Ahojte je tu tehu s gestáčným diabetom a je na PN? Mam gestáčný diabetes nechcem užívať inzulín chem sa stravovať zdravo a pohybovať a držať si glykemiu. Ráno keď si nameriam glykemiu 8 musím ísť na prechádzku kým mi cukor neklesne. K tomu potrebujem neobmedzené vychádzky je to vôbec možné? Alebo musím prijať inzulín aby som sedela doma?? 😥😥😥
@ivanalysinova to či potrebuješ inzulín o tom rozhoduje diabetológ - cukrovka je v prvom rade o strave a nie vychádzkach.....
@mogaa ja som na PN kvôli rizikovej práci a diabetu ale keď mam vysoký cukor ja musím ísť von a chodiť aj 30min a keď nemám vychádzky nemôžem sa krútiť v jednej izbe. Budem si musieť pichať inzulín.
@mogaa áno diabetolog mi ho dá ak si neudrží glykemiu chodím na diabetologiu toto nebola otazka
@ivanalysinova
@ivanalysinova
@mogaa v tehotenstve sú antidiabetika kontraindikované
@ivanalysinova to naozaj nie je dôvod na neobmedzené vychádzky.....dávajú sa pri diagnózach ako onkologické ochorenie, psychiatrické choroby ale pri tehotenstve len vo veľmi výnimočných prípadoch......
@mogaa a vy ste tehotná s diabetom?
@ivanalysinova ja síce diabetes nemam, ale kedze som po ivf, gynekolog mi hned dal pn s neobmedzenymi vychadzkami. Skus to odkonzultovat so svojim gynekologom👍
@majuskabobi ja som tehotná druhý krát. Prvý krát sa somnou ani nebavili a bolo to hrozne tehotenstvo..... Problémi nonstop nemocnica..... Teraz sa už inak namna pozerala dala ma PN ale mne sa vychádzky nedajú dodržiavať keďže mi glykemia skáče a je mi hlúpe prijať inzulín aby som sedela doma keď viem ze som to zvládla aj bez neho a dieťatko je zdravé ale proste som to porušovala.
@ivanalysinova nie, len používam zdravý rozum....a mala som aj tehotnú kolegynku s diabetom, normálne chodila do práce do nástupu na materskú,,,,
@mogaa teším sa snou aj vám držím palce!!!
@ivanalysinova dakujem a nápodobne😉
No ak rano je taka vysoka glykemia, podla mna dlhodobo tolko mat nemozes, pohyb tomu asi moc vela nepomoze, ak ti to uvidi doktorka urcite to zacne riesit
no glykemia 8 nalacno je dost, je fajn ze to vies dat dole, ale to, ze ti takto vyskakuje nie je dobre.
a pohyb skutoicne pomaha znizovat glykemiu. netusim ako to funguje, ale ano,a j diabetik, tkory ma nepravidelny pohyb, moze mat kolisave hladiny cukru., poznala som diabetika, ktory maval po pavani glykemie okolo 6 a mimo to aj cez 20.
Ja som bola PN pocas tehu, mala som aj gestacny diabetes...ziadne neobmedzene vychadzky ti pocas tehu nedaju, dokonca soc.poistovna v case korona virusu zakazuje davat akekolvek vychadzky
@ivanalysinova ahoj, ja som bola tiez na pn kvoli rizikovej praci aj som mala diabetes gestacny. Neobmedzene vychadzky mi sice doktor nedal ( tym ti poradit bohuzial neviem), ale rannu glykemiu mi pomahalo znizit, ked som v noci okolo 3tej nieco zjedla, najcastejsie kusok tvrdeho syra. Nie je dobre byt ani v noci s diabetom nalacno, a urcite treba zaviest aj neskoru veceru. Tie hodnoty cukru budu stupat a vrcholit okolo 32-34tyzdna, ja som to sama videla, ze v 28tt som mala dietu a super hodnoty a cim vyssi tyzden tak pri tej istej strave to slo hore, nastastie som to zvladla bez inzulinu.
@katkatess aj moja sestra to zvladla bez inzulinu ma predispoziciu mat taketo tazksoti v tehu, lebo am roky vyssi cholesterol, tiez vyssi vek, aj nadvahu. cize metabolizmus uplne ok. nemala. no ked si nadstavila dietu, tak sa glykemia stabilizovala a do konca tehu mavala casto dokonca hodnoty v norme. hlavne nalacno a po jedle niekedy na hornej hranici. vyskakovalo ejj to malokedy, dokonca este aj ked nahodou porusila dietu ( boli sviatky a dr. ejj to schvalila ), tak glykemie stale v norme.
inak oc je sranda, jedavala casto slane syrove oplatky, co robila moja mama. tie jej glykemiu vobec nezvysovali. aj ked je tam muka, no je tam aj syr ( to znizuje GI ) a hlavne su lahke, cize nie ej tam tychto surovin vela, cize vela toho nezjedla.
co tak zohnat domov orbitrek napr?
Skus sa informovať u svojho Dr ci ti nedá neobmedzené vychádzky.
Ja som od 13.1 na pn a odvtedy mam neobmedzené vychádzky.
@ivanalysinova ahoj ja mam tehu cukrovku a nikto mi ziadne neobmedzene vychadzky nedal akurat mi nasadili inzulin. A v tejto Corona situacii ked sedim uplne doma tak som si musela aj davky zvysovat. 8 po jedle je uz podla mojej gyn na inzulin.Postupne som zacinala po 2 jednotkach a zvysovala lebo do 35 tt sa stale len glykemie zvysuju povedala dr. A aj to tak bolo v mojom pripade.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@ivanalysinova a prečo by si k tomu potrebovala neobmedzené vychádzky? a nie tehotným sa zväčša nedávajú neobmedzené vychádzky, je to ako pri klasickej PN - si pracovne neschopná čiže máš dodržovať liečebný režim.....