Som tu uz dlhsie, len kedze nechcem koly svojej anonimite, zalozila som si novy nick...prepacte
Ahoj, som tehotna , cakam stvrte dieta a psychicky to nezvladam. Som len 10tt ale stale rozmyslam , ze pojdem na UPT, zelam si aby som o to prisla, mam uzkosti, stale placem, nedokazem sa venovat doma domacnosti nicomu.....keby sa dal vratit cas nikdy uz nechcem byt tehotna je mi strasne ......Mam uz 37 rokov co je uz na dalsie dieta dost ja to asi nedam, alebo skoncim na psychiatrii, a mali sme tak krasny zivot....a toto nam ho znicilo....
Hlavne sa rozhodni rychlo. Lebo zachvilu uz potrat nebude mozny. Neskusala si odbornu pomoc? Lebo toto vyzera ako na vazny problem a mam pocit, ze potrat by to len zhorsil. Ale zase chuda dieta, ak ma vyrastat s vedomim, ze mame znicilo zivot.
Co tvoj muz? Ako to berie? Je ti oporou?
Ahoj poznam mamicky dokonca oteckov co uz nechceli ani pocut o 4tom a nakoniec sa rozhodli si ho nechat a po dlhsom case sa zacali tesit a dokobca boli radi,ze si ho nechali im prinieslo este vacsie radost v zivote a otecko co sa siel zblaznit ze rodinku neuzivi sa im teraz po 2rokoch sa im podarili ist az 3dovolenky a na jednej boli len s manzelkou 🙂
@karina1234 nooo ja si nemyslim ze 37 je vela - ja mam 39 a cakam prve takze toto by som urcite za problem nepovazovala. Inak suhlasim s nazorom vyssie ze uz vela casu na premyslanie o zmene situacie Ti neostava... Ale mozno su to len take prechodne, hormonalne stavy, a vsetko sa da zas do poriadku. Drzim palce!
Moj manzel mi je oporou, ale je viac v praci ako doma.Vravi, ze to zvladneme, aj ked aj jeho pochytia pochybnosti, a tiez sa obava len on to tak neda najavo, ja zase len placem, a zelam si nech to je len zly sen.....nevladzem
kazde rano sa budim s tym, ze to nieje pravda, ze idem na upt, ale neviem ci si dokazem to male dat zobrat asi nie.....ja si zelam nech to samo od seba potratim , viem je strasne co pisem aj placem pritom.... som nestastna a tak nam bolo dobre a taky pohodovy zivot sme uz mali...chodili lyzovat, na dovolenky, potom ma napadaju myslienky ze co ak sa mi nieco stane a uz nikdy neuvidim svoje tri deti....neprajem nikomu zazivat to co teraz prezivam ja
Som najstarsia zo 4 deti a popravde neviem si predstaviť, že by sme najmladšieho nemali. Teraz bude mať 9 je veľký strýko. Mamina ho mala v 38 celé tehotenstvo rizikové vsetci ju posielali na potrat ale svojho syna sa nevzdala. Znamenalo to, že som s našimi nikdy nebola pri mori. Že autom chodili sme na dva krat. Že na ďaleký výlet časť išla autobusom. Ale znamená to plný stôl pri nedelnom obede. Ale ani jedinú dovolenku by som neobetovala za bratov život. Nech by bola akákoľvek nestála by za to.💚
Pripadas mi ako jedna, co tu minule plakala, ze caka 2.dieta. To iste pisala ako ty. Skosa, ze ta tema je zmazana. Mohla si si ju precitat
Tie depresie si mala uz predtým?
@lienka737 nie mali sme super zivot, nebyt tohoto tehotenstva sme stastna rodina
No, vypada to na depresiu, preto mas taketo myslienky..je to sposobene tou depresiou...inak by si takto za normalnych okolnosti nepremyslala..je to tou blbou chorobou..ja sa liecim uz dva roky..chod urcite vyhladat odbornu pomoc..antidepresiva-niektore , sa mozu aj pocas tehotenstva...neodkladaj to a chod urcite..velmi Ti to pomoze..viem, ze v nejakych pripadoch depresia zacne aj pri hormonalnych vykyvoch...drzim Ti palce, neboj, bude dobre,,uvidis ze hej..
@karina1234 neviem, tazko sa to číta. Mas doma tri detičky, pozri sa na ne a uvedom si, ze to, ktoré nosíš pod srdcom je rovnako vaše a prislo, aby vas obohatilo. Ziadne dovolenky, lyzovacky, výlety ci majetok sa s darom zivota nedaju porovnať. Ak mas teraz tieto stavy a sama pochybujes, ci by si to male dokazala dat preč, tak je vysoko pravdepodobné, ze ak by si upt podstúpila, este len to by zamavalo s tvojou psychikou a myslim, ze tvoje utrpenie by bolo omnoho väčšie ako ho vnímaš teraz aj pod vplyvom hormónov. A tie spomínané dovolenky a lyzovacky by ti velmi pravdepodobne prestali prinášať potešenie. Prajem ti spravne rozhodnutie a vedz, ze ak si tieto svoje riadky precitas o rok, aj sama sa pousmejes nad tym, ze si vôbec davala na misku vah niečo ako dovolenku vs ŽIVOT.
@karina1234
pred par rokmi bola medializovana spoved jednej matky (v zahranici), ktora mala dve deti. planovala striktne iba dve deti a zarabala s muzom tak, aby im mohli poskytnut luxusny zivot, mala pre ne uz sporene peniaze na drahe skoly, aby im dali co najlepsi start do zivota, aby mali sancu prerazit este vyssie medzi smotanku, nez sa podarilo jej. proste mala krasne nalinkovany zivotny plan, co a ako zariadi pre svoje deti, aby mali maximum. a drela na tom, sla za svojim cielom. pre deti vsetko.
co cert nechcel, otehotnela necakane treti raz. nevedela sa s tym zmierit, ze to znamenalo koniec planov, hnevala sa, ze tretie ukroji zo zivotneho stastia uz zijucim dvom detom a pripravi ich o to, co vsetko mohli mat, co im planovala zabezpecit. uvazovala aj o potrate.
kedze tuto rozcarovanu a nahnevanu spoved "inteligentne" vyvesila na niektoru socialnu siet, strhla sa okolo toho velka diskusia.
nakoniec to dieta mala a zmierila sa s faktom, ze veci nebudu, ako snivala a vsetci sa musia uskromnit. nedavno som kdesi narazila na clanocek s nou, kde hovorila, ze je stastna, ze ma deti tri. ze mozno nebudu drahe skoly, ale su stastna rodina.
ver tomu, ze keby si sa toho dietata teraz vzdala, tak vsetko to, co teraz vnimas ako stastie, ktore ti ukradli spod ruk, hoci si ho mala na dosah, by ti zhorklo na jazyku.
to sa len teraz zda, ze je to trest, alebo smola, alebo zniceny zivot, kym si z toho v soku.
Strasne take nieco citat. Tento tyzden uz tretia..chuda dieta...
Chuda autorka, ona by takto nepremyslala nebyt depky..je to tou chorobou, obrovsky strach zo vsetkeho, paniky....kto nezazil, nemoze pochopit..a tym padom sudit..
Ja som na tom podobne. Cakám 3tie dieta a tiež nie som stým zmierená. MOj muž a deti sa tešia len ja nie. Nedokažem sa tešit, aj ked o tom hovorí niekto alebo sa ma pýta nemách chut ani odpovedat ani nič. Nad UPt nerozmýšlam , . chcem len aby bolo zdravé a nejak ho porodila a nič viac ma nezaujíma vobec nič, som hnusná ja viem ale nedá sa mi ináč mysliet. možno je to tým, že v rodine mame sam chalan a žiadne dievča a ja mam 2, a teraz to tiež isto bude chalan a mam z toho depa, mne už lezu na nervy , mam ešte 4 krstných synov a to je des. Popravde ja už neznášam ani len slovo chlapec ☹ a toto moje tehotenstvo je doslova šok pre mna. neviem či neskončím na psychiatrii z toho , mam strašný strach v sebe ako nikdy predtým ☹
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj, a tie úzkosti mas len kvoli tomuto štvrtému tehotenstvu? Ci boli aj predtým? Nemyslim si ze si stara tvoj vek je ok mam kamaratky co cakaju prve v 37r a planuju aj dalsie...len ak sa uz necitite nato ze vychovat 4dieta aj je to moc na teba kvoli psychickej aj fyzickej zatazi plus mozno aj financne atd...nikto ta nebude odcudzovat za tvoje rozhodnutie...ci uz pojdes na prerusenie alebo nie...mozno je to len hormonmi a.nakoniec sa aj tesit budete...skus sa porozpravat s dr...prajem vela sil a optimizmus..