Tehotenstvo a vysoká počiatočná váha (viac ako 100kg)

adriana132
14. sep 2018

Som tehotná a tentoraz začinam na hrozných 107 kg. Ako sa vam podarilo pocas tehotenstva vela nepribrat? Kolko ste nakoniec pribrali? Bol to velký problém? Mali ste nejake problemy "navyše" oproti tehotenstvam, ked ste neboli s váhou tak vysoko? Dakujem.

sims4
14. sep 2018

Toto podľa mňa nemáš ako ovplyvniť. Koľko priberieš toľko priberieš. No napríklad čo poznám baby s vyššou počiatočnou hmotnosťou tak pribrali max do 10 kíl. No nemusí to byť pravidlom.

nerya
14. sep 2018

Ahoj, ja nie som plus ale rovnych 100 na začiatku 😀 jediné čo ma štvalo, že si počkám kým sa moje tučné brucho zmení na tehotenské 😉 teraz som v 24tt a pribrala som 3kg, zo začiatku mi nejak nechutilo jesť a potom som jedla normálne ako predtým, možno pomohlo aj to že som vyradila tie šľahačky a syry mäkké a majonézu 😊 problémy zatiaľ chvalabohu žiadne nemám, len ma viac sledujú a beriem aspirín a vitamíny navyše 😉

pininka
14. sep 2018

@adriana132 pri druhom aj tretom som zacina s rovnakou vahou ako ty, nic nebolo ine, cukor som mala nizky, takze cukrovka nehrozila a praveze v lo vsetkych troch tehotenstvach mi absolutne nechutilo jest, a to som mala ozaj velke babatka. Pri druhom som pribrala 11kg pri tretej s bozou pomocou 8kg a to do 6 mesiaca som mala -2kg. Doktor uz na mna krivo pozeral. Proste mi nechutilo jest. Po tretom porode a konecne normalnom kojeni som za dva mesiace dala dolu 17kg.

deti95060810
14. sep 2018

v nemocnici bola maminka ktorá bola tiež s vysokou hmotnosťou....počas tehu pribrala 1 kg... bola som zhrozená že pribrala len 1 kg - keď ja som 15 , ale vraj lekár to neriešil. Dievčatko malo niečo cez 3 kg...úplne v pohode...

anitu
14. sep 2018

@adriana132 jej super ze taka téma a hlavne nová.. Takže predstavím sa. Po 6. rokoch sa mi podarilo o tehu, prvé po 3..no skončilo zo MA. Od februára som cvicila a nezhodila ani kilo. Mam Pcos, ale aspoň o tehu sa mi podarilo. S 105. kilami. Dnes začínam 17.tyzden a v pondelok na poradni som mala 106kil.takze zatiaľ kilo. Bojím sa, že priberiem 20 kíl. Max tých 10 by stačilo. Bojím sa. Doteraz mi nič nebolo, včera prvý krát som skoro odpadla. Aj dnes budí viac srdce. Dúfam nič vážne z toho nebude, lebo troska pohybu by dom aspoň chcela mať..

michalka4193
14. sep 2018

@adriana132 začala som s váhou 105 a pribrala som 10 kg ale prevažne som sa závodnila mala som vyšší tlak aj pri druhom tehu cukrovku ale je to oka po pôrode pred pôrodná váha teraz mam 100 a som 6 mesiacov po sekcii... Akurát ze pri takej váhe hrozí sekcia ja som mala až dve prvá mala skoro 4kg druhý 2300g

palomablanca
14. sep 2018

ja som začínala s váhou 106 kg, ide o moje prvé tehotenstvo , počas kt som ani raz nevracala, nebývalo mi zle, takže som pekne pomaličky priberala....momentálne som v 30. t.t. a pribrala som asi 17 kg, čo je dosť, musím si dávať ešte tie posledné týždne pozor na stravu. Mám vysoký tlak - ale to už aj pred tehotenstvom, beriem na to lieky, cukor som mala nízky, jediné čo mi momentálne vadí, že ma strašne bolí zápästie, mierne mi opuchajú ruky.

mirit
14. sep 2018

Ja som pribrala pri oboch detoch okolo 10 kg a z porodnice som prisla s vahou ako pred tehotenstvom. Davala som si pozor na to co som jedla, lebo som sa bala cukrovky, ale s tym nakoniec nebol problem, len pri prvom tehotenstve som mala vysoky tlak. Dost som ale pribrala po navrate z porodnice, ked som bola stale nevyspata a unavena a stale som mala chut na sladke.

palomablanca
14. sep 2018

p.s.: ale aby som odpovedala aj na tv otázku...pred tehotenstvom som mala ešte väčšiu nadváhu, pomocou nízkosacharidovej diéty som schudla 40 kg. Keď som otehotnela tak som si myslela, že budem pokračovať v diéte ďalej, lebo mi veľmi vyhovovala a mala som pekné výsledky. Lenže jednoducho to nešlo, nedokázala som zjesť toľko zeleniny a vynechávať prílohy typu ryža, pečivo...atď. Nehovorím, že jem za dvoch, ale určite jedávam veci, kt by som nemala. Takže neviem ako to urobiť, aby si veľa nepribrala. Mne sa darí chudnúť + udržať si váhu jedine pomocou už spomínanej diéty, kt momentálne nedokážem držať.

adriana132
autor
14. sep 2018

Dakujem za odpovede....ja som pri prvom tehu zacinala na 72 a koncila na 89, druhe som zacinala na 89 a koncila na 102 a tretie som zacinala na 86 a koncila na 105...a to mi bolo už naozaj tažko. Kojenim som este nikdy neschudla naopak pocas dojcenia som vzdy pribrala, no lenze po tretom som brala lieky z kt. som pribrala az na 109 a ked som sa rozhodla, ze idem chudnut tak som zistila, ze som tehotna a uz je po chudnuti, no ale urobila som urcite opatrenia nejem sladkosti, napoje nesladim, snazim sa jest celozrne pečivo, a jem v malych davkach viackrat za den, nakolko mi je dost na zvracanie...a dufam ze vsetko dobre dopadne a nepriberiem viac ako treba a tiez verim že po tomto porode konečne schudnem 🙂

tinatitti
14. sep 2018

@adriana132 Ahoj, ja som pri prvom tehu zacinala na vahe 94 a skoncila som na 108. Po porode to slo dole, resp. ostali 2 kg. Uz len nejak pokracovat v boji, aby to slo aspon o dakych tych 10 kg dole. Idealne aj o 30. No budme realisti 🙂

zuzada29
14. sep 2018

Ja som momentálne v 34tt, začínala som s vahou 112 kg a zatiaľ som pribrala len 3kg, nebývalo mi ani zle, skôr som musela často jesť malé dávky, až mínus nechutilo čo som bola plná. Toto je moje druhé tehu. Pri prvom som začínala na 108 a končila na 116, pričom pôrodom všetko išlo dole, avšak potom pri kojeni išlo všetko späť, ja som bola neskutočne hladná keď som koníka.

luckam89
14. sep 2018

Baby, mam na Vas otazocku - podarilo sa Vam lahko otehotniet? Tiez mam vyssiu vahu okolo 90 kg a uz druhy rok sa nam nedari babatko - minuly rok v aprili sme na zaciatku tehotenstva o jedno spontanne prisli, momentalne chodime po vysetreniach, zatial vsetko ok, gynda hovori, že s vahou problem nie je, ze to nie je vysoka obezita, avsak na nete citam rozne ine nazory... s váhou mam problem od detstva...

tinatitti
14. sep 2018

@luckam89 pokial mas pravidelny cyklus, tak vaha problem nebude. Pri vyssej vahe mozu byt poruchy cyklu a to ti moze indikovat aj problem s otehotnenim

luckam89
14. sep 2018

@tinatitti s cyklom problem nemam, menzes ako hodinky, bola som na laparke, vsetko krasne priechodne, maternica cista, doktorka hovorila, ze davno take vysledky nemala... odvtedy ubehlo 5 mesiacov a nic stale

palomablanca
14. sep 2018

@luckam89 po 6 mesiacoch nie moc intenzívneho snaženia sa, po tom, čo som naozaj veľa schudla ale stále s veľkou nadváhou, vo veku viac než 35 rokov... 🙂 považujem to za menší (?) zázrak. Stále tomu nemôžem uveriť.

luckam89
14. sep 2018

@palomablanca jeej gratulujem 😊

tinatitti
14. sep 2018

@luckam89 trpezlivost zlatko a hlavne nemysliet neustale na to, ze sa snazite.

palomablanca
14. sep 2018

@luckam89 Ďakujem pekne 🙂 dúfam, že sa aj ty čoskoro dočkáš!

luckam89
14. sep 2018

@tinatitti viem viem, manzel mi to stale hovori... trpezlivost nepatri medzi moje silne stranky 😆 musim sa asi nejak inak zamestnat, najst novu zalubu alebo co a mozno to vyjde, teraz nas caja dovolenka, tak snad to k tomu pomoze

simca06022011
14. sep 2018

Ja som mala menej ale nadváhu ( cca 94) a teda pribrala som iba 4 kg. Dávala som si pozor + byvalo mi riadne zle. A jasne vysoká váha v tehu je riziko.

tinatitti
14. sep 2018

@luckam89 uzite si dovolenku, nemyslite na to, ze je treba robit babatko. Proste si vychutnajte len spolocny cas a jeden druheho

majusqa77
14. sep 2018

som 35tt, mala ma odhadom necele 3kg a ja som od zaciatku tehu schudla 10kg

palomablanca
14. sep 2018

@majusqa77 a to sa ti ako podarilo?

momoika
14. sep 2018

@adriana132 ja som mala 58kg, do porodu 95kg a z porodnice 80kg.... 4 mes. po pôrode a ani poondiate kilo dole! Pohybu mam- denne 2-4km prechadzka, nejem veľa, sladke vobec a nič.. potim sa furt ako prasa, takže neviem kde je chyba. Lebo nechudnem prvykrat, a viem ako na to aj so stravou. Pred tehu som dala dole 18kg.. Teraz to nejde a hnusi sa mi pohlad na mna.. všetky veci su mi male, je mi do plaču..asi hormony zblbnute, aleob čo. žial nekojim, mozno keby kojim chudnem...

majusqa77
14. sep 2018

@palomablanca to same 🙂)) ale je fakt, ze cele tehotenstvo nevolnosti... ..ale ja som nepribrala ani pri jednom

palomablanca
14. sep 2018

@majusqa77 závidím ti ..... 🙂 ale nie tie nevoľnosti..... nuž, každá sme iná.

malinajahoda
16. sep 2018

@mirit toto mám teraz ja. Len nutellu vylizujem :(. Celé zle. Inak by som to nedala. Som tiež na materskej.

mirit
17. sep 2018

@malinajahoda ono sa to zlepsi casom. Ked deti zacali lepsie spat, tak som uz mala viac energie aj na varenie a cvicenie , aj schdnut sa mi podarilo, aj v tom dalej pokracujem.

jamika27
17. sep 2018

@adriana132 tak to si mala riadne pribratia počas tehotenstva. Ja som pribrala asi 8 kg. počas prvého. Ale nie kôli tomu že by som sa kontrolovala, ale u mňa neplatili žiadne chute, skôr nechutenstvo a vo vyššom štádiu by som aj jedla, ale tak ma malý všade tlačil, že som si myslela že aj voda, ktorú sa napijem ma roztrhne. Čiže asi len zdravšie jesť a vydržať. A dúfať, že sa to na teba lepiť nebude.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre