opýtanie nič nedáš. Držím palce 🙏

lauriik
25. aug 2023

Mistne zeny nevedia co je UPT a ze sa robi aj so zdravotnych dovodov. Tu sa pri neprosperujucom tehotenstve pouziva len pojem kyret ale aj kyret je UPT. Raz sa umelo prerusi tehotenstvo a je jedno z akeho dovodu preboha 🤦🏼‍♀️
Ak prebehla od prerusenia ms tak by mali byt rizika rovnake ako pri normalnom tehotenstve.

kiki68
25. aug 2023

To nie je UPT, ale kyretaz. Hoci je to vlastne to iste, len u Teba sa to tehu nevyvijalo a tak sa rozhodli lekari to ne tahat dalej a neohrozovat dalsie tehu. Cize rizika pre dieta nie su ziadne, ani pre Teba, vela zien to absolvuje pre neprosperujuce tehu. Limit podla lekarov je pol roka, ale mne lekari povedali, ze ked to nie je molarne tehotenstvo ( ze by tam boli uz nejake zle bunky pritomne), tak mozes byt po 2 mesiacoch tehu bez nejakych rizik. Urcite zacni brat femibion 1, skrz vyzivu dietata a moze to pomoct. Potom ist na hematologiu a zistit, ci nemusis riesit krv. Ako urcite budu davat do 20tt viac pozor lekari, nakolko pricina toho , ze to predtym nedopadlo dobre sa asi nenasla. Drzim palce.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre