Únava v tehotenstve a práca

7tinka7
5. okt 2023

Ahojte, prosim ake mam moznosti ked som v 9 tt zatial mi do konca oktobra dovolili pracovat z domu nakolko som mala krvacanie a tazkosti (som po 2 potratoch)
Ale neviem si predstavit vratit sa skor ako po novom roku do prace ak vobec. Na pn ist nechcem moc ani na to podstate nemam diagnostu ale neviem si predstavit rano cestovat do a z prace + sediet v kancelarii kde chodia socialne slabsi a trestanci.. Hlavne u nas viac bab dalo vypoved a ide sa prerozdelovat ich praca. Moja praca sa da vykonavat aj cisto z domu som naborarka ale v personalke kde ideme na kvantitu ..
Neviem ci sa mam opustit pred dr ako to je nahovno nechcem zo seba robit obet ale fakt si neviem predstavit sa tam vratit a fungovat 12 hodin. Uz teraz mam paniku ze bude november

ness222
5. okt 2023

@7tinka7 tak podla toho co pises asi tvoje moznosti su jedine vypoved, alebo PNka.
Chapem ze sa ti nechce byt na PN, ani mne nie, no tiez som po potrate, dennodenne som cestovala busom 50 km tam a 50 naspat co zaberalo vela casu, velmi ma praca psychicky vycerpavala a stresovala ( najma moj nadriadeny) a aj to samotne dochadzanie. Kludne by som mohla robit cisto z domu, keby mi to bolo umoznene bola by som stastna, no vedenie mi to uz len z principu nedovolilo kedze uz je po covide a uz sa z domu robit nemoze, nikoho nezaujima ci som tehotna, tak som si povedala ze kaslem na to, babatko mi je prednejsie a od 17. tyzdna cca som na PNke, chvalabohu dr.bola ustretova aj ked tiez nemam diagnozu na PN. Psychicky a aj fyzicky mam ovela vacsi klud doma, aj ked mam viac casu rozmyslat nad hlupostami 😂

nafka0483
5. okt 2023

Po 2 potratoch nemas tehotenstvo povazovane za rizikove? Moje lekarka v takom pripade odporuca PN a pokojovy rezim.

7tinka7
autor
5. okt 2023

@ness222 vypoved asi moc nepomoze lebo mam 2 mesacnu vypovednu (po novom roku mame vzdy hluche obdobie) klud atd..
Len neviem co mam povedat dr je ine vyliat srdce tu ako dr ako to mame v praci nahovno a jak ma chcu zavalit pracou😀 idem este 1x v oktobri na pol dna do prace rozmyslam ze poviem ci mozem byt do konca roka doma a ak nie ze budem musiet zvazit pn. Verim ze ked z 4 bab to ostane na dvoch tak ustupia - keby som z domu je to relativne ok teda aspon zatial ma to nestresuje i ked este nemam novu agendu.. a tiez vedia ze som tento rok 2x potratila cize cakala som empatiu ale nie 😂...

7tinka7
autor
5. okt 2023

@nafka0483 nie nebola som poslana ani na vysetrenia nakolko prve biochemicke sa vraj nepocita a missed som mala 1 cize spadam do spupiny nahoda sa stala. 🙄 zmenila som 3 gyn kazdy ma rovnaky nazor. Dr posledna nova to vysvetlila tak ze sa to stava a ze ma nechce stresovat vysetreniami ale mna stresovalo nemat tie vysetrenia a skusat tretie dieta tak som si ich zaplatila sama a nastastie vsetko ok 🙏 ale ano tiez nerozumiem pre co nemam narok na rizikove rsp kludovy rezim

nika11103
5. okt 2023

No , tak to Áno …. Biochemické ak ich naozaj nie je viac ako 3 nikto riešiť nebude a missed abort taktiež nie . Vraj sa nám to môže stať kedykoľvek 🤨 samozrejme zas ak ich nie je tak veľa … ale ja tá úplne chápem , pracovať takto s ľudmi od rana do večera sranda nie je a ak sa na to necitis a nechce tá vypísať ani dr , naozaj jediná možnosť je dohodnúť sa so zamestnávateľom . Ty máš dajme tomu výhodu oproti mne že môžeš vykonávať svoju prácu z domu . Ja tu moju by som nikdy nemohla nakoľko robím front office so zákazníkmi a moj zamestnávateľ nemá možnosť homeworku. Ja by som na tvojom mieste sla za vedením a naozaj slušne s pokorou ak teda môžeš robiť doma povedala , že ta práca stresuje a máš hrozné skúsenosti za sebou . Neviem ako sa k tomu postavia , každopádne ti moc moc držím palce hlavne nech ste obaja zdravucki

ness222
5. okt 2023

@7tinka7 tak skus si to najprv v praci vybavit, idealne by samozrejme bolo keby si mohla pracovat na homeoffice, ako hovorim kebyze mne to zamestnavatel umozni ani nad pnkou nerozmyslam, ale ak ti nedovolia pokracovat v homeoffice, normalne by som povedala dr.ze dochadzanie ta strasne vycerpava, a aj praca, ze poprepustali nejakych zamestnancov tak mas teraz este ovela viac prace ako doteraz, ze uz to proste nedavas, ze psychicky aj fyzicky si v strese a medzi recou spomen aj tie 2 potraty. Podla mna ta neodmietne, maximalne mozno poznamena nieco o tom ako tehotenstvo nie je choroba a pod. Ale na to sa mozes vykaslat v podstate, dr. nevie co prezivas, nema za sebou 2 potraty a berie to inak ako ty.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
7tinka7
autor
9. okt 2023

Dakujem dievcata za rady, dnes som vyklopila vsetko na sefku nakolko uz sa mi aj tazko chodi velmi ma boli podbrusko jak keby kamene taham.. tak mi schvalila HO do konca roka a potom uvidime. Narovinu som povedala ze robit mi doma nevadi ale neviem ani chodit cize ak nebude HO budem ziadat pn. Kedze mame momentalne kriticke obdobie vo firme tak ho je lepsie ako pn 🙏🙏 a mojim financiam tiez 😂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre