Sú moje problémy dôvodom na maródku počas tehotenstva v Rakúsku?

andrea147
18. okt 2020

Ahojte. Som v cca 6 týždni. Robím chyznu v hoteli, je to práca dosť fyzicky náročná. Musím dvíhať ťažké matrace, aj prádlo. Prvé dve hodiny ešte ako tak vladzem, potom sa už len premaham a robím pomaly, nevládzem. Prídem domov a prespím do večera, nevládzem už doma nič robiť. Mala som teraz asi 5 dní špinenie. Myslíte, že v rakúsku je toto dôvod na PN?

sense
18. okt 2020

Keď som robila v Taliansku resp sudtiril pred x rokmi tak kolegyňa pn nebola len malá pri spôsobenú prácu.... V zahraničí sa dava zvyčajne pn až keď je zdravotný dôvod a ťažká práca dôvod nie je to ti musí prispôsobiť zamestnávateľ...
Ale povedz to lekárovi a on ti povie

lusyyy36
18. okt 2020

skusenosti mojich kolegyn - všetky az na jednu robili takmer dokonca, aj tie veľmi rizikové. Ale robili len s niekym a len utierali prach príp.take jednoduché veci,väčšinou len sedeli v izbách. Treba sa dohodnúť so šéfom. Dr. Pnky nedávajú ako na Slovensku.

hennyinnsbruck
18. okt 2020

Záleží aj od lekára.😉 Treba sa určite opýtať.

Ja som pracovala ako čašníčka, nič ťažké som dvíhat nemusela, ale pausu som ani nemala, chvíľku som postala lebo mi kríze šlo urvat - a to ľudia neboli a bolo upratané - a hneď ci nemám dačo na práci. Taky menší teror no... A hneď ma vypísala.... Ja som mala súkromnú gynek.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maris5
18. okt 2020

Tento zaviatok tehotenstva je taky unavny. Ja som tiez prve tri mesiace prespala. Prisla som z prace lahla spat, vstala rano a isla do prace.

zuzinapipina
18. okt 2020

@andrea147 žiaľ v Rakúsku je zoznam určených diagnóz, ktoré umožňujú ist na rizikovu predcasnu materskú. A je ich velmi malo, niekde na nete ich urcite aj najdes. Ale tento tvoj prípad žiaľ k tomu nespadá. Ja som mala vážne zdravotné problemy s chrbticu a neuznali mi to. Musi ti to doktor odporučiť, mne to odporucil dokonca neurochirug, ale na lekarskej komisii, kde sa to vlastne schvaluje ma len vysmiali... Moja svagrina ked bola tehotna, doniesla papier o tehotenstve, tiež pravovala ako chyžná, tak okamžite jej dali lahsiu prácu, mala dokonca aj vacsie pauzy, kontrolovala len izby ak sa nemylim... Na toto si dávajú záležať, aspon u nich v hoteli to tak bolo. Ono ale celkoco, tie prve týždne, teda no 3 mesiace su takéto únavné, tak prajem vela síl.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre