Ahojte, ako to je z ultrazvukom v od12tt?boli ste niektorá z vás inde ako u vášho gynekológa? Myslím tým sono clinic a podobne.Lebo môj lekár, mi nič nehovoril že sa tam mám objednať, na sono po 12tt. Boli ste aj na svoju žiadosť?
az v 22 a 30tt som bola inde
ja osobne som nebola vobec inde - moj lekar robi vsetky vysetrenia sam, ja som necitila potrebu a kedze z jeho strany nebola ziadna indikacia, ze by som mohla/mala ist, tak som ani nesla 🙂 ak mas lekara, ktory za standardnych okolnosti robi vsetky UTZ v jeho ambulancii, kym nebude mat nejaku indikaciu on ta neposle, cize bude to len na tvojom rozhodnuti a preferencii ci chces/nechces a preco chces/nechces
Hned pri potvrdeni tehotenstva mi dala vymenny listok na kombinovany test medzi 11.-13. tyzdnom do Sonoclinic a aj na morfologicky ultrazvuk v druhom trimestri.
Moja lekarka nema certifikacie na prenatalnu diagnostiku, vyvojove vady a pod., takze taketo podrobne vysetrenie nerobi.
Ja som bola u Grochala v Martine na skreeningu v 12tt ale to preto ze uz mam 35r. V prvom tehotenstve som bola u neho prvy krat az v 20tt na morfologickom utz. Je to pekny zatitok, aj vsetko krasne skontroluje. Ale je to na tebe, mne moj dr. povedal ze tam mozem ist ak chcem, ale ziadny vymenny listok ani odporucanie ti netreba. Je to na tebe a tvojich nakladoch ci sa objednas aj niekde inde alebo nie 😉
@nafka0483 neviem co vsetko kontroloval - tipujem, ze skontroloval co bolo treba (morfologiu, kosticky, zakladny check organov, zmeral, ...), zhodnotil, zapisal, pretlmocil mi, oficialnu certifikaciu nema ale to napr. nema lekar 99% bab u nas v terminovkach a vela z nich (statistiku som si nerobila) nikde inde nebolo, moj lekar nie je to Grochal alebo Slezak to isto nie ale je to fakt odbornik a kedze vsetko bolo v poriadku, tak ma nikam neposlal
@nafka0483 ako ma to svoje vyhody aj nevyhody - nebudem klamat, ze sme tiez nezvazovali ist este inde, lebo ked pocuvas ako podrobne to robi napr. Grochal, ze to je vyslovene "zazitok" a jasne nielen po zazitok tam ides 🙂 tak sa aj zamyslis, ideme/nejdeme ale kedze ten moj ma aj 3D/4D a ukazal mi tiez vela veci (co viem, ze bezne nerobia), tak ma to tak nejako ukludnilo...ale necudujem sa veru, ze zeny chodia aj inam
Ja som sa sama objednala ku inému Dr, ktorý robí podrobnejšie sono
Áno myslela som to 3d/4d tak som rozmýšľala či ísť alebo neísť, keďže je to moje prvé tehotenstvo, tak chcem mať istotu že je všetko v poriadku.. A v sono clinic s kým ste boli spokojní? Keďže je tam tých doktorov viac?
@petamich Mne to 3D a 4D ani neurobilo taky zazitok ako klasicke ale hlavne to ako presla hlavicku - mozog, komory, nosova kosticka, sijove prejasnenie, oci, usi, horne a dolne zuby - take detaily ze waw a takto komplet cele telo, premerala nielem tlkot srdca ale este asi 2-3 dalsie veci a frekvencie, neviem uz ani co to bolo. Cievy, aj pupocnikove cievy, moje co idu do bruska. Fakt tak podrobne ze waw bol to zazitok 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@simik7192 ak myslíš tie 3d a 4d to som.sa objednávala sama doktor sa nepýtal ci chcem ci budem chcieť ani ze musim ak myslíš to tak to je na tebe.