Termín u gynekologičky - tehotenstvo

26. feb 2024

Ahojte prisla som na to ze som tehotna. Spravila som si test. Napisala som doktorke ze sa chcem objednat a kna mi dala termin o 23 dni. Je to normalne? To mam cakat 3 tyzdne na potvrdenie ci som tehotna.. mali ste to aj vy tak...? Mne to pride strasne dlho.

veronikaszabova
26. feb 2024

Ano, je to normalne. Pokial nemas tazkosti, zbytocne by si sla skoro, aj tak by tam gynekolog este nic nevidel.

Ja som vzdy sla okolo 9tt na prvu prehliadku.

lienka.7
26. feb 2024

@autorka urcite ano, pokial nemas nejaké ťažkosti tak načo tam chceš chodiť v 5 ci 6 tt? Vsak este nič neuvidí a potom tu diskusie mam prázdny vak, doktorka nič nevidela a pod. 🤦‍♀️
Častokrát posunutá ovu ešte.
Týmto sa samozrejme nechcem nikoho dotknúť, ale fakt by niekedy nezaškodilo trosku sedliackeho rozumu.

jaskolka
26. feb 2024

Áno, pokiaľ nemáš problémy (kŕče, krvácanie, predošlé potraty) tak je to úplne normálne. Tak skoro by ešte aj tak nebolo nič poriadne vidno a veľa gynekologov objednáva na taky 8-9tyzden, aby už bolo s istotou potvrdiť vitalitu tehotenstva.

sense
26. feb 2024

Pokiaľ nemáš špinenie alebo krvacanie tak je to ôk. Vtedy už bude aj niečo vidieť na Sone. Teraz tam nič neuvidí a ešte budeš aj v strese ze nič nevidí

nairia
26. feb 2024

zvycajne sa robia prve kontroly okolo 8tt, skor to velmi nema vyznam

anjelicek26
26. feb 2024

Ved máš pozitívny test v rukách,to ti ako potvrdenie stačí. Na sono sa chodí 7-8.tyzden.. niektoré veci neurychlis...

michaela329
26. feb 2024

Na test vitality sa chodí az okolo 7tt - vtedy ak je srdce, tak Dr. už má aj čo vyšetrovať. Dovtedy je to taká šedá zóna - ešte sa všeličo môže udiať. Ak nie sú problémy, stačí to. Ak chces potvrdiť, tak zatiaľ len z krvi.

cookie29
26. feb 2024

To ta vzala tak rychlo??? pokial nie su problemy tak vo vela krajinach sa chodi az okolo 11-12tt. Ak chces mat oficialny dokaz, iny nez pozitivny test, zajdi si na odber krvi ako samoplatca.

sense
26. feb 2024

Okrem toho nepotvrdzuje sa tehotenstvo až keď je vidieť akciu srdca

domcavesel
26. feb 2024

Pripájam sa, doktor ti na sone uvidí embryo a srdce až cca v 7tt, ja som bola na kontrole aj predtým ( kvôli tomu, že som brala lieky) ale nevidel ešte vtedy nič.

dzejsik
27. feb 2024

pokial neberies nejake speci lieky alebo nie si nejako rizikova, tak sa chodi naozaj az okolo 8tt

zooeynka
27. feb 2024

A vlastne co chces potvrdzovat sonom? Ked ti test ukazuje tehotenstvo tak tehotna si. Objednal ta tak, aby uz videl akciu srdca plodu, skor ist je zbytocne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre