Syndróm polycystických vaječníkov v tehotenstve

sanny2993
5. sep 2020

Ahojte. Ako prebieha tehotenstvo s tymto syndromom? Povazuje sa za rizikove ? Som v 7 tt, menila som gynekologa /prva navsteva nas este len caka v pondelok/, predošlý mi diagnostikoval tento syndróm . V maji som 1x potratila. Rada by som vedela naco sa pripravit.

lucia147852
5. sep 2020

U mna z tohto ohľadu bolo tehotenstvo normálne, bezproblémové. Bola som však riziková kvôli iným problémom. Ak si už raz potratila budeš asi viac sledovaná

123369
5. sep 2020

@sanny2993 ahoj,aj ja som mala úplne bezproblémové tehu, absolútne nič sa nedialo, chvála Bohu 🙏 tak tohto sa nemusíš báť.

pralinka25
5. sep 2020

ja mam polycysticke vajecniky a tri deti. na priebeh tehotenstva to nemalo ziadny vply. rizikova som bola ale z inych dovodov. prvy krat otehotniet pri tejto diagnoze olo trochu zlozitejsie ale dalsie otehotnenia uz boli uplne prirodzene a bez problemov.

titla
5. sep 2020

@sanny2993 PCO nema na tehotenstvo ziaden vplyv (mam tuto diagnozu tiez). Prave naopak. Tehotenstvo je niekedy povazovane za "formu liecby". V tehotenstve zenske telo produkuje ine hormony, nedochadza k ovulacii a vajecniky maju cas na "oddych." Su pripady, kedy tehotenstvo a porod zenam pomohli a pco sa uz neobjavilo.

sanny2993
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kiki68
6. sep 2020

@titla presne tie veci v tehu spia. Casto je to liecba v podstate.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre