Tehotenstvo a mačka

24. máj 2022

Ahojte aké mate skusenosti z tehotenstvom a mačka? Mame mačičku len v byte von nechodí hrozí nakaza? Čakaju ma testy na toxo a obavam sa kam s nou potom .

dominidi
24. máj 2022

Nie nehrozi

pribinak
24. máj 2022

Keď je veterinárne ošetrená malo by to byt ok

majlo1234
24. máj 2022

Kam s nou po com? Ak ti zistia prekonanu toxo, si uz vvpohode, ak si este nemala, od vasej macky ju nechytis, pre pokoj v dusi nech zachod cisti manzel☺️Tiez mame doma macku, problem sme mali az po narodeni dietata, ale nie s toxoplazmozou, ale s lahanim si dietatu na hlavu😀

slniecko66
24. máj 2022

Precitaj si viac prosim o toxoplazmoze.
Ja som cele detsvo hladkala macky na ulici a cuduj sa svete nedostala som ju 😅 vacsia sanca je, ze sa nakazis z jedla ako z macky, ktora je len v byte a nikam von nechodi 😂 takze nemusis sa bat.. macka zostane s tebou doma.

dzulli1980
24. máj 2022

Pokiaľ je mačka len doma, je pravidelne veterinárne kontrolovaná, neprichádza do styku s inými mačkami, žiadna toxoplazmóza nehrozí ...

lavender273
24. máj 2022

Skor chytis toxo zo zeleniny ako od macky. Ja som jej cistila zachod ako tehotna, 💩 som nechytala do ruky a ruky som si umyla.

anjelicek26
24. máj 2022

NIe, nic ti nehrozi. Toxoplazmozu v drvivej vacsine schytas s neumytej zeleniny a nie od macky tak ci tak.

mimusa_25
24. máj 2022

Ahoj 🙂 mne mačka celé tehu spávala na brušku, bola pri mne a úplne v pohode, malý je zdravý pomaly 2 ročný chlapček

nwnw
25. máj 2022

Toxoplazmozu prenasaju mlade a chore macky. Macka, ktora je iba v byte nie. Najskorej chytis toxoplazmozu od zle umytej zeleniny, ovocia, alebo z udenin.

domka222
25. máj 2022

Máme aj my v byte mačku. Dve tehotenstvá v pohode. Akurát som jej nečistievala záchod. To robil v tom čase priateľ

cimage
25. máj 2022

Mame na dvore macky a cele tehotenstvo som ich navlacovala, mojkala, spavali mi na bruchu a v pohode. Ked sa o ne starate, tak je to ok. Toxoplazmozu mozes chytit aj zo zeleniny, alebo ovocia ked macky chodia do zahrady na wc.

martina123s
25. máj 2022

Pokial nebudes jest jej 💩💩💩, tak nic nehrozi. Vacsie riziko je pri praci so surovym masom.

fabrika
25. máj 2022

nemas sa coho bat, ked je macicka len doma a je riadne ockovana, tak nema preco sirit toxo. to skor z masa hovadzieho by si mohla ako od macky.

lenkadenisa
25. máj 2022

Môj jediný problém s mačkou je, že mladšia by ju chcela zjesť 😄 Chytí ju a pchá si hlavu do úst. Neboj sa, všetko bude ok.

nika523
25. máj 2022

Žiadna nákaza ti nehrozí

selena_luna
25. máj 2022

Nehrozi. Toxo prenasaju len maciatka ( povedala mi veterinarka) Bytova macicka je ok. Je ovela vacsia sanca ze toxo chytis zo zle umytej zeleniny, alebo z prace s hlinou. Len si vzdy dobre umy ruky po manipulacii s macacim pieskom. Btw. Ja som odchovala dvoch najdusikov, povod neznamy, este pili mliecko. A mne vyslo na testoch ze toxo som nikdy neprekonala. Teda aj poulicne macicky su viac menej zdrave.

inaboh
1. jún 2022

Kam s ňou? No nikam, necháš si ju. Pre tieto sprosté povery sa voľakedy ženy zbavovali mačiek čo mali predtým normálne roky, ale toto je už dávno vyvráteny mytus. Ak je bytová, očkovana , neprichádza do kontaktu s nakazenou zverou a masom a ty doslova nejes jej 💩, tak sa absolútne nemáš čoho báť. Btw, aj nakazená mačička, ktorá je schopná preniesť chorobu len počas pár týždňov nákazy,jej výkaly sú kontaminované a schopné preniesť toxo až 24 hodín po vystavení na vzduchu. Takže pravidelné čistenie záchoda je relatívne bezpečné aj keď mačka toxo má. Ja mám mačku z ulice adoptovanu už 10 rokov, testujem sa na toxo v tehotenstve každý mesiac a nikdy som ju neprekonala.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre