Tehotenstvo v 42. rokoch

kathie777
29. máj 2022

Ahojte žienky, baby...
Je tu nejaká , ktorá ostala po 40ke tehotná a nastúpila hneď na začiatku na rizikové?
Alebo ostali by ste na rizikovom aj keby ste sa cítili dobre len vzhľadom k vyššiemu veku?
Prácu mám v pohode , sedavé zamestnanie/ aj keď 12-ky /.
Ďakujem.🙂

melanta
29. máj 2022

Známa, druhé tehotenstvo v 43, robí sestričku, robila až po materskú, teraz má 45, opäť tehotná, pracuje.

kathie777
autor
29. máj 2022

@melanta ....tak klobúk dole...🙂👌💪

melanta
29. máj 2022

@kathie777 tak tehotenstvo nie je choroba. Ak je všetko v poriadku, tak nie je dôvod byť celé mesiace doma, hlavne ak nerobíš ťažko manuálne alebo niečo ozaj vyčerpávajúce.

ildiko36
29. máj 2022

@kathie777 ja som rodila v 37r a 40r.Pracovala som ako intenzivna zdrav. sestra s pac na dych prístrojoch, medzi nozokomialnych nákazov, 130kg pac dvihala,polohovala, pracovala som do 7.mes.
+ Som mala zdrav problemy, diastazu, herniu pupka, herniu chrbtice L3,L4 a L5...zvládla som to.
A plus som kazde 2tt som cestovala na Slovensko ca25h -28h a po 2tt späť

melanta
29. máj 2022

@kathie777 ale ešte podotknem, že kamoška nežije na Slovensku, nefunguje u nich rizikové tehotenstvo a PN ak naozaj nie je rizikové a po pôrode sa ide po pár mesiacoch do práce.

anjelicek26
29. máj 2022

Ja by som to riesila, len keby nieco bolo v neporiadku..spinila, necitila sa dobre, bolel ta silno chrbat - a vtedy potom PN... ono obcas je rizikovejsia 20nicka s blbo zdravotne rozdanymi kartami a nie 40ka... uvidis, ako bude... ono byt PN cele leto 2*2h vychadzky a ziadna dovolenka, no nic moc no.

kathie777
autor
29. máj 2022

@anjelicek26 .....Ďakujem za odpovede baby.
Som toho istého názoru , kým je všetko ok tak určite chcem pracovať normálne. Ja len že všade čítam, že tehotenstvo po 40ke sa automaticky považuje za rizikové. Tak som chcela vedieť vaše názory. Ďakujem 🙂

vroni
29. máj 2022

Vyšší vek nie je indikácia na rizikové tehotenstvo. To je také slovenské špecifikum, že každá sprostosť je dôvodom "rizikového" tehotenstva. Mala som 42, keď som otehotnela a normálne som pracovala až po materskú, nikto ma nepovažoval za "rizikovú". Nemám fyzickú prácu, doma by som sa akurát obdivovala a kysla. Ďakujem, nie.

anjelicek26
29. máj 2022

Rizikove ale neznamena automaticky PN-ku... znamena vacsi dozor od lekara, viac kontrol, ultrazvukov...

loginexistuje
29. máj 2022

@kathie777 pozri sama vies ako na tom si ja by som ostala doma pri 12 stkach

zitaje
29. máj 2022

@kathie777 ja som rodila v 43 rokoch, nebola som vedená ako riziková, akurát som bola 2x na teste na cukrovku (kvôli nadváhe + vek). Všetko dopadlo dobre, pôrod luxusný v termíne, akurát mám diastázu a pruh, bábo malo 4,5kg...

marcellka32
29. máj 2022

Veď keby sa ozaj nedalo zvládať zamestnanie tak až potom riešiť PN, zatiaľ dopredu nevieš ako budeš ma tom

luccija
29. máj 2022

@kathie777 je to prvé dieťa?
Ak sa cítiš dobre pracovala by som aj, keď 12 u sedáva práca s bruškom, opuchanie nôh aspoň ja som tým trpela pri sedavej práci...niekedy je na škodu byť doma a mať veľa času premýšľať🙂
Pokým sa cítiš dobre pracovala by som..

kulumulu123
29. máj 2022

@kathie777 ja som rodila mala som 42 zehu bez problemov robila som az do materskej a teda fyzicky dost ale to zavisi aj od kondicky a celkoveho pocitu danej zeny.

maggie1978
29. máj 2022

Ja som bola tiež tehotná v 40-ke, prvých 5 mesiacov som pracovala, potom som skončila s miernym krvácaním v nemocnici, a naspäť do práce som už nešla na odporúčanie lekára. Robila som v kancelárii. Ale potom som sa už bála. No keby sa to nestalo, tak naďalej pracujem až do nástupu na MD.

ildiko36
29. máj 2022

@zitaje môj tiež, na 40tt 4430g a na 38tt 3970g🙈

kathie777
autor
29. máj 2022

@luccija.... Je to štvrté dieťa.....Dcéry majú 26, 21 a skoro 17 rokov.....🙂🙂

lenka567899
29. máj 2022

@kathie777 no zdravé to nie je, aj keď sa ženy dnes o tom snažia sami seba presvedčiť 🙂

vroni
29. máj 2022

@lenka567899, akože co nie je zdravé? Tehotenstvo? No, nie, ale iný spôsob rozmnožovania ľudstvo nemá. Medzi prirodzeným tehotenstvom v 25 a 45 zdravotný rozdiel nie je.

vilma7
29. máj 2022

Ja som tiež sestrička, prvé tehu v 40, druhé tehotenstvo v 42.
Pri prvom som robila dva týždne do pôrodu (pracujem s osobami s ťažkým postihnutím) , v druhom ma na posledné dva mesiace dala DR.na PN. Mala som tehu cukrovku a že teda nech si trochu oddýchnem (cukrovku som mal aj v prvom 🤣🤣🤣).. Doma by ma.asi porazilo.

inaboh
29. máj 2022

Tiež nežijem na Sk, toto 'rizikove' tehotenstvo apriori kvôli veku alebo že niekto má po IVF nechápem, tu nič také neexistuje, ani PN preto že som tehotná a nechce sa mi robiť, alebo sa bojím, to by mi žiadny gynekológ nevypisal, na to treba riadnu diagnózu, a to mám už 37, 3 potraty za sebou a placentu previa. A po 4 mesiacoch do práce, nástup na materskú 2 týždne pred pôrodom. 🙈 Na SK majú strašný luxus, niektoré pomaly od testu pozitivneho sú na PN, potom 3 roky doma zaplatené a ešte plaču že je to málo. No, dá sa stále ísť do práce po 6 mesiacoch ak sa nepáči, ale teda veď aj okrem rodicaku môžu stále pracovať aj ho dostávať. No ale to som odbočila. Ja kebyže sa cítim dobre, tak len preto že mám po 40 by som na PN nešla, veď uvidíš ako to pôjde, keď nastanú problémy vždy na tú PN môžeš ísť.

gretuska77
29. máj 2022

@kathie777 ja druhé tehu v 45+ som pracovala do nástupu na materskú, tiež sedavé zamestnanie, ale iba 8h. Uvažovala by som nad PN, keby som mala problém, ale našťastie nebol.

ankare
29. máj 2022

@kathie777 gratulujem, bude synček? 🥰
Ja by som sa dala vypísať PN. Nič nie je dôležitejšie než zdravé bábo.
Držím palce!

andreatytler
30. máj 2022

@kathie777 Ja som rodila ako 46 rocna. Tehotenstvo bolo po IVF a mala som dva obrovske myomy o ktorych IVF doktor tvrdil ze koli nim nikdy dieta nedonosim. Hned na zaciatku som chcela urobit co najviac pre to aby to dopadlo dobre a ziadala som od gynekologa aby ma prelozil k inemu lekarovi, ktory sa specializuje na rizikove a on ze to sa robi az ked je nejaky problem a ze vek, myomy a ani IVF spolu nie je dost dovodov. Tak som cakala a tehotenstvo bolo ukazkove. Robila som do 40 tyzdna. Paradoxne ma ten isty gynekolog zacal posielat na rizikove vyserenia od 36 tyzdna. Nechapala som to. Vtedy zrazu uz bol moj vek aj IVF tehotenstvo dolezite. Nezijem na Slovensku.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kathie777
autor
30. máj 2022

@lenka567899 ...No ja sa cítim zdravá tak isto ako keď som prvú dcéru čakala v 16.tich......Jasné, vaječníky starnú aj keď sa žena cíti fit....ale podľa mňa keď sa žena na to cíti...prečo nie....🙂😉

kathie777
autor
30. máj 2022

@ankare Jeejj ďakujem za otázku.🙂🙂...To ešte neviem....Zajtra začínam len 9.týzdeň 🙂😉

bambulka814
30. máj 2022

Ja som tehotná s 5.babym v 40tke a toto tehu sa mi zdá jedno z najlepších, lepšie ako prvé, keď som mala 27😀. Rozdiel nevidím žiaden, dokonca chodím plávať. Pracovala som do 29tt a už som si rozhodla si dopriat trošku oddych, vzhľadom k tomu, že sa sťahujeme. Inak by som pracovala do nástupu na MD.

lenci88
2. máj 2024

@andreatytler máte môj obdiv.😲 Ja by som to nedala. Dosť mám teraz keď mám 2 ročnú a 36 rokov.

andreatytler
2. máj 2024

@lenci88 Aj ja mam dost. Skoda ze sa mi nezadarilo mat dieta skor, ale co uz, aj takto je to dobre.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre