Surové mäso v tehotenstve

nati41
19. jún 2021

Baby stalo sa vám že ste v tehotenstve omylom zjedli nedopecene kuracie mäso ? Po zjedenie pár kúskov som si všimla že je vo vnútri surove. Mám teraz strach.

moonlight1210
19. jún 2021

@nati41 maximalne ta prezenie. Ale najskor sa ti vobec nic nestane.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marianarem
19. jún 2021

@nati41 Mne sa stalo. A nielenze bolo surove, ale aj skazene. Dala som si v restike fasirky, zdalo sa mi ze divne smrdia, ale som si hovorila, ze to bude moj tehotensky cuch, tak som si aj dala.. Potom som si vsimla, ze su aj surove. Tak som ich dala manzelovi a ani on ich nedokazal dojest, bolo to pokazene maso. Isla som vedla do lekarne a dala som si aspon cierne uhlie. Nic sa nestalo. Okrem toho sa mi v tehotenstve podarilo zjest aj z horkej cukety, ktora je jedovata, aj viackrat z arasidov, na ktore mam velmi silnu alergiu - byvaju niekedy v jedlach, kde to necakam. Tiez som si dala prosciutto a celkom dost a az potom mi doslo, ze to je tiez surove maso. No ale nikdy sa nic nestalo.

nati41
autor
19. jún 2021

@viestta
@marianarem
@moonlight1210
@beata_k

Ďakujem vám pekne povzbudilo ste ma ja som si hneď dala aktiviu tak snáď aj ta pomohla zatiaľ po 6 hodinách mi nič nieje. Ja sa skôr obávam lystérie

kisskiss
20. jún 2021

@nati41 ja som sa tiež takto zľakla, no nedostala som salmonelózu a o listérii som sa dočítala, že tá sa zdržiava a množí na povrchoch, čiže ak to zvonka ugrilovali alebo vyprážali a bola by tam, tak by snáď aj uhynula, vo vnútri v rezni by nemala byť. Skôr sa hovorí, že sú nebezpečné "cold cut deli meat", čiže už nakrájané šunky a salámy v pultoch lebo nevieš, či povrchy, kde ich krájajú a skladujú, nie sú znečistené..

nati41
autor
21. jún 2021

@kisskiss ďakujem krásne za odpoveď upokojila ma tak zatiaľ mi našťastie nič nebolo. Verím že ani nebude hej tie salámy, šunky vynechavam úplne 😀 ani nie pre tu lysteriu ale pre tých 10 eciek čo obsahujú. 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre