Teambuilding počas tehotenstva

8. jún 2022

Ahojte, o pár týždňov máme v robote naplánovaný teambuilding. V rámci neho ideme na turistiku, bicykle a budeme mať nejaké aktivity pri jazere. Ja som však aktuálne v 8tt, včera mi na sone potvrdila tehotenstvo aj doktorka. A neviem, čo mám urobiť. Beriem progesterón, doktorka povedala, že sa tieto lieky nekamarátia so slnkom (spôsobujú pigmentové škvrny na tvári). Okrem toho sa obávam fyzických aktivít, keďže nikdy som nebola nejaký extra športový typ. Určite nepôjdem do nejakých atletických výkonov, avšak neviem presne, čo všetko ma tam čaká. Čo by ste robili na mojom mieste? Na PNku nechcem ísť, môj zdravotný stav si to nevyžaduje a neviem si predstaviť byť celé leto zavretá doma...

stannkal
8. jún 2022

Bola si už predtým tehotná, vieš ako tvoje telo reaguje? Turistika by mi prišla moc, ešte k tomu bude aj horúco, to je potencialne nebezpečné v tehotenstve. Mne osobne bolo v 1 trimestri vždy veľmi zle a to už aj pri minimálnej námahe. Na tvojom mieste by som išla len vtedy keby všetci vedeli ze som tehotná a ze budem skôr posedavat. Určite to nepodceňuj.

sissy27
8. jún 2022

Dobrá správa: si tehotná, nie chorá. Pokiaľ nie si vyslovene na rizikovom, tak nie je dôvod na paniku. Všetko z vyššie spomínaného môžeš normálne vykonávať tak ako keby si tehotná nebola. A predpokladám, že to budú všetko dobrovoľné aktivity, takže ak si napr. nikdy nebicyklovala, tak logicky s tým nebudeš práve teraz začínať ale miesto toho bude na výber niečo iné. Turistika v rámci teambuildingu bude zrejme prechádzka po lese. A takisto predpokladám, že v čase, kedy je slnko najsilnejšie, nebudete na priamom slnku, ale budete sa venovať nejakým aktivitám v tieni alebo v interiéri. Keď k tomu pridáš kvalitný spf a parádny klobúk, tak sa nemáš čoho báť, zas denné svetlo nie je nebezpečné.
A určite netreba byť celé leto zavretá doma - chce to len chrániť sa pred priamym slnkom.

autor
8. jún 2022

v minulosti som prekonala biochemické tehotenstvo.. a aktivity na teambuildingu nie sú dobrovoľné, je to naplánované rovnako pre všetkých.. máme presný plán aktivít, ktorý zahŕňa 20km na bicykli a výstup na jeden kopec... naša šéfka trvá na tom, že všetko robíme spoločne, lebo o tom je teambuilding.. proste v našej robote sú športové a premotivované typy kolegov, preto každý teambuilding = športovanie, súťaženie a pod...

dejna_
8. jún 2022

A keby si ho ráno v deň odchodu zrušila lebo máš priklad hnačku ..osobne by som neriskovala v teple také výkony a okrem toho ti môže byť o týždeň či dva reálne tak zle že nebudeš vedieť ani fungovať 😬.

petkasaurus
8. jún 2022

Ten jeden den by som neisla..

sissy27
8. jún 2022

neviem no, na takýto teambuilding by som nešla ani ako netehotná 😀 čo som zažila ja, tak vždy boli nejaké možnosti, aby sa ľudia lepšie spoznali dobrovoľne a hlavne v pohodovej, uvoľnenej nálade, vyskúšali možno niečo nové AK CHCÚ a nie nasilu robiť niečo, čo im možno nevyhovuje... Naposledy sme boli v luxusnom wellnesse, minigolf, bazén, masáže, jedlo, drinky, prechádzka v prírode, opekačka...

stannkal
8. jún 2022

Veď vôbec nemusíš byť celé leto zavretá doma, proste by si len nešla na ten teambuilding. No najjednoduchšie riešenie by bolo povedať šéfke co je vo veci a nešla by si, kolegom by si povedala ze zo zdravotných dôvodov, ak teda ešte nechceš oznámiť tehotenstvo.

aurorastone
8. jún 2022

Tiež by som nešla takéto výkony podávať v tomto teple, vedia v práci ze si tehu?

botka19
8. jún 2022

Ja som bola na teambuildingu v 4.mesiaci. Vysliapala som to na chodnik v korunach stromov,lebo nesla lanovka 😀 pravidelny pitny rezim a skveli kolegovia mi ukazali,ze to nie je choroba. Mali sme viac prestavok. Dole to uz bola lahoda 🙂 som rada,ze ma ukecali.

nika0204
8. jún 2022

@botka19 predpokladam ze autorka este tak skoro nechce dat v praci vediet ze je tehotna.apson tak som to ppchopila ja..autorka nesla by som,ak veavis ze mas kondicku aku mas-moze to prist nevolno su horucavy..a uz to budes musiet oznamit..ak sa ti sa da vyhovorit na tu akciu (alo vyssie pisali ochories akoze)tak nechod..ja som toez bola frajerka a v 8tt som zakrvacala a veru ze ptm som davala vacsi pozor.choroba tonnieje ale zas neeobit nieco co som nerobila ani predtym..a inak gratulujem a dezim palce🥰

autor
8. jún 2022

my ideme na tri dni a je to mimo Slovenska.. ešte aj z toho som trochu nervózna, že ak by sa niečo stalo, som mimo svojich lekárov.. v robote to zatiaľ nechcem hovoriť.. všetkým, vrátane rodiny, to chceme povedať po prvom trimestri.. sme opatrní, keďže o dieťa sme sa snažili tri roky a prišlo až za pomoci lekárov

botka19
8. jún 2022

@nika0204 no ak nepojde,tak tiez budu otazky preco... ja som to zo zaciatku povedala sefke z jedineho dovodu, praca si vyzadovala kompromisne riesenia na strane aj kolegov..narocnejsie pripady pridelovala im

ema22270
8. jún 2022

Ja by som to nesilila, lebo moze byt velmi teplo, moze ti prist nevolno, 20km na bicykloch je podla mna celkom dost, pokial nesportujes pravidelne.
Iné by to bolo v 2 trimestri možno, ale celkovo v lete sa neodporuca byt tehotnym na dlho na slnku.

jaskolka
8. jún 2022

20 km na bicykli, tura do kopca v tejto horúčave,a ešte kdesi mimo Slovenska by ma nikto nedostal ani ne tehotnú. V tehotenstve ani omylom.Ak človek nie je na taky výkon zvyknutý, tak môže skolaboval aj bez tehotenstva.
Normálne by som povedala sefke, o čo ide, toto je dosť padny dôvod, aby si to netajila.

katarinka89
8. jún 2022

No musíš zvoliť milosrdný lož......nič iné ti teda nezostáva. Zavolaj obvodnej že potrebuješ na 3 dní paragraf a šéfka povedz ze máš virozu.....

bessdonna
8. jún 2022

tak ja by som ani len neuvazovala.urcite by som nesla

bessdonna
8. jún 2022

okrem toho radsej nech o tom vie sefka a nech sa podla toho zariadi.a tie reci,ze tehotenstvo nie je choroba ja nemam rada

loginexistuje
8. jún 2022

presne ako pisu vyssie nechod chod k obvodnej akutne travice problemy angina a pod

lienka9
8. jún 2022

Ja som bola 2x tehotna a viackrat na TB.1x v 5-6tyzdni na dvojdnovom evente,kde sme tancovali do rana,wellnes a den predtym tura.
2x tiez tak v podobnom tyzdni,sme boli hrat voleybal a vecer do mesta.. takze skor to zavisi ako sa citis a ako chces ist s kolegami.ked zijes aktivne a si zvyknuta na aktivity,ktore budu sucastou TB myslim,ze by to malo byt ok.ale ak sa na to necitis sa proste vyhovor (aj na poslednu chvilku),taku zaludocnu virozu ozaj nemaju ako skontrolovat :D

eeffka
8. jún 2022

Ja nechapem co tu riesite. Dakujem nezucastnim sa. Bodka. Inak na toto by som nesla z principu, zeby ma hnali jak zdutu kozu 🤣 teambuilding je o relaxe, nie o prikaze.

leskovael
8. jún 2022

Porieš si to s obvodnou a hotovo... Ja by som sa na tvojom mieste hodila na pn možno pre istotu aj 1-2dni pred TB, akože si chorá a hotovo... Obvodná by to v takomto pripade mohla pochopiť a nemala by mať problém ak jej povieš narovinu ako sa veci majú..

natka16
8. jún 2022

Urcite by som nesla..babatko mas vytuzene,vybojovane, chran si ho..nic by som neriskovala. Ak by sa nedajboze kvoli tomu nieco stalo tak ty sa s tym budes musiet vyrovnat..nie sefka, ani kolegovia..
Drzim palce a prajem krasne tehotenstvo🍀

stannkal
8. jún 2022

Mne zas príde ale riadne nekorektné tváriť sa ze nič a potom akože náhle ochorieť. Treba povedať sefke ze nejdeš a hotovo, zo zdravotných alebo osobných dôvodov ak to nechceš ešte oznamovať. Ale ja si myslím ze by nebolo od veci to sefke povedať, ona musí byť diskrétna keď ju o to požiadaš. Ešte keď to bolo tak dlho vytúžené bábätko, určite na to nechoď, to znie jak dosť veľký extrém, nech si to potom nevycitas.

nika0204
8. jún 2022

@stannkal tak podla mna ak by to bolo nieco pracovne v zmysle ze ked nepride tak to ovplyvni nejaky projekt/pracu tak ako je to nekorektne ale TB to si myslim neublizi nikomu ked nepride akoze kvoli nejakej viroze..ja autorku chapem ze to nechce povedat ja som bohuzial musela otnamit sefke pretoze som krvacala v praci v 8tt ale bolo mi to extremne neprijemne kedze to uz vedeli vsetci..a bala som sa ako to dopadne

stannkal
8. jún 2022

@nika0204 ved jasné ak to nechce oznámiť tak môže povedať sefke ze sa TB z osobných dôvodov nemôže zúčastniť. Príde mi to lepšie ako sa tváriť ze ide a potom predstierať chorobu, najmä keď s nou pri organizácii toho eventu budú kalkulovat.

loginexistuje
8. jún 2022

@eeffka neviem vi si uz na nejakom bola ale to je povinna akcia a nie ze nejdem teda ak nechces A cko v dochadzke

alanko20
8. jún 2022

Nie som za zneuzivanie PN, sama som ju mala za 6 rolov asi 2x, ale tu by som zvazila.

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katarinka89
8. jún 2022

@stannkal myslím, že treba rešpektovať aj autorkine rozhodnutie že v 1.trimestri to nechcú oznamovať nikomu ani rodine, tobôž keď to museli riešiť cez doktora. Pokiaľ je sefkin prístup dobrovoľne nasilu- inak sa ani nedá postupovať. A za dalsie- to že ju poprosí o korektnost neznamená, že to poza chrbát neroztrusi práve na tom teambuildingu

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre