Týždeň tehotenstva nesedí s poslednou menštruáciou

zuzu1104
20. jún 2013

Ahojte žienky! Chcela by som zistiť či sa niektorej stalo niečo podobné a dopadlo to v pohode. Poslednú menštruáciu som mala 7.4, 5.5 mi mala dojsť ďalšia, ale už neprišla. Ani 10 dní po predpokladanom začatí menzesu som nemala pozitívny test, tak som sa na 14 deň objednala k lekárovi na krv a zobral ma hneď aj na sono. Na sone nevidel nič len zväčšenú maternicu(17.5) a aj HCG som mala len nad normu. 13.6 som bola na kontrolu a ultrazvuk mu ukázal, že som v 4 týždni a teraz v pondelok 17.6 mi povedal, že končím 5 týždeň teda 4+6 ( gestačný vačok mal 12 mm) a mala som aj výsledky z krvi a povedal, že HCG mi zhruba zodpovedá tomu týždňu, čo som podľa sona. Zajtra idem opäť na krv a v pondelok opäť na sono, ale mám veľký strach. Môže to byť reálne, že to tak je? Ja som z toho už úplne zmagorena a doslova sa trápim a bojím. Jedno dieťatko už mám a pri ňom som zistila, že som tehotná až v 3 mesiaci. Tehotenské príznaky mám normálne. Silná bolesť v prsiach a sú riadne naliate aj mi ráno býva dosť ťažko a samozrejme mám aj také ako predmenštruačné bolesti a som stále veľmi unavená a k tomu ešte aj v noci zle spím a ráno sa skoro prebúdzam. Nechápem prečo mi neprišla menštruácia, keď som podľa toho ešte nebola ani tehotná. Mohlo sa to všetko až tak posunúť? Raz sa mi stalo, že keď som mala veľký stres, tak menzes vôbec nedošiel, je pravda, že aj teraz bol stres, ale fakt netuším. Ani nerozumiem ako to mám teraz rátať, lebo od poslednej menštruácie nemôžem. Poraďte mi prosím. Za každý názor budem vďačná.

ikke
20. jún 2013

@zuzu1104 a naozaj mavas bezne vzdy cyklus 28 dni (ok, plus-minus take dva dni)?
stres velmi casto posuva ovulaciu a predlzuje tak cyklus, a ano, kludne aj o mesiac.
s "ratanim" si hlavu nerzatazuj, na to je doktor, aby to spravne urcil 😉 uz mal urcite aj komplikovanejsie pripady.

barboritta
20. jún 2013

mne to tiež nesedelo,rozidiel viac ako 2 tt,pri pôrode som zistila že ešte viac,dopadlo to super.uvidíš že bude všetko o.k,len ovulácia sa ti až takto posunula. 😉

angua27
20. jún 2013

@zuzu1104, hlavne kľud. ako písala ikke, stres, choroba, ale aj obyčajná nepohoda môže cyklus úplne rozhádzať. mne prvé tri mesiace v roku (kedy mám v práci najstresovejšie obdobie) vynecháva skoro úplne menzes, alebo mávam miesto troch jeden. proste telo je v inom režime. kľudne sa toto mohlo stať aj Tebe. že menzes proste vynechal, aj keď si nebola ešte tehu. 😉

zuzu1104
autor
20. jún 2013

@ikke
@barboritta
@angua27 kočky, ďakujem za vaše odpovede, aspoň trošku ma ukľudnili, lebo som naozaj v strese. Doktor mi hneď na začiatku, keď ešte ani nič nevidel povedal, že ak to nebude dobré, tak pôjdem na kyret, ale ja na to nechcem ani pomyslieť. HCG sa zvyšuje a tak isto aj plodový vačok každý týždeň rastie.

zuzu1104
autor
20. jún 2013

@ikke ja ani neviem či mám pravidelné cykly, posledné 3 mesiace som si to sledovala a mala som 28-30 dňové cykly, ale pred tým neviem, lebo som to vôbec neriešila, kedy prišiel, tak vtedy prišiel, len viem, že keď som mala stres, tak menzes ani vôbec neprišiel.

piacere
20. jún 2013

@zuzu1104 v prvom rade by lekári, ktorí paušálne berú, že žena má 28-dňový cyklus (+- 2 dni 🙄 ) a na základe toho potom ženu "posiela" (aj keď len slovne) na kyret, mal vrátiť diplom....
Je úplne normálne, že môžeš mať 11 cyklov v roku 28-dňových a jeden mesiac sa ti pod vplyvom stresu, choroby, čohokoľvek ovulácia posunie z obvyklého napr. 14-teho dňa cyklu na nejaký 22-hý napr. a tým pádom sa ti posúva celý cyklus, tehotenský test je pozitívny samozrejme neskôr (pretože v čase, keď ty testuješ, lebo si myslíš, že dnes má prísť mrcha, tak je oplodnené vajíčko ešte len na ceste do maternice) a samozrejme, že lekár vidí na sone len zväčšenú sliznicu (maximálne) a tehotenské týždne ti podľa poslednej menštruácie nesedia, lebo ani nemôžu.... 🙂

Nechaj bábätku čas, na sone sa vám ukáže až pri hodnote HCG cca 1000.

Držím palce 😉

eliska07
20. jún 2013

Osobne si tiež myslím, že si nemala v tomto prípade ovuláciu v strede cyklu (ako sa štandardne uvádza), ale mala si ju až niekedy ku koncu cyklu, t.j. pred očakávaným termínom nasledujúcej menštruácie. Preto, keď Ti meškala cca. 10 dní, test Ti nemusel nič ukázať, pretože od pohlavného styku po oplodnenie môže prejsť 3-10 dní, t.j. ideálne je robiť si test cca. 14 dní od pohlavného styku (ale ani vtedy test ešte nemusí ukázať tehotenstvo). 🙂 Prajem veľa šťastia a zdravé bábätko 🙂

aplless
20. jún 2013

@zuzu1104 ja ma teraz tiez taky problem posledny den ms 8.5 v pondelok sono nic hcg 900, streda hcg cez 2000 v pondelok idem na sono snad sa drobec uz ukaze. ale podla ms som otehotnela asi tesne pred dalsou ms tak ovul som nemala v strede cyklu. najlepsie na tom je ze som vysadila antik. dossla mrcha 8.5 skonciala a cakam na prvy normalny cyklu ale asi uz nedorazi takze ani neviem kedy som mala ovul ani nic

zuzu1104
autor
20. jún 2013

@piacere ale ako to potom ráta, ja som z toho jeleň, na UTZ mu ukáže skutočný týždeň alebo aj UTZ ráta s tými dvoma týždňami šialenými? Lebo, keď tu kočky píšu, že sú v piatok týždni tak myslia 3 týždne od oplodnenia. To by mi už fakt vôbec nič nesedelo. Teda absolútne.

zuzu1104
autor
20. jún 2013

@aplless ale to nie je až také zlé, veď ty si májovú menštruáciu mala a to je dobré, ale ja som ju už nedostala. Podľa sona si v ktorom týždni?

zuzu1104
autor
20. jún 2013

@eliska07 srdečná vďaka, hádam budeš mať pravdu a my sa budeme vo februári vytešovať z druhého zdravého bábätka. Všetci si to veľmi želáme. 🙂

aplless
20. jún 2013

@zuzu1104 no na sone este nic nebolo priznaky nemam ziadne len mi meska ms tehu testy vysli pozit hcg zvysene len sono nic furt v pondelok idem este

zuzu1104
autor
20. jún 2013

@aplless tak drzim palceky, aby to dopadlo super. Mozno si mala tiez dost posunutu ovulku

miss_shy
7. nov 2013

@aplless ahojky mozem sa prosim ta opytat v ktorom tt si priblizne bola ked na sone nebolo nic vidno? ja mam podobny problem, ms meska testy pozitivne, hcg jednoznacne pozitivne len na sone nic :( a podla PM by som mala byt v 5tt. dakujem moc,
eva

aplless
7. nov 2013

podla pm 6tt
@miss_shy

aplless
7. nov 2013

@miss_shy ale podla dr som mala posunuty cyklus tak som oteh. konom mesiaca zrejme teraz som uz v 6 mes.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre