Ahojte. Kvoli veku (36) premyslam o trisomy teste. V ktorom tyzdni ste absolvovali odber krvi? davali ste si robit zakladny test, ci rozsireny. V rodine nemame geneticke ochorenia... Este sa spytam, odber a nasledne zaslanie krvi na tento test robi vas gynekolog? Vdaka
@uradnikova ja som bola v 12tt, najskor sa tusim robi v ukoncenom 11tt.. Trisomy +, vsetko zabezpecil moj gyndos 😊
@uradnikova trisomy sa robí najskôr od zakončeného 11tt. My sme dávali robiť nifty, teda ten najrozšírenejší trisomy, je v tom 27 vrodených vad dokonca aj chromozomovych, výsledky do 5 dni, takze spokojnosť + bonus pohlavie. Všetko zabezpečí tvoj gynekológ, odber krvi urobí sestrička, je to len jedna skúmavka.
Mne robili odber v genetickej amb., moja gyn. S tým nemala nič dokopy 😀 a do týždňa bol výsledok, len sú to strašne prachy, no myslím ze to zato stojí ❤️
A odber mi robili po 20tt
@uradnikova ahoj ja ked som mala v 12 tt velke sono tak meral dr aj kosticku nosovu, zahlavie.. vsetko bolo v poriadku podla neho.. ale tiez kvoli veku a ze vzdy vychadzaju zle tie ich tripple testy a nechcela som ist na odber plodovej vody keby nahodou.. tak som si dala pre istotu zakladny v 13 tt mi to brali vyslo ma to 350 eur odoberal mi to moj gynekolog a vysledky trvali na moje pocudovanie dlhsie lebo sobota nedela a sviatok tam bol.. ale vsetko vyslo v poriadku a ze dievcatko a tak aj bolo. Cize za mna dobre a presne. Doporucujem. Aspon som nebola v strese a vedela som ze je vsetko ok.
@jenisjenis ved ja presne takto isto zamyslam. Pre istotu. Aj ked moj muz je za, aby som nic nezistovala, nestresovala a doverovala viac Bohu. Snad mi to u neho prejde teda, lebo ta suma je fakt vysoka...
Jansom tiez mala. Stoji 350e, ale amniocentezu som vylucila ako moznost.
Ahoj.ja som bola v 19tt po zlych tripple testoch...uz by som za tieto testy prachy nevyhodla.
@macica1706 preco?
@uradnikova ja som si pri druhom dala, lebo vek 40. dopredu som bola rozhodnutá odmietnuť amniocentézu , Ak by boli zlé výsledky, tak pre istotu som si dávala robiť ešte skôr trisomy. a dobre som urobila, lebo v tých kombinovaných testoch mi vyšlo výrazne vyššie riziko downovho syndrómu ale ja som už mala výsledky trisomy, ktoré ho nepotvrdzovali. Tak ma to nevyplasilo. 350 ma nezruinovalo a brala som to ako investíciu pre pokoj v duši.
@uradnikova lebo mi vysli falosne pozit.cakala som na vysledky nekonecnych 10dni.dala som si ich robit koli zvyseneme riziku downa 1v200v termine a trisomy mi vysli vysoke rizoko trizomie 13,na genetike mi dr.povedal no uvazujte o UPT,nasledovala amnio a na rovinu poviem ze amnio som mala absolvovat hned na zaciatku keby som vedela ake nervy budem prezivat,lebo to cakanie je na prasky...amnio dopadla dobre aj morfolog.utz a mile mamicky ani mna nezruinovalo 350€,keby som na to nemala si to robit nedam len princit ze tieto testy su len nahananie penazi a deptanie nastavajucich mamiciek.kopec pripadou je takych kedy vysli skreslene a falosne zle a tie dni plne placu a nervou ti nikto nevrati o prachy mi nejde....
@macica1706 iha. Citala som, ze ich uspesnost je 99%. Tak asi teda neni...
@macica1706 noo to mas pravdu.Aale ja som ležala cely apríl na gynde a vedľa mňa baba ktorej po amnio odtekala plodová voda.Pruser ako hrom našťastie nasadili ATB,kľud na lozku a po týždni ju pustili s domov tak tiež prežila svoje...A my s nou.Keby som to nezazila ani neverim
@jenisjenis tak riziko je aj bez amnio,ze sa ti moze cele tehu skomplikovat,proste co sa ma stat sa stane...v prvom tehu som lezala v nemocnici od 28tt koli odlucovaniu placenty a vtedy mi vobec ziaden zakrok nerobili a aj tak bol problem na svete.ked som isla na amnio.nemala som ziaden strach ze co ked nahodou....uz som bola tak nastavena ze vsetko dobre dopadne ine mi ani nezostavalo,len dufat🍀mam doma krasneho 2rocneho syna a som v 24tt tak snad aj toto dotiahnem do zdarneho konca💪❤💕
dievčata prosim a neviete ako to je v pripade že sa nepodari po odbere z krvi izolovat DNA dietatka? Peniaze vam vratia resp umožnia ist na dalsi test zadarmo?/resp v tej cene prveho testovania co nevyslo
@pukanec123 Prosim ta Kolko vychádza ten trisomy test? 🙂
@milka1988 myslíš cenu? Tu je cenník https://trisomytest.sk/?gclid=CjwKCAjwieuGBhAsE...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@uradnikova v 13 týždni, odber aj zaslanie vybavila moja dr. Dala som si ten najrozsirenejsi